Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Ја сонував бившата на
    мојата симпатија
    деновиве во глава ми се врти затоа можеби ми се појави во сон, како се наогаме јас и таа во менувачница, ама таму работи баш тој. И влегува и одеднаш пред мене ми го зема редот, и онака намрштена само му дава пари да и ги смени, а тој така љубезно и кажа фала, ама незнам зошто, а јас онака ја гледав и си викам што и е на оваа, ми го зеде редот, и си излезе(во црно беше облечена целата). Веднаш штом и ги размени парите, тој мене ми даде едно купче книжни пари и една сребрена железна паричка. Ама онака многу бев изнервирана што ја видов.

Вториов сон пак таа. кај мене била дома, ама имаше еден тип кај нас и почна нешто да се гали да се мува со него, а јас го гледав тоа и збеснав, и и реков сместа да си ги собере работите и да се губи од мојата кука, ау многу бев бесна, и знам ја видов како држеше куфер во раката спремна да си оди, а мајка ми па и уште и дава леб. Јас го зедов кесето со лебот и го раздробив врз нејзината облека од нервоза. малку фалеше да фатам да ја тепам, и незнам не ми текнува дали ми рече или не мислам дека ми се закани дека за ова ке ми врати, ке ме тепала, а јас само се насмевнав и реков она ке ме тепала хахаха.

И третиов сон се наогав со мајка ми во еден прекрасен ресторан, имаше полно маси со седнати луге, и викав на мајка ми ајде бирај кај сакаш да седнеме, имаше многу зелени дрвца, со убав двор. После седнав некаде и на масата имаше кифлички и разни бомбони и чоколатца, јас си зедов едно и си го изедов.

Сноу?? :)

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Anna-Banana-радост и среќа

Bozica1980-добивка на игра на среќа...или накаква друга добивка

maryJ-ќе имаш потешкотии во работата но на крај ќе успееш

charliee-и на јаве ќе се караш
    -мајака ти те видела како невеста во бел фустан, или само како правите свадба

Bozica1980 likes this.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

theAristoCat-подобрување на финансиите

T.e.d.d.y-ќе бидеш информирана различно за една иста работа,затоа биди внимателна

missmk-средба која нема баш да биде пријатна

Elenuskaa-неверство-но не сваќај одма на љубовен план....моеже да значи неодржано ветување,лага....или нешто слично

4. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Сонував како сум била со една другарка,сме се шетале по нашето маало и сме разговарале за тоа зошто не сме се слушнале и виделе подолго време.(не се сеќавам зошто)сум и кажала дека било сабота,вечер и дека се било неуредно кај мене дома,а таа ми кажала дека ќе дојдела и ќе ми помогнела.Било вечер,а една куќа во маалото светела и вратата на куќата била отворена.Тогаш другарка ми влегла во куќата и почнала да средува.Јас сум и кажала дека тоа не е мојата куќа.Жената која живеела во таа куќа стоела на тарасата и ни кажала да си одиме од тука.Кога сме излегле од куќата и сме отишле на патот некој почнал да ми удира боксови во стомакот како казна што сум влегла во куќата.Кога престанале јас сум почнала да удирам боксови на братот на другарка ми.Потоа сум седела на патот,а кон мене дошло малечко кафеаво куче и се галело од мојата нога.Мене ми било страв да не ме касне.Потоа дошло уште едно мало црно куче и тоа се галело од мојата нога.Јас сум ги погалила по грбот,а тие си легнале на моите нозе.Потоа се појавила и змија со некоја зелена боја.Сум ја погалила и неа.Ми било страв да не ме касне иако не изгледало дека ќе го направи тоа.Сум станала и сум си кренала.На другарка ми сум и рекла кога ќе си дојде дома да се вклучи на скајп.Кога сум дошла дома сум пробала да се вклучам на скајп,но не сум можела бидејки немало батерија на лап топот.Сум си легнала.Потоа слушнав како некој зборува и се чудев кој би можел да е тоа бидејки било многу доцна.
    Потоа се разбудив и го слушнав комшијата како зборува.

5. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Сонував како сме седеле со мајка ми и татко ми на некоја клупа. И мајка ми и татко ми зборувале за некоја жена ама не и го знаеле името. И јас сум рекла `Љубица`. Во тој момент мајка ми рекла ` Ааа да Љубица. Таа што се дрогира и станува бледа. Има виткана коса и крв и тече од очите`. Јас сум почнала да цикам и сум му викала на татко ми, вечерта да спие во мојата соба зашто ќе ми биде страв.
    Да напоменам: Откако сето ова го сонував наеднаш срипав од креветот и цела ноќ неможев да заспијам. Од страв се тресев како магаре. :D

6. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

...знам дека гњавам али соновникот не ми даде добро толкување и ми се уништи денот...................сонував како се разболев од настинка или грип..........прво бев сама дома али дојдоа мајка ми и татко ми и се грижеа за мене...............после гледавме фудбал еп...............у една од екипите играа две жени и ја се напнав коа ги видов.................едната постигна гол од шо сите се изненадија.............прво топката удри у пречникот али влезе у голот али за среќа судијата не го призна и им досуди пенал..........пеналот го изведе еден фудбалер и го утна..............другата жена беше многу висока.....многу повисока од фудбалерите...........со долга црна коса, слаба али немаше убаво тело или барем мене ми беше гадно коа ја гледав.....носеше и штикли..........а првата беше пониска и имаше дебела половина................и двете беа провокативно облечени............ја се радував шо изгуби нивната екипа и ги нареков комедијаши али тато ми викаше да не ги критикувам...........а он инаку у реалност си навива за таа екипа........................ после требаше да идам да полагам и моите требаше да дојдат со мене као и они требало да полагаат:^) .............и излеговме од дома со цвеќе и подароци али имаше многу силен дожд.....посилен не сум видела во стварност.............и не можевме да одиме па оите викаа ах штета као шо ќе правиме сега...... ај утре ќе видиме...............и за крај го сонував типов со кој не сме сеа на јасно баш како бил некоја позната личност и како прават репортажа за него |( и таму слушнав дека живеел у русија дури и руски покажа дека знае да збори али се вратил тука и многу му е криво за тоа............па уште збореа дека бил оженет со две деца од кои едното му беше црно како циганче...................а он па у сонот беше многу многу плав и косата му беше долга и мн плава...... како да не беше тој.......поише личеше на еден глумец а и плус репортажа зашо му правеа.............. и на крај почна да збори како бил роден со сини модри усни шо било феномен.....................

7. Emma89

Emma89 Популарен член

Сонував како една пријателка со која не сме во контакт откако фати дечко (порано другарка и колешка од факс) се верила, па бев да и честитам дома, таа беше како во бел фустан, а надвор времето голема страшна бура. Знам дека и однесов бонбоњера и се сликавме. Дали некој знае што значи?

8. kikkki

kikkki Популарен член

Што значи да сонуваш дека забот ти е скршен а поточно и јас сум знаела дека ми е скршен одамна,ама сега баш сум се погледнала на огледало и сум видела дека изгледа многу грдо од порано...А всушност в чера мислев од кога немам појдено кај стоматолог :( ,и баш видов на едно машко криви му беа забите,дали е подсвест или некоја порака...?? :o

9. teddygirl

teddygirl Популарен член

Пред 10тина дена почина бабами, е сега јас пред 2 дена сонував како сум била на гробишта и гробот во кој што ја закопавме го откопувавме поново, и само свикаа како пазете да не го скршите ковчегот.Не знам понатаму ништо се разбудив и се уплашив.Што значи?Се надевам не е пак смртен случај :(

И што значи да наздравуваш со мртовец???

10. missmk

missmk Истакнат член

го сонував стапалото на една другарка..како ми ги покажувала ноктите на нозете и имала ставено гел на нив???

11. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Повеќе пати сонувам како се наоѓам во куќата на баба ми и дедо ми на село (тие веќе не живеат таму, а баба ми е почината) или сонувам дека сум во селото. Значи не се случува ништо, едноставно јас сум таму и последниот пат сонував како барам нешто во едната соба.
    Покатај мене, и моите блиски исто така сонуваат дека шетаат во селото или дека се во куката. Не сме бидени таму повеќе од пет години, од кога се преселија? Што може да значи ваков сон кој го сонуваме повеќе пати? Каква порака носи овој сон?

Исто така сонував дека сум купила чевли (шарени бело и црвено), меѓутоа ми се одлепиле имало многу снег и на едната чевла испаднал ѓонот. Што значи ова?

Фала однапред :)

12. ana-banana

ana-banana Популарен член

Сонот првин ме изнамачи, ме препоти и се разбудив ;( . Ја сонив мајка ми како е мртва, а јас како плачам ;( , сонот ме преплаши, дали ова има лошо значење? :?:

13. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Сонев сум се карала во сон со една важна личност за мене, паѓале навреди и тешки зборови од двајцата, во еден момент ми удри шамар, почнав да плачам а он ме привлече кон себе и ме гушна :?:

Премногу читам романи изгледа :wasntme:

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

sajonaramucaca-те очекува нестабилен период...но на крај ќе се заврши со радосен настан

Chica.Loca-ќе сакаш да избегаш од некој проблеми,како и кавги во семејството. За да помогне/или да се изолираш од нив ќе направиш некој чекор-кој ќе биде успешен
    -подобрување на здравствената состојба

Sara123-те очекува период во кој мнооогу ќе шеташ

Sara123 and Chica.Loca like this.
  15. Missbutterfly

Missbutterfly Истакнат член

Значи сум сонувала дека одам на одмор наводно на Крф ке сум одела(ме мава жешкото во глава дефинитивно) :$ .И сме се качиле сите патници на еден голем бел брод за да стигнеме до островот наеднаш почна да врне пороен дожд и сите патници беа некако зачудени :?: .А пред 2дена сонував како сум излегла на предниот балкон и да ми простите од толку што измокрив мислам дека и поплава направив :envy: .Се повикува Сноу за тумачење :) .Благодарам

16. volsebna

volsebna Популарен член

вака... се сонував во куката,поточно во дворот на еден мој пријател...беше вечер, внатре во куката се реновираше, отворени прозорци, се гледаше покриен мебел, а надвор имаше мноогу народ, и доагаше се повеќе и повеќе...во дворот почнаа да се поставуваат маси, столови, да се редат како за некоја прослава... било како собир на некоја политичка партија, народ полно и внатре во куката и надвор во дворот, па и на улицата... Јас сум станала на кратко, па после неможев место да најдам, а за чудо од домакините никој не видов, таму живеат сами мојот пријател со мајка му ...Што е тоа, и дали е поврзано со личноста чија е куката? И друг пат сум го сонувала истото, во истата кука, т.е двор полно народ. Благодарам

17. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Sonuvav kako mene i na mojata sestra ne pratel policaec od daleku ama nie go primetivme i pocnavme nie nego da go nabljuduvame ama se krievme od nego. Potoa pukase vo nas so pistol ama ne uspea da ne pogodi a jas gi gledav kursumite kako pominuvaam do nas. Potoa nie go zemavme pistolot i pukavme vo nego ama ne se sekavam dali go pogodivme ama mislam deka da. Se spasivme od nego. Stvarno mi e zal za latinicava ama od na telefon sum.

18. hehehe

hehehe Истакнат член

Сонував снег. Имаше многу многу снег и сеуште врнеше. Јас сум тргнала да одам кај комшивката за да си поиграм со нејзиното детенце кое има 2 год. но кога стигнав до нивниот двор поминал некој маж во дворот и јас сум се унезгодила и се вратив назад дома. Кога и кажав на сестра ми таа ми рече дека таа ќе оди да го земе малото кај нас. И отишла таа заѕвонила на ѕвончето и наеднаш излегле многу луѓе од кај комшивката. И јас отидив после тоа и стоевме пред врата собрани можеби 15 души. Толку беше. :)

19. missmk

missmk Истакнат член

Сонував како сум се возела во автобус и сум пушела цигара внатре.

20. Cataleya

Cataleya Популарен член

неодамна почина вујко ми бев ненормално многу поврзана со него и нормално никкако неможам да се помирам со тој факт,најверојатно зошто нон -стоп го мислам ,размислувам зошто како ,затоа и го сонувам многу често ...
    но последниот сон никако да ми излезе од глава
    се гледаме лице во лице ништо не ми збори само ја вади бурмата и ми ја става на мојата рака на друго не се сеќавам
    многу ми е болна темава претпочитам да не зборам околу ова по форуми или слични работи ама многу сум љубопитна какво значење би можело да има сонов ... ?