Сакам куче

Discussion in 'Дом' started by akita, Apr 16, 2010.

1. Doberman

Doberman Популарен член

Баш ми е мило што си го зема Златното ретриверче и сигурна сум дека ќе се грижиш одлично за него ;)
    Ако и покрај моите постови што ги имам пишувано на форумов, ако нешто не ти е јасно за грижата, исхраната и сл. слободно прашај ме :)
    Па ај деновиве постави слики од убавицата на форумов.
    И да знаеш дека направи одличен избор што се одлучи за женско кутре, поздрав, и уште еднаш ќе ви посакам многу среќни и весели моменти со кученцето ;)
    И фала за убавите зборови :)

Happyinlove, stylishh and ines.h like this.
  2. stylishh

stylishh Популарен член

уште денес ,и утре си го земам од кај сестрами ретриверцето ,се вика АДА и е преслатко :) :D :inlove: :*

3. stylishh

stylishh Популарен член

Фала му на Господ , пресрекна суум ретриверцето е кај мене , она веќе пораснала и е премила пресрекна сум неможам да ги искажам емоцииве и плацам и се смеам ,и нестрплива сум да ја видам одам до работа назад у двор пак истата релација ,фала му на Господ што ми е работата пред двор хиииххи :lol: :D :clap:

Happyinlove likes this.
  4. belieber

belieber Популарен член

stylishh и јас го сакав ретриверот, али ти го зема, но не ми е криво пошто се надевам дека убаво ќе го чуваш, имајте убави моменти :)
    и чекаме слики во соодветната тема :*

5. BoaVista

BoaVista Форумски идол

6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Сакам куче и тоа баш вакво :

7. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Јас сакав самојед (ако се викаат така :$ :tmi: ) дали некој знае приближна цена за нив ( ве молам не ме шлогирајте со огромни цифри :$ :D :D ) :)

8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Зависи какво сакаш, многу има сега самоједи, имаш и за 50сетина евра ама тие се мелези, најчесто се парени со други раси често со хаска или пак не се внимава во парењето па се прават инцеси. Но не е правило, може ќе најдеш одличен самојед пример со изгубено педигре.
    А самоједи со педигре имаш за 300 евра просечно. Може ќе најдеш и за 200 некое постаро куче.
    Машките се најчесто 50 евра поскапи, но нема правило.
    А имаш и да речеме од 500 до 700 евра од најпознатата одгледувачница Белучи. А цената им варира и од зависност од леглото, ако ги парат со светски/европски шампиони, со руски самоједи поскапи се.

Eве ти Белучи

А еве мелесче, секогаш се приметуваат помало влакно поинаков лик, не се рунтави и не се како мече.

Или еве класично парење на хаска и самојед :tmi: :o
    http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 9852_n.jpg

Јас пример сама си го купив кучето дека моите беа против, со сестра ми најдов преееееееубав машки самојед и рековме кога ќе го парите сакаме куче. Таксано беше уште пред да ги направат кученцата :lol: Му најдоа девојка, го пареа и машкото кученце кои следи за таткото ни го дадоа за 50 евра. Зашто година дена унапред си го нарачавме. :)
    http://fotografija.com.mk/images/v3LKr.jpg

9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Имам повејќе прашања за Doberman затоа што ми изгледа како преголем љубител на кучињата а воедно и јас вчера си ја зедов мојата француска пудлица има 1 месец и 19 дена. Сакам да ми објасни дали можам да почнам да и давам кучешка храна? На кој месец се прима првата вакцина,бидејќи во јадење му дробам апчиња против глисти и дали би ми препорачала и некои дополнителни заштити. :)

10. Doberman

Doberman Популарен член

Си зела прекрасна раса, и јас исто така имам Француска Пудла, 7 години има.

Првата вакцина се става на 6 неделна возраст (значи на 42 дена старост).
    А твоето Пудличе штом има 49 дена треба да го однесеш на ветеринар и да го вакцинираат, а после 4 недели од ставањето на првата вакцина ќе треба да го однесеш на ре-вакцина.
    Ти препорачувам пудличето да го носиш кај ветеринарот Диме од Капиштец бидејќи навистина е одличен ветеринар.
    Исто така сега додека не е вакцинирано, немој ни случајно да го шеташ надвор бидејќи сеуште не е вакцинирано и нема имунитет и може да фати болест и да умре недај боже.

Кучешка храна слободно можеш да и даваш, веќе има запчиња.
    Ако и е тврда кучешката храна, можеш да ја потопуваш со јогурт за да омекне.
    Гледај да и даваш квалитетна кучешка храна ( пр. Еукануба, Ројал Канин, ПроПлан, Брит ...) , оние ефтинине кучешки храни се неквалитетни и полни се со конзерванси и вештачки бои.
    Во секој случај многу подобро би било кучето да го храниш со домашно приготвена храна отколку со ефтина неквалитетна кучешка храна.
    Од домашно приготвена храна можеш да даваш: варен ориз со варено пилешко месо, палента, макарони, риба од конзерва сардина, јогурт, овошје ...

А како тоа му дробиш апчиња против глисти во јадењето ?
    Апчињата не е препорачливо да се дробат, најдобро е цели да се даваат.
    И информирај се околку алчињата, од која фирма се ?
    Бидејќи најчесто апчињата против глисти се дозираат по 1 апче на 10 килограми телесна тежина на кучето, така да на пудличето доволно ќе му биде само 1/4 од апчето.
    И апчето се дава еднаш на 3 несеци за возрасни кучиња. а кај млади кучиња до 1 година старост се дава по еднаш во месецот апче.

Happyinlove likes this.
  11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Ти благодарам за советите :) вчера одтидовме на ветеринар и ја прими 1 вакцина на секои 2 до 3 недели пожелно би било да ја носам на прочустување. Во однос со апчињата против глисти се од PRAZIKVANTEL и се делат на 1/8.

12. L-o-l-a

L-o-l-a Активен член

Еве акита кученце! :)
    се најдевам дека не е продадено и дека желбата ке ти се исполни да имаш едно вакво покрај тебе :inlove:
    ПИши што си направила :)

13. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Сакам леси раса.ако познавате некој контактирајте ме

14. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Не знам на Македонски како е, расата се вика Collie, а ние сакаме конкретно Border Collie. Еве го.

Не е ништо итно воопшто, зимава нема да биде сигурно, ме интересира сега за сега информативно дали ги има кај нас кученцава и општо карактеристики, ако има некој чувано. Нарочито ми е битно да сака да се дружи со мачка. :D

15. femina90

femina90 Популарен член

Happyinlove likes this.
  16. Kasha

Kasha Популарен член

не постои раса леси. тоа е Шкотски овчар. ;)

ceca-1 and WhiteAngel like this.
  17. Pixyy

Pixyy Истакнат член

Барам куче

Значи ептен сакам кучиња и сакам да си најдам пудлица по можност и да биде црна.Но не ми е толку важно дали да биде расно и по боја црно (само зборувам ако можи да се најде такво) и да не расти не сакам куче со висока раса. :shake:
    Ако знај некој кај има да барам нека кажи инаку јас сум од прилеп.. :^)
    Помагајте и барајте..
    Ви благодарам на помошта.. :D :) ;)

18. lusi17

lusi17 Истакнат член

19. mime87

mime87 Популарен член

сакам да удомам кученце хаска по можност моето омилено ако има некој било каква информација плс пишетеми во лп...

20. lusi17

lusi17 Истакнат член

Јас имам хаски го најдов на пазар3 има многу убави хаски разгледај :) многу се паметни и одма учат што како.Лесно се дресираат јас моево го научив сама се знае и еден ден ме гледаше како ја отворав вратата и сама ја имаше отворено од што се толку паметни само лето е тешко со нив сонцето многу му смета.Инаку Добар избор ;)