Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. tonicka

tonicka Истакнат член

Сонував како со едни пријатели сум лупела пиперки за ајвар,и сум им рекла дека со јатрва ми најдобро заедно правиме ајвар.
    Втор сон-со еден сосед одиме накај дома по некој темен парк,инаку соседов постојано има проблеми со законот,и почнуваат да не бркаат некој луѓе кои всушност него го бараат.Сме се разделиле по две патчиња и луѓето продолжиле него да го бркаат а јас сум си отишла дома.Таму гледам дека куќата ни е стара ,со стар мебел,черги и синот требало да слави роденден.Тој ми реколдека ќе викне само 2 деца затоа што сме сме немале пари.
    трет сон-сум била со мм негде во град и сум отишла да го земам син ми кој бил бебе ,инаку е веќе голем,од кај тетка му која го чувала.Таму го гледам како си игра на тепихот а тој бил страшно валкан.Сум сакала да си го земам детето но таа ми рекала дека му е многу убаво тука.
    Ај помош за толкувње плс

2. malechkata

malechkata Истакнат член

Што значи ако се сонува познаник, односно братучед на другарка, а двајцата се припадници на друга вера?
    Имам слушнато дека ако се сонува припадник на друга вера, тоа значело дека на сон ми дошол некој светец - точно е ова? :?:

3. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Сонував два сона

1.Сум седела на маса со уште тројца,а спроти масата имало букет од зелени растенија(слично на овие).
    Имало и друга маса каде што седеле 4.Тие што сме седеле на нашата маса требало да го нацртаме букетот.Јас сум цртала,но после сум престанала и седнала на друг стол.Тогаш дошла една жена и почнала да ме убедува да го цртам,но јас не сум сакала.Жената почнала да ги мести растенијата поинаку,но го растурила букетот.Јас тогаш сум се налутила,а жената продолжила да ме убедува.Јас пак сум почнала да цртам,но веднаш сум се предомислила и пак сум престанала.

2.Требало да се депелирам на рацете.Сум ставила некаква крема на левата рака,а на една кутија пишувало после депилацијата 4 часа да не се излегувало на сонце.Кремата на раката почнала да се стврднува и сум ја тргнала.На делот каде што стоела кремата поголемиот дел од влакната ги немало, останале 5-6 мали влакна.

Може некој да ми даде толкување за овие сонови :) :wasntme:

4. qqq

qqq Истакнат член

Сонував како сум се возела у кола со бифшиот( у сонот сме иделе изглеа..или у фаза на смирување сме биле) и сме застанале на бензинска..јас сум му го бацувала увото..и таа шо била на каса мн чудно се понашала..цело време ми се смешкала а у..и ја сум го прашала мојов господин шо и е..да не му е бифша..повеќе пати сум го прашала..и на крај ми признал дека му е бифша и сме се подскарале и се разбудив..Иначе девојкава у сонов мислам дека повеке пати ја иам сонувано у ваква ситуација, како работи на бензинска и чудно се понаша, али не сум баш сигурна
    ????

5. Fashion.n.a.d.e.44

Fashion.n.a.d.e.44 Истакнат член

Moја прва братучеда сонувала како јас таа таткои мајкаи мама и тато правеле скара во двор и наеднаш се појавила анаконда.анакондата влегла во дворот и сите сме избегале освен таа и таткои .Tие влегле во колата за да се сокријат.Hаеднаш се најдиле во една пустина па братучетками излегла и почнала да ја бара анакондата.Oд дрвото се здогледало опашката на анакондата и таа почнала да бега. Oд кога влегла во колата со таткои анакондата застанала врз колата и ја гмечела колата.Hаеднаш престанала да ја гмечи и застанала пред колата и се слушнал глас :Cега ќе ве оставам на раат, но ке видете што ќе се случи на 24 мај.Bратучетками со нетрпение чекаше до 24 мај за да виде што ќе се случи .Hо утрото на 24 мај задзвона телефонот и таа се јави и и кажааа дека нејзината втора братучеда била бремена :D

6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Што значи некој да пука во тебе и да те застрела? Мислам дека бев со уште две девојчиња и сум влегла во некоја продавница, ама мислам ништо лошо не направив и продавачкава извади пиштол и ме застрела, баш кај пределот до ребрата, уфф језиво. И во сонот знам дека некако се беше замрачено, како некое време на војни, несогласувања, сите сме учествувале како во некоја мисија, сме биле извалкани целите.. Во истиот сон сонував и неколку мачки, ми се шетаа низ двор и знам дека нешто правеа ама не ми текнува што.

Ова ми е од завчера. Сонував дека ми правеле операција, и онака во моја соба било тоа, ни анестезија не ми ставиле и раката ми ја засекувале до половина , на четири места, сум имала како четири вдлабнатини расечени. И онаква со раката сум станала и сум отишла кај татко ми, сум му рекла тато дај ми тоа апчето (сум мислела за против болки, а инаку додека ме сечеа ,дури си ја гледав раката не осеќав некоја голема болка, страшно ми беше, ама не ме болеше дотолку) и ми дал Амоксиклав половинка :^) и сум го испила. После тоа, сум отишла до кујна и сум си рекла малку е половинка, ќе земам цело, па одвај сум го отворила, и кога сум сакала да го испијам водата била хлорирана и не сум можела да го проголтам апчето, ми застануваше во грло, големо беше, страв ми беше да го проголтам ама накрај го голтнав некако.. Инаку, понатаму требало да ми стават инекција во рбетот, за да ме оперираат на грбот, а потоа следувала и другата рака. :o И на минување, сум ја видела мајка ми како спие, она била оперирана пред мене, и ја забележав раната на рака ама нејзе и беше малку зарасната, не беше свежа како мојата..

7. kikkki

kikkki Популарен член

looooooooooooool Сонов што го сонував е мваааа.Рај за сите девојки.Сонував дека имам плакар со фустани,ама сите биле прееееееубави.Бели,крем боја повеќето биле, :* прееенајубај,уффффф,надолу се ширеле ама не биле долги , до под задникот баш какви што сакам јас........ :sweat: Имало и некои црни блузи со широки ракави знаете од оние што се сврзани со останатиот дел кај половината како крила на лиљаците,така нешто со светклави елементи,рајјјј,прекраснииии.....кој не би ги сакал :clap: .Се разбудив и колку ми беше криво што ги немам сите тие, не усм некој обожавател на фустани ама во последно време како да ми проработи женственоста...па поскава фустани иначе во мојот плакар немам многу фустани, обично некои пантоломчиња тесни ,тип цевка и модермни блузи,имам неколку фустанчиња ама малку 5-6 се бројат на прсти,можеби е носталгија за фустани....Ахахахаха,може некој да ми казже што занчи?ИИИИИИ да, дали постојат банални сонови,сонови што не значат ништо?-мислам дека овој е таков... :geek:

8. Marbella

Marbella Истакнат член

Сноу, ако не ти е мака плс помош за сонов...

Дечко ми ме попраќал кун дома, и јас сум му рекла дека нема никој дома и ајде да го земиме точакот (појма немам зошто ) и наеднаш сум ја видела преку прозор бабами, облечена во црно (иначе она стално си носи црно бидејќи е вдовица) брзаше нешто во кујната правеше и јас му реков на дечкоми бегај да бегаме каков точак дома е бабами и тргнав јас со трчање да бегам по улицата нагоре, и му викам ајде а тој се задржа и ете го после 2 мин доаѓа со точаче мало и го вози :^) а на точачето мало имаше рачки од голем точак, и јас му викам шо е ваков точаков и тој ми рече од два расипани склопив еден, и продолжи да вози и јас му свикав, немој ќе падниш и вистина падна, после одиме одиме, и од спротивен правец идеше еден поголем точак и на него една женска многу брзо возеше и се мавна во дечкоми и пак двајцата паднаа.. после тој ми рече леле јас само паѓам на еве ти возиго точаков до дома кај мене, и јас го возев и не паднав ниеднаш. и тамам да стигнеме до домаму му викам кај ќе го ставиме точаков? и тој ми вика епа кај ангела брачедати во дворот, ( а ангела и тој не живеат ни приближно близу) и тогаш сваќам дека наместо надолу по раскрсницата ние заминавме нагоре и дојдовме до кај неа, а сигурна бев дека он таму живее и му реков е добра ти е идејава.. и заврши сонов...

Испомешан е, што ли значи?

9. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

сонував како да имало невреме,сум испаднала од собата и почнувале грмотевици,мажотми влегол во соседната соба и како ја отвара вратата повторно имало грмотевици,а на едната и другата врата имало запишано име и презиме но толку интересно како што е напишано на феминава само имиња и презимиња

10. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Имав во раката нешто :?: се обидоа да ми го земат но јас пиштев, се тегнев и и не успеја да го земат
    бев цела испотена и кога најпосле ја отворив раката држев пателка :?:

11. kikav

kikav Популарен член

а позната личнност шо значи да сонуваш

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Девојки јас најпрво се извинувам што завчера вечерта не допишав уште 3/4 сонови,ама имав многу работа. А вчера цел ден бев на пат,ветувам дека денес ќе ги завршам сите
    ivinakit-ќе се впуштиш во нешто ново што ќе ти донесе задоволство и хармонија,нови активности на љубовен план....бо во сета таа убавина те очекува и непријатно изненадување. Исто така ќе ти претстои и весел семеен собир,ќе имаш корист,трошоци,ќе се чувствуваш заштитена....како и да е претсстои голема радост во семејството. (можеби некоја свадба ;) )

Zaliha- пријатно изненадување

maryJ- некои планови ќе ти се оддолжат на подолг период, но на крај ќе се заври како што сакаш и ќе бидеш среќна

xxAngelxx- Ќе те опседнат лоши мисли,скапо ќе платиш за некои твои задоволства и за залудно изгубеното време.Ќе бидеш опомената од опасноста,но сепак ќе си на двоумица...

13. Abeja

Abeja Популарен член

Ова да не ти се повтори, да ти биде прв и последен пат. Како смееш да ги оставаш на цедило судбините на луѓето? Еве на пример јас вчера сонував дека сум немала интернет поради погрешно поврзани кабли и ова утро навистина немав, поради исклучен адаптер од свичерот. Значи, ако прашав а ти закаснеше со одговорот, кој знае што можеше да се случи, можеше да му умре козата на комшијата.
    ШЦ мала, а литл џоук

14. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

^
    Страшно неодговорно од нејзина страна, се мислам дали да предложам да ја тргнат од темава, или бар од платата да и скратат процент...

15. Abeja

Abeja Популарен член

Само болдираното немој, ако треба и нека волонтира месец-два, само никако тоа болдираното, страв ми е дури да помислам на тоа, а камоли да го напишам, не дај Боже да го изговорам.
    :rofl:
    Ај да финишираме, за да не бидеме погрешно сфатени, некако денес хуморов, се накај сарказам ми тера.

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^ :$ јас мислам дека 3х15% од платата ќе е доволно ;)

MarchelineAmaru-и покрај тоа што ќе ти претстојат радосни мигови, во себе ќе носиш некои грижи и тешкотии
    -нешто што всушност си мислела дека е добро и позитивно,всушност е доста лошо и негативно,добро размисли пред да направиш некој чекор....за да не бидеш ти повредена
    -внимавај на исхраната

miljkovic- ако не си ја видела бартучетка ти во венчаница тогаш сонов има вакво значење: свадба на некој близок (можеби и твоја)

senjorita.lombardi- добра работа

angel92- сеуште не е доцна да ги смениш одредени работи за кои се двоумиш дали си донела правилна одлука

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Gubba-сонот нема значење, се е само подсвест

Lux- опасност околу тебе

smiley22- копнееш по некаква си самостојност

rak4estip- големо двоумење во донесување на одлука

rak4estip, Lux and smiley22 like this.
  18. qqq

qqq Истакнат член

сонував како сум нила у кола со бифшиот..и сме праеле муабет и ми рекол демек готово е..немоземе да бидеме заедно..и многу ладно се понашал ????

19. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Сноу Квин секоја чест ми го погоди сонот-
    секоја чест

20. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

сонував како сум одела некаде и наеднаш ми ја снемало едната обетка, а потоа сум ја барала и сум ја нашла :?: