Одма после серклажот имав болка поинтензивна ама не страшна за некои 15мин помина после тоа не сум имала болка. Не се движам ич воопшто само до тоалет и тоа кога морам, јадам во кревет. Серклажот да во систина го правев со пцр тест заедно 40000 денари ме чинеше. И мене вечерва ми зеде брис да види дали има бактерија.
Znaci i posle serklaz se zimaat brisevi? Koj doktor ti pravese serklaz? Dimcev mi rece ako treba ke me prati vo cair ama izgleda nemaat iskustvo od tamu da mi pisat pa sega sum na dvoumenje dali cair ili sistina.
Fala ti mnogu, sega ni ostanuva da lezime i so pozitivna misla da si gi iznosime bebuskite ❤️ so lesno neka ni e
Еве мене повторно. Сакам да споделите информација како се снаоѓавте со отстранување на влакната во интимниот дел секако доколку сте со строго мирување во кревет поради серклажот?
Да ти предложам нешто Дури лежиш намачкај се со вит крема.Нека постои 5 минути и дури се тушираш набрзински ќе се исчисти
Неможам онака да се средам . Вака ми е брзо ептен. И во 1ва бременост ја користев. Ќе гледам да редуцирам …
Така ми кажа матичната, само брич и тоа секое бричење нов, конкретно објаснување не добив зашто не смеам, а иначе и мене ми текна на кремата одма, ама... слушам што ќе кажат
Jas ne bi mozela so bikce bidejki odma se nafrlam i posle si imam problem. Iako sum so serklaz, bi odela na depilacija, sekako lezam i tamu a devojkata zivee na 2min so kola od kaj mene pa mislam deka ne bi bilo problem.
Здраво! Еве ме пак мене Дали Ви се има на некого случено од кога сте со серклаж да закачивте ковид и ако да, како го поминавте? Знам дека е индивидуално ама ме фаќа паника.
Од кои причини ставаат серклаж,дали при скратување на цервикс или и превентивно?Јас минатата бременост имав скратување на цервиксот и се породив пред време и го изгубив бебето,сега сум пак бремена и Сега за сега е Ок, 11 недела сум ,ама се плашам да не се повтори.Кој кажува дали има потреба од серклаж?
Може да се стави превентивно во случај на претходен абортус доколку причината било цервиксот или доколку оваа бременост има кратење на цервиксот. Ќе ти каже доктор ако има потреба според мерењето што ќе го направи на цервикасот.
Jas imav edna neuspeshna bremenost poradi kratenje na cervix,spontan vo 17ta nedela. Slednata bremenost me sovetuvaa preventiven serklaz,go napraviv vo 16ta nedela na cervix 30mm.Bev na strogo miruvanje i na nedela dena pred poragjaj cervixot mi beshe 24mm.
Женски има ли некоја со абдоминален серклаж и да ми каже искуство со тапиве болки безвезални доле ниско како влечење како болка незнам ни јас да опишам по константни ми се од вчера а и пред тоа секоја вечер, кога и да одам на преглед нормално е викаат се е во ред, а мене мн ме плаши. Еве од вчера поручек ми се присутни и цела вечер ме реметат неможам да спиам убаво, Дали серклажот ја затега матката а плус конизација, лапаро и хистеро имам правено и викаат имаш операции тоа се влијае. Иначе скоро 13 недела сум. Давајте утеха ❤️