Серклаж

Discussion in 'Бременост' started by Bela-30, Sep 30, 2014.

1. Aleks4e123

Aleks4e123 Истакнат член

Јас останав 3 дена..

2. Miki29

Miki29 Нов член

If a first trimester miscarriage occurs, the tissue can pass spontaneously because the TAC does not narrow the cervical canal. Otherwise, misoprostol may be used to help expulse the tissue, or a D&C can be performed without any impact on the effectiveness of the TAC in subsequent pregnancies.
    Го најдов ова на еден американски сајт, повеќе би сакал да го правам кога бременоста е безбедна, но навистина се плашам од патување

3. Aleks4e123

Aleks4e123 Истакнат член

Абдоменален серклаж во бременост се прави најкасно 12та недела. А за се дрѕго што се двоумиш јави се во Систина прашај, ако правиш кај Панчевски побарај ја Радица сестрата негова.

4. Miki29

Miki29 Нов член

да, планирав да направам интервенција кај др Панчевски, колку те чинеше интервенцијата со престојот во болница?

5. Aleks4e123

Aleks4e123 Истакнат член

Околу 2500 еур.

6. Miki29

Miki29 Нов член

тоа е многу, најдов ценовник со стомачен серклас околу 1200 евра

7. Aleks4e123

Aleks4e123 Истакнат член

Ако ја најдам пресметката ќе ти ја пратам...може 1200 еур да е само зафатот, ама имаш плус лаборатоориски испитувања, болничка нега итн... Затоа прво одиш на преглед, па според инструкциите на докторот ти прават пресметка, доколку ти одговара закажуваш операција. Мора и ПЦР тест за ковид да имаш негативен пред операција.

8. Miki29

Miki29 Нов член

може се да ми пресметаат и да ми кажат цена преку телефон? Би дошол таму со брисевите и лабораторијата, да не давам пари и ако можам во Србија на сметка на осигурување.

9. Aleks4e123

Aleks4e123 Истакнат член

Не знам искрено, јави се прашај, мене вечерта кога ме хоспитализираа пред операција ми земаа крв ама по преглед од анестезиолог, не знам што точно ми испитуваа.
    Инаку пресметката ја прават на максимум цена која би излегла, на пример мене пресметката ми беше околу 3000 еур, на крај ме фати 2500 еур.
    Најубаво е прво да стапиш во контакт со докторот.

10. Miki29

Miki29 Нов член

Добро, ти благодарам многу за информацијата, ќе им се јавам утре

11. Miki29

Miki29 Нов член

и дали може да се направи абдоминална серклажа само затоа што изгубив една бременост во 21 недела поради пролапсирање на плодовата вода или сепак ми препорачуваат прво вагинална?

Zibiribi likes this.
  12. Aleks4e123

Aleks4e123 Истакнат член

Незнам која била причината за губењето на плодовата вода, инаку абдоменален обично препорачуваат поради некомплетен цервикс или претхиден спонтан поради омекнување и кратење на грлото. Затоа најубаво прво да отидеш на преглед докторот да установи дали има потееба за абдоменален или можеш да поминеш само со вагинален серклаж.

13. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Nekompetetnten cervix doslo do postepeno istekuvanje na vodata. Isto i mene vo 21 nedela mi se sluci istoto vo prvata bremenost

14. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Razlikata pomegu abdominalen i vaginalen cervix e toa sto abdominalniot trae za poveke bremenosti i ne se vadi a vaginalniot se vadi pred poragaj.

15. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Здраво, мислам дека тука може да ме утешите барем :)
    4та бременост ми е претходно 3 неуспешни. 15та недела сум и докторот во 14та недела измери цервикс 37мм примам прогестерон депо, претходно поради хематом примав утрогестан ама ми ги прекинаа. Вчера и прерходниот ден осетив менструални болки и тежина во долниот дел кај матката која идеше и си одеше. На своја рака вчера се напив утрогестан 2 сабајле и вечер и ми беше и денес ми е подобро. Да не ме јаде сомнеж бев на дежурен во систина и докторот кажа скратено е грлото на матката 24мм е сега и побрзо предложи да се направи серклаж. Виде и дека имало sludge или слаџ незнам како го викаат ми препиша и терапија панцеф. Јас примам и клексан од 0.40 едно на ден и аспирин секој втор ден. Клексанот и аспиринот што ги примам незнам како ќе испадне зашто нели предизвикуваат крварење. Дали некоја правела серклаж со истава терапија? Многу сум исплашена му викам на докторот ваљда нема до понеделник да се направи беља, незнам ми вика.

Zibiribi likes this.
  16. teddy85

teddy85 Истакнат член

И јас бев со серклаж со иста должина.Направи го за поголема сигурност.Но мора мирување.Исто примав Аспирин и клексан но ми се појави кафеаво и ми го прекинаа аспиринот После тоа само клексан.Не ми се појави повторно исцедокот

17. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Јас правев на 22мм должина серклаж исто со клексани од 0.4 ×2 но без аспирин. Направи си и фаќај кревет. Со лесно:hug:

18. демотивирана

Ти Благодарам
    Барем знам не сум сама, мене денес денот пекол од мисли.

19. демотивирана

Ти Благодарам, ваљда до понеделник нема да се доскрати :hug:

dipsidipsidipsi likes this.
  20. Monella

Monella Форумски идол

Не мисли, не се оптеретувај.
    Јас со толкав цервикс истерав бременост од почеток до крај без да правам серклаж, само со клексани и мирување.
    Кај тебе брзо се намалува, ако те советуваат, направи си.

Позитивна мисла и ќе биде сѐ во ред (fingers)