Ubavo si znaesh i si terash (si go slushash doktorot),najdobro si znae. 2pati pravev brisevi po staven serklaz nemoj da se plashish,slushaj patalec
@Verce28 Mi go izvadija na denot na poragjajot,a toa beshe 38+1 gestaciska nedela na zakazan carski.Odkako mi ja stavija spinalnata go izvadija taka da ne osetiv nishto.
Mene mi rece doktorot da odam vo 37 nedela da go vadime pa me interesira dali boli, ama i da boli vekje ne se stresiram, bitno mi e samo da si go iznosam bar do togas do 37nedela A pravilo li e deka ako sme so serklaz, mora da se porodime so carski ili nema vrska?
So vaginalen serklaz moze I prirodno.Voopsto ne bolu vadenjeto.Ti posakuvam da go iznosis do kraj.I slusaj go doktorot bidejki sekoj slucaj e individualen
@teddy85 veke ti odgovorila Ne e pravilo deka mora carski,moze i vaginalen porod (priroden),se zavisi od polozbata na bebeto,negovata sostojba,sostojbata i istorijata na majkata.
Дента на пораѓај ми го извадија секунда работа, ништо не боли и се породив природно . Инаку и јас бев во систина само кај Митко Ивановски
Lelee devojki ponoss legnivam po cel den zaradi skraten cerviks i visee ne mozam nozete da gi custuvam . Se vrarm od edna na druga strana i veruvajte mi se blokiraat nozete a baska sto sum so trombofilia ((.. dali smeeme da legnivame na grb samo taka mi odmarat malku nozete gi krevam nagore ama odma stom ke me vidat zenive mi vikat nemooj ne smejs taka i veke ne mozam da izdram mi se placiit
Имавте ли проблем со многу ниски удари на бебето, на пубична коска поточно? И некогаш како притисок некој тап мал ептен ниско доле? Како ептен доле да се врти бебето не знам како поинаку да опишам
Jas dosega osetiv samo koga udira kaj besika i momentalno mi se odi u wc, ama 4-5pati do sega i okolu pupak udira najcesto. Ako e tolku nisko odi na lekar za da ne si pravis paniki, sega i mene panika me fakja da ne pocne da udira tolku nisko, baska pak mi se krati cerviks utre odam da primam inekcija za zreenje hitno.
Јас кога бев бремена осеќав така и и викам на докторката ова бебето удира баш на конец.Она ми рече тоа се твои филмови
Јас ниско го осеќам од многу одамна ама сеа па некако ептен ми дојде. Како водењакот во вагина да ми е. На доктор не одам зашто секое движење ми е ризик, можам само поголема беља да напраам. За секоја паника до сега ако одев на доктор мислам поубаво ќе беше да спијам тамо Прими ги инекциите обавезно, јас стискам заби среда треба да примам.
Прават, јас треба да правам таму. Баш пред некој ден прашував за цена, по новиот ценовник ми кажаа 36 800 денари и плус за пср тест околу 2000 и нешто, не сум сигурна колку беше за него.
Девојки боли ли самата интервенција? Јас ке правам во Петок здравје, малку ми е страв, сега све ме боли што ме прегледуваат со спекулум и ме брцаа со раце, пак крвав исцедок имам ваљда од прегледот, и ме боли долу , посебно ако се движам.Едвај одев после прегледот,малку груби беа некако или јас сум преосетлива незнам.
Icc voopsto ne bolit jas napraiv deneska veruvaj zaspivas i stanuvas kako od mnogu dobar son imas maalku skros bolki na stomak tindavat edna inekcija i tolku. Jas kraj 3 e napraiv sega veruvsj nemam nisto gledam video po youtube a bas nisto nemam i ako slucajno da me fatele bolki doktorot pisuvat da ti davat pak nekoja inekcija za bolki