Се ќе биде добро одмарај си знам како ти е и јас пред неколку дена поминав низ стрес прашував тука нели, ама знаеш и стресот има влијание, остани смирена и кажи што ќе направиш
Да да денес и утре одмор и ќе одам до кај матичнава па попладне и на специјалист.Више да ти кажам смачено ми е се нешто .Ај си викам може и да не е тоа се трипам ионака одмарам по дома поркиена сум со терпаија нема што да се прави до 17 недела ок си беше.Сега сум 23 и да е не дај боже отворено неможе мисламд а се прави серклаж касно е ако не се лажам.Како што читам овде на форум само лежење и дабростон,утрогестан друго нема
Болките исти такви како твоите ги добив од 25 недела и уште траат. А цервикс 35 последно мерено, така да мора и да боли се тегне бебе се шири матка,ама најубаво за мирна душа проверка.
И јас повеќето одмарав лежев примав утрогестан 2×1 од 200мг, Да не мислиме на лошо сега само претпоставки, јас направив серклаж некни, на државо не врткаја не бива касно е незнам што.. си се обратив приватно каде не ми направија проблем, направив серклаж во 25+1 сега сум дома си лежам, а инаку на државно ми рекоја се прави најкасно демек до 24та.
Of lele izginavme ja i ti, sega duri se uprpav ako pocne i kaj mene bolka a jas pa i 30mm cerviks a ne zastanav ovie denovi niz doma samo odam od eden kraj do drug, nemozam da lezam nikako tahikardii me fakjaat i snemuvam vozduh, ovie pa 2 dena i nemozam da spijam dali od shto mnogu mislam, dali od celata sostojba, hormoni,....neznam ama toj odgovor bebeto raste, se tegne, se siri matkata nekako mnogu mi e laichki....pa si rasne, se tegne, se shiri matka od prv den shto se vika celo vreme, toa bebe do sega 417gr ne doslo preku nokj, znaci celo vreme rastelo, znaci ne ke da e bolkata bas taka samo od toa, drugo e ako e losho namesteno pa pritiska na nekoj nerv ili klocnalo na nekoj zivec, nerv pa zdobolelo ama vaka konstantna bolka i nekolku dena bas me zagrizuva, no neznam dali ima bolka ako e skraten cerviksot eve kaj mene e 30 a uste ne pocnalo taka da boli moze deka sum skoro 2 nedeli ponazad od tebe, ocekuvam i jas da pocne ako e normalno, ajde odi ti utre na kontrola vidi shto e problemot pa kazi da mi olesni malku. Se molam do togas i za mene i za tebe se da bide vo red, Gospod napomos.
Не се оптеретувајте многу со мисли само и домашни обврски, бомба ми е дома и баш ми е гајле по чести контроли само без паники и одмор максимален
Neee jas ic za doma ne se opteretuvam, lom ni e doma ete maz mi otide da kupi robotce da usisava, vide ne vide po zemja pecurki ke pocnat da rastat i taka reshi hahaha, ama onaka odam od kujna vo spalna, vo dnevna, sedni, stani, kasni si, ne sum vo krevet non stop nemozam da lezam cel den
Баш ми е мило што си завршила со серклажот.Во секој случај дава поголема сигурност и избегнуваш стрес.Сега лежи си пак,гали меше и уживај
Хахаха мора да се бара некое чаре ајде кандисувај го него еднаш нека подзачисти колку толку, јас тоа викам не е како јас кога ќе си фатам ама поарно е отколку ич и јас не можев и неможам да лежам колковите ми знаат само ама ќе издржам за принцезава
Да тоа и докторот ми го рече вика без серклаж би издржала до кај 30та според мене со вакво грло, твое си е вика дали ќе решиш да правиш или не. И се решив викам што сака нека биде ама одам на зафат, ете заврши се не сум под стрес толку сеа почнав и да се смеам по позитивно да гледам, се галиме сега лежиме и чекаме бар септември да дојде
паник тастер да се пријавам ,срце јуначко не издржа вчера бев во чаир на мерење дури и доктор ме гледаше со рака.Малку језивко ама беше многу внимателен .Добро е се нема порстор за паника .Бебето е супер поставено а болките се веројатно од тежината се тегне матката,11 кг плус во 23 недела а се е појдено во стомак... Мирна душа сум сега
Немој преглед со рака толку рано. Јас од брисевите од тоа железото неможам уште да се опоравам три дена
Докторов инсистираше да ти кажам јас преплашена ама беше многу внимателен искрено,и знаеш колку сум плашлива викав.Едно време си викам да не му дадам ама ајде издржав после ме мереше се си е ок.Срце јуначко издржа,.Сега можам да здивнма од гинеколошки прегледи едно 3 недели .Ти како си ти се ближи август....
Се ми измери ,и ми вика докторов ти чим имаш болки може цервиксот сеуште да е добар ама доле да е меко така да ќе те проверам со рака.Јас мсилев ќе припаднам таму искрено мислев ќе боли ,со солзи на очи ама искрено не беше страшно малку ме напипа издржав....стресови само више не одам на прегледи едно 1 месец да се одморам