Иако решив денес да останам дома,и да го прославам денот у пижами и малку одмор од сите обврски и ненаспаност,ви посакувам убав празник добра музика друштво ,добра скара и секако убави импресии на фемина
Prvi maj sekogas mi bil ubav i interesen praznik,den pominat so najbliskite,nekade vo priroda ili vo nekoja vikendica.Moze bilo koj sloboden den da se pomine taka,no nekako za Prvi maj e posebno,a i euforijata e pogolema. A i najmnogu go sakam ovoj den,bidejki na majka mi i e rodenden isto taka. Ubavo pominat den,no mnogu poinakov od minatite godini,bidejki sestra mi ovoj pat ne bese tuka i ne ja osekav taa sreka i ispolnetost kako sekogas.No jas bev kaj nea,zasadivme mnogu cvekinja na grobot,iako veke bea niknale nekolku.Mnogu ruzi,crveni,rozevi,zolti,taa mnogu gi sakase. Da se vratam na piknikot sega...Ubavo bese,kako i vremeto,mnogu luge,deca rastrcani naokolu,jadenje,pienje kolku ti dusa saka. Ubava gletka okolu tebe,zelenilo,cist vozduh.No edno nesto ne mozev da svatam i nikogas nema ni da gi svatam,tie devojki i zeni sto trgnale vo priroda doterani,so mengusi dolgi do ramenici,lancinja golemi okolu vratot,nasminkani kako na svadba da trgnale i kakvi uste ne mizerii.Prosto da ti se zgadi i da ti bide sram sto se naogas vo nivna okolina i blizina.Kulturen,produvan i ucen narod se znae kako odi na piknik,vo priroda,no na zalost seuste gi ima onie koi ne se svesni kolku se smesni i niski,a vo denesnicava i toa pogotovo kaj nas se poveke i poveke gi ima. A istoto vazi i za Vodno.Koga i da otidam vo posledno vreme edna ista gletka gledam.Devojki vo minici,nasminkani,so ogromen nakit,nekoi i na stikli,se iskacuvaat so zicara do krstot. Zalno ...
Денес се качив пешки на Водно и во обид да најдам скратен пат за назад, завршив во Долно Соње. А не знам дали знаете, ама многу е тешко да се најде такси во Долно Соње. Ај што се изначекавме автобус, и тоа од грешна страна, за малку ќе завршевме во уште подалечно село, сите телефони ни се исклучија и еден момент помислив дека засекогаш ќе останам таму. Среќа еден многу фин чичко испадна дека е таксист и се јави во такси компанијата кај што работи, па ни викна такси. По пат нагоре еден дедо ни раскажа се за неговата фамилија, од што сум сигурна дека 90 посто се лаги, посебно дека син му е милионер оженет со топ модел, и најдобар другар со најпознатиот режисер во светот (кој не знаеше како се вика). Дури ни даде и број дедото, да не носел на отворање на старски дом. ^ @mirandaa и јас баш тоа коментирав со другарка. Ама да, ако дојдеш со кола до средно Водно и после со жичара нагоре, не се важи за качување на Водно, жал ми е.
Почнува совршено да ми годи овој брачен живот. Се прибирам веќе доцна од работа, а на маса ме чека лесна вечера и винце од момчето (маже нема шанси да го речам). Рацете ми се испукани и ми крварат, но нема подобро чувство кога ќе ги земе во неговите да ми ги стопли. А утринските бакнежи што ги добивам кога тој станува пред мене за на работа ме разгалуваат секој ден се повеќе, па се чудам како е можно да чувствувам и живеам ваква прекрасна љубов. Но една работа ми недостига најмногу. Далеку од тоа дека не сум дома, поголемиот дел од неделата сум таму, но полноќните разговори со мајка ми ми недостигаат како никогаш до сега. И смешните, секојдневни караници со братот, кој некако наеднаш ми созреа.
Кога си млад,па почнуваш да созреваш ја научуваш онаа фина разлика помеѓу држањето за рака и откривањето на душата. Учиш дека бакнежите не се договори а подароците не се ветувања. Почнуваш да ги прифаќаш поразите со подигната глава и отворени очи,смирено како возрасна а не очајно како дете. Почнуваш да ги градиш своите патишта во сегашноста,зашто утрешнината е премногу несигурна за планирање. Научиш дека и сончевата сетлост знае да те изгори ако ја има премногу. Почнуваш да ја садиш својата градина и да ја украсуваш својата душа,наместо да чекаш друг да ти донесе цвеќе. Научуваш дека можеш се да издржиш,дека имаш сила и дека навистина вредиш. Да,некои работи ви се искристализираат во главата и во срцето.Сфаќате дека и не е толку лошо ако ви лизне тлото под нозете.Се учите да немате преголеми очекувања а да се радувате на се што ќе добите. Сфаќате дека и промашувањата во вашиот живот не мора да бидат неуспех ако од тоа ја научиш лекцијата па не ги повторуваш. Да, се научуваш...
Ne hejtam.No ne mi e jasna famava okolu polaganjevo na matura.I jas bev edna od prvite generacii koga vovedoa.I ne bese nisto strasno, ne bolese.Vsusnost prasanjata bea I premnogu lesni.Naviknete se.Polagate matura od materijal koj ste go ucele.Taka podocna ke polagate ispiti.Ako od doma ve razgaluvaat, od ministerstvo nema. Pozdrav
Многу ме нервираат неодговорни луѓе што не стојат на својот збор. Ако кажеш дека ќе направиш нешто, нормално дека очекувам тоа и да се случи, подобро воопшто не кажувај.
Традиционално, овој ден, се собираме цела фамилија и прекрасно си проаѓаме Сите се насмеани, среќни и на разните муабети им нема крај Фамилија = БОГАТСТВО Без оглед дали денес сте биле некаде или не, сигурна сум дека убаво сте го минале денешниов сончев прекрасен ден Ви посакувам Добра Ноќ !!!
Дечкото во парк денес, од специјална единица желки, со топлите хејзл очи... е тој. Денес во парк, пред натпреварот, после мојот ручек, ДА МИ ГО НАЈДЕТЕ БРЕ ЛЕПОТИЦИ!!! Такви папи ајс со топлина не сум видела ни-ко-гаш!!! Мислам дека подзастанав од што се испогледавме, а другаров - иј ама те изгледа дечково... си искоментирав - е јас да не бев поарна... Фино стројно момче со неверојатна топлина што од прв поглед му се чувствува. Уствари јас после се сепнав колку лудачки го загледав... срамотилаци!!! Ама да го на најдете, ако се погоди, кондури ќе ви купам оти сте биле добри стројници!!! Мажи во униформи... м-ммммм!
среќна сум среќна најсреќна ... другарками ќе оди америка 4 месеци од факс среќна сум за неа.. срцево бие како лудо, ќе ми фали многу ,се изнаплаќавме заедно но ајде ќе минат 4 месеци па од октомври пак на фах ќе си бидеме !! Среќна сум и за другарками со која сум лута вејќе подолго време гледам се разубавила .... среќна сум што имам позитивни лица околу мене !!
Ден 2. Старо-нов почеток за една здрава навика. Нема повеќе денеска ДА, утре НЕ. Има да биде СЕГА И ОДМА. Прекрасни моменти со љубовта. Штрајк за скара и нејзино НЕконзумирање. Дружење со книгата. Изразена желба за учење. Кај сите останати покачувањето на температурата резултира со желба за шетање и поминување на времето колку што е можно подалеку од книга, мене доаѓањето на летото ме асоцира дека е време да седнам и да ги средам сите останати испити и колоквиуми што следат. Поарно ќе учам месец ипол пред доаѓање на летото, отколку цело лето да го поминам над книга. Интересен период. Можеби најубавиот период во мојот живот. Се случија доста работи во последниве две години. Нема да ви ги раскажам, можеби некогаш, а можеби и никогаш. Ама, едно е сигурно, еден ден ќе држите во раце хартија на која ќе бидат преточени моите мисли. #Добра ноќ!
И 2 мај дојде, а јас уште не се навикнав дека сме веќе 2015 година. Уште кога пишувам дaтa, наместо сегашата година - пишувам 2014. Една година заостанувам.
Вчера не бев никаде. Останав дома, овде е најубаво. Беше прекрасен ден. Претходната вечер не се чувствував добро. Сонував лош сон и утрото кога се разбудив не бев расположена и ми требаше час време да се свестам и да се разбудам. Денот го поминав прекрасно. Скара во дворот, читање книга, веселба, дружба, играње бесилка, фудбал, одбојка, ракомет, трчање наоколу, смеа... Се чувствував преубаво. Ете, заврши и тој ден. Мака ми е што само во определни денови во годината се е убаво, се е онака како што би сакала да биде. Зошто секој ден не сме сложни и зошто секој ден не се сакаме толку многу?
Вчера сфатив дека за да имаш успешна љубовна врска со некој од спротивниот пол најпрвин потребно е да имаш успешно другарство со друга личност без разлика дали станува збор за личност од машки или женски пол. Оној кој успеал да остане искрен другар со некој 5-10 години многу е веројатно да знае во иднина какви карактеристики би барал во својот партнер и каква замисла би имал за својата врска. Имено со мојата бфф се дружиме веке цели 12 години.Имало денови кога сме се гледале секој ден но имало денови кога сме се гледале еднаш или два пати месечно.Сме имале свои подеми и падови ,сме биле соочени со секакви што семејни што љубовни проблеми.Но,најважното нешто што го сфатив е тоа дека без оглед на тоа каква планина да ни тежела на плеќите секогаш сме биле тука една за друга.Кога требало да бидеме строги една према друга и да си напраиме риалити чек сме биле строги и сме викале.Кога требало да бидеме рамо за плачење сме биле рамо за плачање па макар тоа значело и да се седи на телефон до 3 наутро. Кога сме имале финансиски проблеми секогаш сме пристапувале рационално према проблемот на другиот па макар тоа значело грицкање семки во парк наместо луда журка во град. Кога се случувале убави работи во животот секогаш сме биле првите кои искрено сме се радувале една на друга за своите успеси и сме биле повозбудени од среќа него било кој. Сфатив дека тоа другарство од небо не паднало и еднаш за секогаш не е дадено од Господ.Сфатив дека цели 12 години без разлика на се макотрпно и двете сме работеле на тоа другарство да остане такво какво што е. Секој ден,секој час,секоја минута. Кога рекле дека за успешна љубовна врска со партнерот потребно е првин да бидете добри другари па потоа љубовници,не излажале. Затоа од денес ке се стремам љубовната врска која некогаш ке дојде во мојот живот најпрвин да ја претворам во искрено другарство како горенаведеното па потоа да биде се останато,бидејки не сакам да се помирам со ништо помалку од искрените моменти кои ми ги има пружено мојот бфф.
битнo ние слaвиме, и тoa СЛАВИИИИМЕ , шo имa врскa? Луѓевo се бунaт кoгa имa гужви и зaстoј пo aвтoпaти, aмa мене уoпште не ми сметa ... Бaш ми е убaвo штo се кoристaт спoените викенди зa шетњa. Пa немa пубaвo oд кoгa ќе мрднеш мaлку гз . Мнoгу ги сaкaм прaзниците знaчи, кoј гoд бил, пoвoд ми се бе Сеa некoј ќе рече, не требaлo пoвoди, е уживaј декa не требa пoвoд зa дa ми е нерaбoтен невикенд ден , a штo више нерaбoтни тo бoље . Тешкo кинезите сo 5 нерaбoтни денa гoдишнo... Убaв прoдoлжен викенд. Вaшa М,