Zivote,koga bolis od poveke strani,bar pokratko boli. Ili treba ne daj boze da doziveeme uste pogolema bolka za da sfatime kolku ponekogas banalnosta ne bolela? Sekoja bolka si ima svoj intenzitet.No istata ne boli sekogas isto.Na tri i na trieset e poinaku. Zavisi niz kakvo sito se kalime. Traj poinaku koga veke nekoj od nas zavisi. Zelbi bez broj,banalnosti isto taka,za licnosti naokolu da ne zboruvam. Ne sekogas pravilno gi percepirame ni lugeto ni nestata. Samo zdravje i trpenie,nisto drugo ne baram za sebe.
Сакам да го кажам следново: На сите оние кои почнуваат со матурските испити од денес им посакувам да ги положат со што поголем успех. Други генерации сте, прилично ве осакатија со образованието, но и покрај се' се надевам дека ќе излезат асални луѓе од вас во иднина. Јас сум таа последна среќна генерација која не полагаше матура, но полагавме пилот-матура (македонски јазик) и резултатите беа прилично катастрофални. Како во магла се сеќавам како речиси цел клас седевме и блеевме во листовите и се чудевме што сакал авторот да каже со голем дел од прашањата. Мислам дека тоа беше првиот знак дека матурата е погрешен чекор и непотребно оптоварување за учениците. Зарем во текот на четиригодишното средно образование не ве тестираат постепено за сите овие работи кои сега ви ги трупаат наеднаш? А за екстерните тестирања за кои учите на памет - да не почнувам да зборувам... Припаѓам на генерација која не полагала ниту матура, ниту екстерно, ниту приемен за на факултет, а од друга страна сметам дека сме биле пописмени и пополни со знаење од овие генерации сега, повеќе сме размислувале... Целта не ми е да ве навредам вас, туку да потенцирам колку се влошиле работите во образованието од тогаш до сега. Наводно се прават напори да се подобри истото, но освен што се влошува, друго не се случува. Затоа ве поддржувам во иднина како студенти и идни академски граѓани да се борите за подобро образование, да не се откажувате од вашите конструктивни предлози (доколку ги имате) за негово подобрување. Од тоа можете само вие да добиете. Да не должам многу, уште еднаш ви посакувам огромна среќа при полагањето на испитиве, со што подобри резултати и ви посакувам да се запишете на факултетот што го сакате.
Ако некој има одено во Калитеа нека ми објасни во лп како поминал, евтино,скапо,проблемот со скалите и сл. Би била благодарна!!!!!!!!!!!!
До кога бе ке биде народот затупен во границите на нормалата, демек да не си зголемуваат очекувањата. Барам чудо да ми се случи бе, верувам, посакувам. Дајте пуштете малку мозоците на пасење, не може стално нормални да се правеме, а не сме.
СДК, дека сакам мојата црвена кралица (менс) да биди подобра со мене и да не иди кога полагам матура па да го гледам тестот два пати и едвај да се стабилизирам ради лошење. Едвај решив то тесто
Конечно нешто добро од Сител, поточно од Сител 3. Сителбанбини. Случајно го начекав и немате престава колку се израдував. Ми се вратија убави спомени од моето детство. Се присетив колку безгрижен и убав период беше тоа. Почнав да си ги слушам песничките и забележав дека сите до една ги знам. Тоа значи дека не сум била така одамна дете (се тешам де ). И сега сестра ми знам дека ме чита, сигурно се смешка и си вика: Де бе Луна порасни веќе. Толкава магарица стана а уште уживаш во детски емисии и песнички. Ај нека ни порасне куклата па ќе гледа заедно со тета.
Не знам за вас,ама мене времето многу ме нервира Си излегуваш фино лепо,гледаш сонце пука,со мерак да си пиеш кафенце надвор. Си тргнуваш за дома,а после 5 минути гледаш некои облаци и затемнување. После 10 минути те фаќа невреме,не знаеш каде да се скриеш и се враќаш дома утоп.Што не е јасно? Друга работа,како голем фан на лето и пролет,најголема мака ми се бубачките.Секакви ги има,огромни чудовишта и мали,ама досадни. Вчера додека го средував дворот открив една што никогаш не сум ја видела,со големина на врапче,со долга опашка како на скорпија и си велам универзумот ми ги носи оти најмногу ги мразам Еве вакво нешто,само со подолга опашка: Spoiler: За најхрабрите Така и со змиите.Не дај боже да ми текне да прошетам низ шума,рид веднаш некоја ми излегува пред очи,чисто да ми ја стимулира фобијата Секое лето по 2,3 трауматични искуства... И сега,кога нема чаре за ниедна од двете работи,единствено решение е да се затворам дома,нешто да читнам,да се изгубам во некој друг свет,поготово некој што не вклучува шуми и инсекти
Откако ми ја покачија платата, се помалку пари имам. Инаку арна сум само монотонија ме мава од време на време и оправдано што фрлам малку повеќе пари на облека и женски потребштини, нели ?
Она кога некоја подалечна роднина или семеен пријател кого го знаете отприлика колку од честитање полуматура и матура, ќе се јави по телефон за да слушне некој од твоите баш во момент додека си сама дома...
СДК дека незнам што се дешава, или мене ми е нивото на толеранција намалено од хормониве во бременоста или луѓево претеруваат со мешање кај што не им е местото. Незнам зошто им е толку големо задоволство на луѓето да нападнат трудница со нивните "совети" за растење и одгледување на бебето, а во моментот кога ќе им дадеш до знаење дека твоето мислење и ставови се поразлични од нивните и дека не планираш да го правиш тоа што тие го правеле веднаш превртуваат очи, исмеваат и напаѓаат...како јас да сум падната од марс и појма да си немам од животота недај боже да се погодат две мајки во муабетот со тебе меѓусебно ќе си ископаат очи зошто еднава вака правела, другата така и се убедуваат што е подобро а ти гледаш како побрзо да избегаш од таму Зошто веднаш да се критикува некој што е поразличен од вас? Сите мајки различно си ги растат бебињата, различно ги хранат, различно ги воспитуваат па ете ги сите пораснале и на ниедно ништо не му фали... Остајте ме на мира да си ја истерам бременоста, преку глава ми е од вишак муабети вака ќе правиш, така ќе правиш...ако ми треба совет сама ќе го побарам, а непотребни муабети НЕ ФАЛА.
Кои ми се најубавите денови и пладниња? На одмор, со него... на крај од денот. Изморени... Дремам на обала и гледам во неодредена точка во хоризонтот. Имам сол по целото тело. И ме прашувам - уште колку време сакаш да останеме? А мене...мене една таква ужасна мрза ме фаќа да се вратиме назад, а истовремено толку ми е пријатно да дремам на сонцето кое заоѓа, па уште и ако дувка ветерче... па ми оди да му речам - хм уште цела вечност? Имав порано еден многу убав и безгрижен живот и после посакав повеќе и се заебав... уствари секако си заебан, само како ќе одиграш е прашањето.
Еве ме,назад во реалноста и виртуелноста женчињада ви кажам право,се изнаодморив добро 7 дена,се вратив саглам со црн тен(што не е обичај за мене,секогаш бев бела ко дух) уште не можам да се вратам во нормала,живеев турбо живот деновиве,со нови навики,со многу гужви и ноќи непроспиени,малку ме исцрпи темпото да,ама не би ми се слошило да можев да го продолжам одморчето,единствено тажев целовреме за внук ми,барав да го сликаат да ми пуштат слики,како да бев замината засекогаш од дома(леле кога ме виде денес,како ми се смееше преслатко и ме изнагушка пресилно,го обожавам бе леле ми се чинеше како да сме разделени години) П.с гледам одма сте ме заборавиле,никој не прашал каде сум,дали сум жива или не
Знаете ли до каде сме другари? Сега ќе ви кажам. Седнав да вечерам (Магде моме мори сам не се јаде ) и пуштен тв нали и хопааа пинкови ѕвезди, мајка ми мрмори - леле овие не ги поднесувам, ѕвездичките си ги сакам Трајче да си го чујам (кој е Трајче побогу?!). Искача едно момче, да бидам искрена не го чув, си мислам на макиве што си ги имам и од еднаш го коментираат Цеца-меца и не знам веќе кој и дечково вика...Инаку трета година сум на музичка академија и почнува да пее извадок од Свадбата на Фигаро... и као Цеца му вика, браво на тоа... Е до таму сме другари!!! Талентирани деца со вонвременски гласови и академски образувани гласови да одат по шундовски шоуа и да чекаат Цеца да им каже браво... мислам Цеца, кафанска певаљка...да му каже на школуван глас за опера - ма браво... Тоа ти е како господ и шеширџија бе!!! Зашо сите го правите тестот - која дизниева принцеза си?, а никој овој на пример - http://www.captainquizz.com/quizz/what-kind-of-psychopath-are-you Мислам... знам дека сите сте принцези, не мора да се трудите, дај да видиме кој каков психопат е, мислам покорисно ќе ни биде.
Од сите мистерии на светот, денес се замарав за цените на накитот и дрнгалашките за коса во ДМ. А планираат ли да ги намалат некогаш?
Me rasplaka be milicok. Kolku samo pesni do sega najdov za prviot tanc na svadbata, ni edna ne ti se dopadna. Na sekoja nesto i nedostigase sekogas. Nitu edna ne mozela iskaze kako toj se cuvstvuva. Denes mi kaza deka si ja nasol sovrsenata , no iskreno ne ocekuvav premnogu. Koga ja slusnav ne mozev da prestanan da placam. Istite stihovi ke ti gi posvetam i tebe... You're one of a kind, Thank God you are mineOficijalno ja imame najubavata pesna za svadba
Колку е само олеснувачки кога ќе се искажеш на едно парче обичен лист хартија. Само колку емоции и вистини се кријат. Ми олесна......
Многу ми е убаво кога од сабајле одам на работа и си цупкам лагано натака со помислата дека сум заљубена во мојата професија . Едвај чекам на сите да им кажам добар ден. Едвај чекам да научам што имаат да ме подучат постарите. Едвај чекам желудников да ме здоболи за да ми каже дека сум заборавила да доручкувам. Денес пак си идам накај дома и шлап на радио ми гаѓаат 3 песни по ред . Јас бев таа на семафори што рокна музика со отворени прозори како најголем сељак. ЈАС БЕВ! Па и овој петок некако таман ми доаѓа, не ми треба мене уште некој ден меѓу сабота и недела (или како и да беше тоа) , таман ми е . Добра ноќ! Ваша М,