Потполно иста ситоација бев јас во 15та недела на дежурен измерен цервикс 24 мм, за два дена се скрати на 10мм со sludge, имам пишувано погоре можеш да видиш. Направив серклаж сега строго мирувам 19та недела сум за сега е добро. Ви понеделникот кога бев на контрола докторот ми кажа дека сега цервиксот е 28мм само да продолжам со лежење. Пиев панцеф една кутија 10 таблети и ставав флажил вагиналети цела кутија. На контролата го немаше sludgе от повеќе. Само слушај ги докторите се ќе биде добро и не го одложувај серклажот направи си го. После мирување и ќе биде добро.
Нели ти рече за одма серклаж? Чекање од 7 дена не верувам дека ќе смене нешто на подобро. Лежење строго, никако станување од кревет. Читни наназад да не се повторуваме, имаме пишувано.
Mene me plasi cekanjeto, mi rece prvo brisevi, tie tek u ponedelnik bidejki denes bese kasno koga otidov, pa posle brisevite da pocnam pancef i za dve nedeli od denes povtorno na kontrola a do togas rece da lezam ama isplasena sum i zaradi cekanjeto i zaradi brisevite bidejki pak ke me cepkaat dole. Sega ke oobaram i treto mislenje od Trajkovski da vidam sto ke mi preporaca on. A ti isto prvo piese antibiotik pa pravese serklaz?
Ne odma, prvo antibiotik pa na kontrola, mozno bilo od infekcijata da se skratil, pa so pancef vika moze da se vrati vo normala ama cekanjeto me ubiva
Да, мене не ми побараа брисеви одма антибиотик ми дадоа поради sludge от. Побарај др мислење ама не се малтретирај со движење многу, лежи. Мене серклажот ми го правеше Др Клементина Кузеска во систина затоа што мојот доктор беше на одмор и сјм задоволна за сега, на контролата докторот кажа дека е супер изработен да не знаел немало да примети дека има серклаж. Не се секирај лежи јас лежев и со перница под карлица боли грб така ама ќе издржиш.
Да се надопилнам мене во петок ми рекоа дека е време за серклаж одма антибиотик да почнам, а серклажот го правев во вторник.
Sega iskontaktirav so Trajkovski, me prati utre hitno da napravam krvna slika so cpr i urinokultura, i isto kako i Dimcev, rece da pijam antibiotik i dva pati magnezium na den i samo lezenje i mi rekoa nemoze odma cerklaz, prvo antibiotik pa kontrola pa ako ima potreba cerklaz. Samo mi e strav da ne se iskomplicira nesto cekajki ama sto e tuka e. Fala ti na konsultacija ❤️
dve nedeli se mnogu dolg period na cekanje. ama pa ako ima infekcija ili bakterija ne mozhe da se napravi serklazh. Mene mi pravea serklazh vo 17ta nedela. so strogo miruvanje doma, lezhenje so meseci, isterav do 33ta nedela. Sekako primav inekcii za zreenje na belite drobovi na bebeto
Да искрено и ја се грижев многу зашто кај мене беше мноогу критично и докторите креваа рамена 10 мм беше, љ пред серклажот сум била пред отварљње, а морав да чекам барем 4 да испијам таблети панцеф. Само послушај ме лежи на грб со подигната карлица. Јас и утрогестан пиев, сега више го ставам. Магнезиум и јас пиев 2 х 250. Крвна слика ми правеа 2 дена пред серклажот. Не се пкаши само слушај, намален е цервиксот кај тебе ама не е како што беше кај мене па издржав неколку дена. Добро е што е затворено и нема фанелинг, и кај мене немаше и беше затворено. Многу полека движење без нагли потези и немој да се бањаш или да се наведнуваш исклучиво лежење јадење во кревет, се, само за до тоалет станување. Ќе успееш сигурна сум ама потполно знам како ти е и колкава ти е грижата.
Nemav bolki, me prasa dali dosega mi merele, rekov deka maticnata mi rece deka nemam indikacii za da merime. Dimcev rece mora da izerime najvekje zaradi godinite i zatoa.
Kaj mene ima funneling i sludge, zatoa i sum ispanicena, i za banjanjeto, ne mozam da ne se banjam, utre moram dole ubavo da se izmijam bidejki moram da pravam urinokultura. Mozno e belja da se napravi ako se banjam?
Ќе се одмиеш доле со млака вода. Топло не смејш никако. Речиси сите сме се бањале еднаш неделно или на 2 недели, ама одмивање доле секој ден со млака вода.
Ќе се бањаш ако, ама да не стоиш многу ќе гледаш пократко да е да не си многу време на нозе, не се секирај ќе биде се во ред.
Еве и еден мал апдејт... денес бев кај докторот што ме води во систина. Тој вика ја го мерам 14мм,само конецот држи има и funneling. Го прашав зашто докторката што го правеше серклажот измери 18мм и дежурниот доктор 28мм,ми кажа зависи од која стеана се гледа. Многу се разочарав да Ви кажам најискрено ама што е тоа е, лежење само како до сега.
Imas li bolki posle serklazot? I kolku pari e da se napravi vo sistina (mislam deka tamu go pravese)? Kolku cesto se dvizis? Jas samo za u wc stanuvam i za jadenje, utre treba da stignat rezultati od brisevi pa ako se cisti mozam li odma da zakazam serklaz? Od vcera pijam i pancef a urinokulturata mi e cista i crp malku pokaceno.