Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Saricko

Saricko Истакнат член

62067-Hope-You-Have-A-Happy-Valentines-Day.gif
    Драги моји феминки се надевам ќе имате најубав ден на вљубените и денес бидете најсакани на целиот свет :inlove::*

Nausicaa, girl-miri and anakond like this.
  2. erica

erica Популарен член

ИМАЈТЕ УБАВ ВАЛЕНТАЈН СО САКАНИТЕ :l::l:
    п.с после долго време на форумов :D

3. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Одржувај ги здрави твоето тело и ум...
    Биди само она што си.Ништо повеќе или помалку...[​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Сдк со дечково ќе одиме да ја кроиме лозницатааа8-|
    И да наздравиме за љубовта[​IMG]

Annath, kolovoz, bittersweet and 17 others like this.
  4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

5. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Среќен Валентајн заљубени.Јас со Трифун ќе си се дружам денес.Бај д веј уплатив лото за вечерва па со Трифун стискаме палци ;)

Val-Dim likes this.
  6. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Како стареам се повеќе се уверувам во точноста на она никогаш не вели никогаш 8-|

Во врска со празников/празнициве мислам дека убево е да одбележите без разлика што ќе славите. Сега ќе слушнете вино се пие секој ден, љубовта се слави секогаш, секогаш можете да си поминете ко да е нова година, па секогаш можат и да ви купат подарок а не на вашиот роденден и сл.
    Не дека придавам големо значење но знаете убаво е кога се одбележува нешто
    Останете во празнично расположение :d:

Candid, One.Moment and Val-Dim like this.
  7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Да наздравиме во името на љубовта, и секако, во името на виното. Каде без тоа?! :drunk:
    Cheers! :d:

Last edited: Feb 14, 2015
    Captain-Omni and Val-Dim like this.
  8. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Знаете она кога играте карти и си го чувате џокерот за на крај да земете што повеќе карти и на крај некој ќе фрли џокер пред вас и ќе ви земе се. Исто е и во животот.

9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се прашувам дали јас сум посебен човек,преемотивен,или ова е сосем нормално.И после скоро 2 месеци брак мене ми недостига мојот дом,неможам да се навикнам:(преемотивна сум,плачам за секакви ситници.....Некој рече ќе имаш кризи првата година......леле цела година ли ќе ми биде вака тешко:^)

girl-miri likes this.
  10. sia.bella

sia.bella Популарен член

14-ти Февруари - од секогаш и засекогаш ќе го празнувам. Како што растев и созревав така се менуваше и светецот кој го славев!

Денес... Со чаша црвено вино ќе ѝ наздравам на љубовта и ќе му кажам дека го сакам, исто како што му кажав и вчера, исто како што ќе му кажам и утре... Ќе му кажам и:
    Ако нежноста со која ме растопуваш секогаш кога ќе ме бакнеш, не се претвори во санта мраз, ќе ти ги подарам сите мои бакнежи...
    Ако и понатаму ме гледаш со тој сјај во твоите очи, јас ќе ги напишам сите љубовни песни во таа чест...
    Ако ме држиш за рака, секогаш кога ќе паѓам, ако ги бришеш солзите од моето лице и бидеш моја инспирација за насмевка, ако секое заспивање и будење покрај тебе се најубавите мигови од моето постоење, тогаш засекогаш ќе останеш врежан во срцето под едно единствено име - како ЉУБОВ МОЈА!!! Зошто со тебе секој ден ми е Валентин, затоа што љубовта сама по себе е празник и не ѝ треба само еден ден во годината за славење.

Имајте и вие убава празнична вечер, без разлика што ќе се одлучите да славите... Напијте се чаша вино и љубете се, зошто на крајот од денот тоа е она најважното - да сакаме и да бидеме сакани!

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ајде конечно нека помине Валентајн да можам да седнам на фб како чоек.
    Отвара фб секаде срциња мечиња колку се сакале,до вчера ги немаше се мразеа.
    Деца...

12. Adina

Adina Популарен член

I nie sto ne dobivme nisto za Valentajn imame dushi... :D :music::coffee::pizza::d::f::f:

13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Оставете бе нека се љубат луѓето и нека се радуваат на денешниот ден доста хејтање :D
    Секој ужива во разни работи, некому едно му е океј на друг истото му смета.
    Така и со денешниот празник :lol:

Љубете,сакајте се ,пијте и уживајте, поточно правете што сакате само бидете среќни сите :lol:

Candid, bittersweet, Nausicaa and 8 others like this.
  14. anuvcheto

anuvcheto Истакнат член

Е не ми се верува дека штотуку не отидов в ресторан, јас? Уште не верувам..Се испочуди брат ми, како тоа јас не отидов бре? И тоа во мојот омилен:?:
    Пф,голема работа, ќе ме дружат дома чоколадиве:inlove:

15. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

Го видов после две и кусур години пак го видов со неа. Кога фрлив поглед тој веќе ме гледаше. Како да сакаше да кажи нешто што неможеше тогаш. Како да сакаше да се извини. Поминавме еден до друг како двајца странци. Чувства испомешани камо да не го видев. Камо да не те сакав никогаш. Камо никогаш повеќе да не те видам. Камо среќа. Судбината е чудна работа го гледаш оној кого најмалку сакаш. А не го гледаш оној што се би дал да го видиш барем на минута или две.

butterfly4 and One.Moment like this.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Ние по виното.
    Татко ми по кинезите. Еве се здружил денес со кинези...бебе Исусе... што е следно? Атомска централа во двор?
    Мајка ми по медените срца.
    Јас ваму, тој таму, си правиме живели и се бакнуваме во свемирот.
    Маж и брада, маж и вино, маж и љубов.
    Кога сме кај брадите... многу мажи пуштија бради и ужасно ме нервира. Во недостаток на карактер и личност, па ајде бради... Брадите се нешто како шминката кај жените... билив ми.
    Избричете се да ве видиме какви сте, ние ќе ги тргнеме пудрите. Што убав предизвик.
    За право... поубава сум ненашминкана, кога се шминкам личам на малолетно дрољиче...чесен збор... и најврвниот шминкер на светот не може да го промени тој изглед и точка! Така си изгледам и крај!!! А пустата пуна мерак за шминкање сум и се, секој ден... секако, не со карминот до под нос, да се разбереме.

Деновиве ужасно спијам и знам и зошто.
    Колку повеќе те мислат од завист толку ти станува поубав животот, ако, супер.
    Ми се враќаат некои стари лекции и губам нерви, не трпение...баш да видиме што сум научила. Ама не можам!!! Ич не можам, сакам да се испокарам, да се испоразвикам, немоќно се чувствувам. Амаааааа...јебига!!! Минатото е минато, особено па туѓо, особено па престаро, особено па постаро можеби и од мене.

Не само тоалетот, туку и кујната од под до плафон со се рерна!!!

Се молат сите богови и целиот универзум да се насочат кон мене овие денови, многу ми треба. Или џа или бу, за живот се работи!!!! А потоа ќе му вратам на светот множено по милион.

17. marama

marama Форумски идол

Конечно сум среќна и задоволна после нашиот прекин. Кога сме заљубени гледаме со поинакви очи, не ги гледаме сите негативни страни, ниту пак објективно ја гледаме состојбата во која се наоѓаме. Сега сум среќна, пресреќна. Уживам во себе, се трудам да се разгалам, да се пронајдам. И убаво ми е. Се дружам како никогаш до сега, иако времето ми е прилично ограничено. Си ги поправив односите со добар дел од личностите со кои ми беше разнишан. Насмевката ретко се симнува од моето лице, а и од лицето на соговорниците. Ако со него остарев, деновиве само слушам колку изгледам младо, ми намалуваат барем 2,3 години. Се поправив некој килограм.

Искрена сум со момците кои ми приоѓаат. Се трудам да бидам фер кон нив, да не почнувам ништо и да не им давам лажна надеж. Гледам дека луѓето ја ценат искреноста, а и сите знаеме дека на тој начин најдобро се функционира.

Вечерва планирав да ја поминам дома, со шише вино и малку мевце. Но, планот ми го променија и не се жалам за тоа.

Имајте убава вечер без разлика каде сте и со кого сте.

18. anuvcheto

anuvcheto Истакнат член

Lella likes this.
  19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Kako што поминува времето така ги фрлам како и непотребните работи од ормарот така и непотребните мисли од мојата глава,кога ке си замислам со какви глупости сум го полнела мојот сунѓер во главата се прашувам каде ми бил паметот,сега се трудам тој сунѓер од негатива да го истискам и да го извадам од длабоките темни води на површната блиску до сонцето каде што навистина е животот.Научив навистина да не се замарам со другите.Полека но сигурно градам мој свет кој никој неможе да ми пристапи и разурне ,да никој неможе да ни ни влезе во мислите и да ни ги сруши ,тоа ни е привилегија.И така сме исгубени во оваа реалност зошто да не се изгубиме и во нашите фантазии и мечти кои не прават посилни за да преживееме во овој сив свет во кој треба во секое време да се браниш со штитот на љубовта затоа што љубовта е таа што на крајот победува .

Last edited: Feb 14, 2015
  20. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Ќе пукне тиквата врз мојата глава.
    Ах, Господе, дај ми трпение.​