Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Денес го чув најнежниот опис на татко ми кога прв пат ме земал во раце - валжни плави очиња ме гледаат, а не те ни чувствував колку си тешка, ѕвездена прашинка...

Што технички може да значи и еден тон, ама баш симпатично звучи...

Golden, Candid, Avokado and 20 others like this.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Моментот кога при читање книга, баш при крајот на страницата наидуваш на некоја реченица во кoja се пронаоѓаш, те предизвикува да се задлабочиш во меморијата чепкајќи по поврзани случки и во филозофски размислувања за животот... за на крај да сфатиш дека уствари си заборавила што се случува во цела страница и повторно ја препрочитуваш од почеток. :tmi:
    Аm I the only one..? :wasntme:

3. 702706

702706 Активен член

имам еден дегенерик во клас и цело време ме гледа како да сум од марс падната кога се глупирам ама јас сум целата лике wrid is kool and i rool the wrld хехехе фала интернету фала пораки полоши од семе синапово специјална сум како да работам во специјал фала ти и на тебе бојан што немаш друга работа и се замараш со мојот живот 100% ми љубомориш лилеее ај одам на маникур

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Колку само љубов можи да ти пружи една мала душа,едни искрени очи, ми ја наполна душата тетичко:sun:

5. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Сакам да кажам дека плачам ко мало дете од жал за дедо Љубе.
    Еве копиран текст доколку не сте запознаени со случајот:

Се сеќавате ли на дедо Љубе од с. Којково? Дедо Љубе цел живот помагал, им ги спасувал животите на залутаните планинари, им помагал на затрупаните рудари колеги и многу пати дури го ризикувал и сопствениот живот. Сега е време и ние да му помогнеме на дедо Љубе. Живее во трошна куќа со својата баба која беше мета на силеџии во која се случи и немил настан. Бранејќи се од насилниците кои влегле во неговиот дом и го нападнале него и неговата баба, биле мачени, тепани и на крај и врзани. Некако успеал да ги одврзе ортомите и испукал со пушката за да се одбрани. Денес на дедо Љубе му се суди и на неговите 75 години оди пешки еден час и половина за да стигне на рочиште. За дедо Љубе обезбедивме правна помош, она што би можеле се парични донации за кои накнадно ќе биде договорен начинот и времето на собирање.

Ве молам луѓе ако имате срце да го поддржиме дедо Љубе ми се скрши срцето сега кога го гледав прилогот на телевизија. На фејсбук има страна за поддршка на дедо Љубе наречена „Слобода за дедо Љубе“. Секако доколку се согласувате со тоа дека треба да му биде простено за тоа што си го штител животот негов и на неговата неподвижна женичка... <3 Дедо срце <3 Ма какви луѓе можат да МАЧАТ стар дедо и стара баба?????????? КАКВИ???? Ај што крадат, ама да ги мачат.... Не можам...

cheetah.girl, Annath, XMaN and 10 others like this.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Денес гo фaтив нa делo келнерoт кaкo ме имитирa кaкo јaдaм. Дoби некoлку oстри пoгледи и не дoби бaкшиш. Мoчкo. Стрaственa женa сум јaс, не мoжaм дa јaдaм кaкo препaрирaнa, кoгa јaдaм се внесувaм и кoристaм и прибoр и рaце и земaм гoлеми зaлaци, си прибирaм и oд други тaњири, кoј штo не јaди, нa кoј штo му oстaнaлo. Не сум некултурнa, сaмo си јaдaм сo мерaк. Не ви е елитен рестoрaнoт пa дo тoлку дa се пaзaм, нa сред тргoвски сте ебaве.

Madam-A, Candid, Avokado and 6 others like this.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Не, не и не!! Не можете од една водолија да очекувате да бира меѓу нешто! Не можете да ја ограничувате! Не знаете кој притисок и која казна е тоа за неа!!!!
    Највеќе мразам кога треба да бирам една ствар помеѓу 2 или повеќе понудени. Не е можно тоа. Неам една омилена песна, боја, актер, дестинација..зошто имам премногу!! Не можам да се лимитирам со само едно нешто...дури и за ситници и баналности!
    Моите избори се сведуваат на поише од една опција или сите понудени, или воопшто ниедна, ама никогаш само една.
    Толку е едноставно!! :D

SparkyAngel, Ivy89, Annath and 7 others like this.
  8. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Ареааааааааааааааааааааааааааааааааа!
    Can't wait for tonight!
    :rock::rock::rock::rock:

9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

поглупаво девојка од мене не постои
    не сум лекомислена не сум глупава имам поцврст карактер имам ама бе брате кога ке се вратам на минатото се каам премногу и за бивши и за врски и за се
    леле до кога вака бе човече дури и музиката почнува да ми смета-прв знак на депресија
    а вртоглавици овие два дена сум ни на небо ни на земја
    до каде вака незнам:(

10. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Си седам јас онака, одмарам од "учење", и слушам на телевизија зборуваат германски. Ја мајката. Почнав внимателно да слушам за да видам дали разбирам. Филмов беше српски, а зборуваа и на германски.
    Слушав внимателно, и за чудо разбрав се што се зборуваше.
    Ама оди слушај што се зборувам на вистинска германска телевизија.
    300 на саат зборуваат, и додека да си го премоташ тоа во глава, да сфатиш за што се зборува, тие почнале да зборуваат за нешто трето. :^)
    Многу сакам да учам јазици. Летово ќе почнам да учам шпански. :D
    А за англиски пак, да не почнам да :talk:. Се фаќам себеси како размислувам на англиски. :drunk: И тоа премногу често.
    Море, за странски јазици ме бива, а за македонски јок. :D

Се сетив на една смешна случка од кога бев помала.
    Со брат ми бевме сами дома, мајка ми и татко ми беа на свадба, брат ми става млеко во чаша и истури на земјата, и на англиски вика ХЕЕЕЛП, а јас тогаш бев мала и бев ќутуче :D за јазик и му одговарам: Help ja ju no!
    И ден денес кога се сетам се смеам до солзи. :D

11. QueenElizabeth

QueenElizabeth Активен член

Сакам да им се извинам на @IronLady @Anabelle.Amorette @Someonespecial зошто се изгубив од чат...причина? - ми се јавија на телефон па се забораив едно 2 ипол саата :lol: извинете женски...

Anabelle.Amorette likes this.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

За случајот на дедо Љубе буквално можам да умрам од тага.

Annath, Candid, sparklie and 14 others like this.
  13. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

пред некое време ми се случи нешто многу лошо што буквано ме турна на земја.животот убаво се пошегува со мене.и додека повторно се изградував над рушевините што останаа,само една личност ме фати за рака да ме извлече од таму.да ме спаси.тоа е мама.

СДК родителската љубов е единствена,безусловна.родителите некогаш грешат но никогаш не мислат лошо.
    и додека сите други ке ти завртат грб,мама е тука рака да ти подаде.
    ценете го тоа.

Annath, eliesaab, Rama and 2 others like this.
  14. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Сабота вечер си седам дома и ми е досадно. Се присетив на моменти не баш убави, моменти кога сум го колнела животот и сум била во тешка ситуација, си размислив убаво и со велам море убаво ми е, супер ми е и покрај тоа што си седам дома а ми се излегува со добро друштво.

15. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Знам дека се се случува со причина, но понекогаш посакувам да знам која била таа причина...

16. Nana19

Nana19 Популарен член

Сдк после толку време еве ме во оваа тема...Само да ве позз ситте јас сум добра одлична .....позз до сите се најдобро

17. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Некои момци единствената шанса за да допрат женско тело ја имаат во гужвите по ноќните клубови. Мислам аллооо кое е тоа манијачко ''случајно'' допирање при разминување :punch:

SparkyAngel, Candid, sparklie and 5 others like this.
  18. anna.tesoro

anna.tesoro Активен член

Синоќа во дискотека едно сељачиште толку силно ме плесна по гз што се забодев во една маса и истурив 2-3 пијачки :swear::punch:

19. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Значи човек на фб да не може да се уклучи.Одма триста души на чет :^)

20. MissDior

MissDior Популарен член

1ви Март конечно нов месец што звучи свежо. Чувството кога купуваш нов број на списание за мода и ја впиваш секоја страна. Шаренилото од пролетна колекција по продавниците што предизвикува воздишки. Капучино на сонце, кожна јакна и поглед на Водно. Скокоткање во стомакот, циркулација од пешачењена свеж воздуш што најавува уште малку пролет, фрлете ги шаловите и чизмите време е за љубов.

Annath, Sexybaby86, SwanMay and 5 others like this.