Скрининг

Discussion in 'Бременост' started by Nina. 1992, Jan 11, 2017.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Обично ти прашуваш они зборат :D само последен циклус ќе те праша, послњ тоа си почнува со ехото и си раскажува што гледа

Anaroz1 and nice-girl like this.
  2. Ladyme

Ladyme Популарен член

Јас сум на втор сум утре :D на прв на гак ќе ти кажам хаха јас влегов како на работа и викам како сте докторке хаха се сврте се зачуде.
    Ме праша последна менструација, и рече ај вагинално соблечи се, јас си почнав да си редам све имам мутации примам тоа тоа, дома бев тогаш и кажав зошто, ме праша што работам и тоа ме опушти. Ја слушав како кажува на специјализантката што гледа како изгледа и викаше ела да видиш убаво слика од бубрези од срце од мозок и така на крај ми сврте екранот еве вика една сликичка. Ме праша дали сакам да знам пол и ми кажа вика, девојче. И така ова беше со Др Ана Данева. Културна и фина докторка.

Приватно со Др сме блиски и идам прво ме гушка мене и мм па вика ајде кино гаси струја и почнува. Поопуштено здравје, ма да читам и мн членки тука се задоволни од неа и ги опушта.

Така да релакс ќе си видиш бебе ќе ти мафнее,ќе имаш фотка некоја, може цица прсте и тако даље.. :inlove::angel:

fragaria and nice-girl like this.
  3. Ladyme

Ladyme Популарен член

Вториот скрининг на приватно ми помина супер, бебе е супер, органи, убава сликичка добив. Грлото е 2.9 тоа малку ме загрижува. Рече да ставам утрогестан, магнезиум до 800 мг и да видиме за 10 дена. Си ветив на раб нема да се форсирам. Утре сум на Гак да видиме и таму да помине и ќе чекаме да дојде терминче ❤️

fragaria, Noemi, Iva.T and 6 others like this.
  4. nice-girl

nice-girl Популарен член

Еве и јас да пишам помина и првиот скрининг кај Гордана во Систина, бебе супер не можеше да се смири за да го измерат па мораше вагинално останатите параметри се во најдобар ред. Дали на вашите матични им кажувате дека правите прегледи и на приватно јас сум на 27 кај матичната да ми прави пак скрининг и да зима мерки за приска и сега не знам дали е паметно да и кажам или мудро да си молчам?

Ladyme likes this.
  5. Ladyme

Ladyme Популарен член

Јас ништо не кажувам.. Идам кај матичен за ехо упати брисеви све тоа.. Гак скринизи, приватно скринизи. Никој ништо не знае сите среќни :D

fragaria, Kitanova77 and nice-girl like this.
  6. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Хахахаххахаха ме изнасмеа со ова никој ништо не знае сите среќни. Иначе и јас не и кажувам дека си одам на приватно бидејќи за првиот скрининг ми кажа дека и она го прави и некако ми беше глупаво да ја одбијам бидејќи мислам дека ќе се навредеше.

nice-girl and Ladyme like this.
  7. Ladyme

Ladyme Популарен член

Па ги знам се љутат, работам со гиниколози и општо доктори, мн суета. Подобро е така. Матичниот мој има мн раб не прави скрининзи има пациенти лудница ми фаќа термин на гак однапред месец дена и јас не се бунам фала мн пријатно. Ваму на приватно и мм влага па може малку да види и он, на гак не го пуштија на прв скриниг. И така си тераме.

fragaria, nice-girl and Kitanova77 like this.
  8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Кој не го пуштил на скрининг ???

9. Noemi

Noemi Популарен член

Зависи каков однос имате и колку е суетна. Мојата напротив сама ми предлагаше каде да направам скрининг на приватно(бидејќине сакав на државна), вели јас ке си измерам се што треба ама друго е два пара очи да видат. Сама ми ги препорача Димчев или Котларова иако не се познава со нив ниту соработува по некаква линија.

fragaria and nice-girl like this.
  10. Ladyme

Ladyme Популарен член

Данева, рече не придружба сама и го врати.

11. Feniksgirl

Аууу ова прв пат, јас бев кај нејзе, го пушти маж ми. Три пати бев.

12. Ladyme

Ladyme Популарен член

Денеска кај Кочовски на скрининг, океј беше културно се понашаше.. И све што го прашав дури и грло ми мереше дека му спомнав дека ми е скретено малку периодов. И пак сама не пушти никој да влезе хаха со таква среќа сум.

13. Feniksgirl

Аман бе… и јас се паднав кај него со плодовата вода кога бев прв преглед и тогаш го пушти маж ми… што им е не сфаќам. Ја ќе се испокарам, и он е родител, зашто да не дојде…

fragaria and Ladyme like this.
  14. Ladyme

Ladyme Популарен член

Што да кажам тоа е, споругот си се тргна и он си излезе. Во Ремедика супер поминавме :$

fragaria and Feniksgirl like this.
  15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Можеби заради сезона на вируси, па сакаат да се заштитат. Кој ги знае, не дека тоа има врска дали е еден или двајца во просторијата ама може нив нешто им боде очи. Со првото кога бев трудна 2 скрининг некаде крај на декември мислам ми паѓаше и исто не го пуштија сопругот да влезе и бараа да ставаме маски, имаше грип тогаш (после грипот доби име ковид али небитно тоа, тогаш беше "само грип" :D), за првиот во октомври го пуштија.

nice-girl, Ladyme and Feniksgirl like this.
  16. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Искрена да бидам некако нелогично ми е ова со непуштање на маж на скрининг, па него срцето појако му куца кога влагаме во ординација од мене :( мажи се не го осеќаат детето како ние во нас, триста пати на ден ме прашува дали е се ок ќ, искачам од вц во очи ме гледа дали е се ок … не знам дали зошто кај нас минатото е тажно или едноставно мојот е емотивец а ама ако не го пушти сега неделава на скрининг јас сум спремна да прашам зошто. Двајцата ќе одиме со маски па дс видам шо ќе прокоментира… конкретно кај Ќаев имам термин па баш ќе ви пишам

17. Feniksgirl

Шанси нема Ќаев да не те пушти, маж ми ко куфер беше со мене на секој преглед, дури излезе специјално кога бев на патолошка да му каже на маж ми дека се е во ред, и дури му објаснил се после прегледот што и како, зашто на патолошка е забранет влез за мажи. А останатите прегледи на три дена кај него маж ми беше цело време со мене.

fragaria, Izzy_0504 and Baby warrior like this.
  18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Кога бев бремена со ќерката 2021ва во короната, маж ми на ниту еден преглед не смееше да влезе. Снимав видеа со моб, за да го слушне срцето. Многу тажно беше.
    Сега со синко кога бев трудна надокнади. Без проблем на ГАК влагаше.

Izzy_0504 likes this.
  19. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Здраво, кога е Др. Симеонова во амбуланта дежурна да не знае некој?

20. Nanna93

Nanna93 Нов член

Zdravo, aj ako mozi malku pomos? Treba da pravam vtor skrining, e sega termini nema na GAK a veke sum 20ta nedela(baram termin veke od pred 2 nedeli). Da mi predlozite koi privatni kliniki ima dobri skrineri, vo sistina mi pobaraa 8000 denari nekako mnogu mi e. Ili ako znaete nekoja druga opcija?