Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. psychic

psychic Популарен член

нешто не ти е достапно, помала комуникација

sweet-star likes this.
  2. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

А,да си ја чешлаш косата и да ја врзеш само горниот дел(не цела коса туку само предните прамени)во репче.Сум сакала на крајот ко полжавче да биде,али сум ја оставила во репче. :^)

3. mari4eeee

mari4eeee Активен член

Девојки, навистина ќе ви сум благодарна ако ми го протолкувате сонов, навистина ме исплаши.

Сонував дека сме биле на некоја екскурзија со автобус, и кога сме преминувале преку еден мост сме направиле сообраќајка и мостот се срушил од едната страна, ама ние сме се спасиле затоа што сме биле од другата. И сите сме биле повредени, ама ништо сериозно. Само мојата најдобра другарка седела и ништо не зборувала. Во раката држела парче скршено стакло и цврсто го стегала и и течело крв. Јасно и ја гледав белегзијата со првата буква од името од оној кој го сака таа. Имав некое чувство дека некој фалел, и кога сум ја видела белегзијата, сум се сетила дека тој што фали е всушност оној кој го сака таа. Сум им рекла на наставниците, и на другарите ама никој не го познавал :o . Потоа сум излегла надвор и сум го видела него како лежи на работ од рушениот мост и за малку што не паднал. Го фатив и сфатив дека е повреден, се гуши во сопствената крв. Само ми рекол: кажи и „извини“ на таа што ја сакам, а таа што ја сакам е... и умрел. Сум почнала да викам и да плачам, а тогаш дошла мојата најдобра другарка со парчето стакло во рацете и почнала хистерично да се смее. Рекла: морав да го убијам, ако не го убиев него, сите ќе умревме. Јас сум почнала да и викам како можеше тоа да го стори , нели го сакаше, тој е сепак човек, како можеше да го убие... Таа само се потпрела на автобусот и прошепотила: го сакав... И со нејзината крвава рака го допрела моето рамо и ја извалкала мојата бела маица....

Извинете за долгиот пост :worried:

И да напоменам, најдобрата другарка навистина го сака дечкото што умрел во сонот, и навистина постои белегзијата со првата буква од неговото име :)

4. psychic

psychic Популарен член

таа навистина го сака, но е свесна дека можеби треба да го пушти, а ти не се сложуваш со тоа
    бараш промена, не целосна, само на одредени делови од животот

5. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Веќе 3-4 истиов сон го сонувам како одам на река со другари и другарки и сме имале поставено мрежа и таман ќе стапнам во водата еден човек ми вика седи ќе ти ја донесам и ми ја дава мрежата со рибите :)

Сонував како лежам на кревет и многу плачев а другарките ме тешеа :)

6. Vladus

Vladus Истакнат член

Што може да значи сон што го сонувал ептен близок роднина кој многу пати ни помагал а во кој сонувал како јас со татко ми работам на нива и тој дошол да не поздрави и да види што правиме и да ни помогне????? :^)

7. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Сонував мноогу леб и бели пецива. На куп на една маса. Знае некој што може да значи тоа?

8. psychic

psychic Популарен член

задоволство
    од реалноста е мешавина со фантазијата...убаво што ми спомна дека ви има помогнато повеќе пати
    1. неочекувана помош
    2. ако на сон плачеш на јаве се радуваш ;)

Sara123, Lady-in-white and Dog-lover like this.
  9. sadangel

sadangel Популарен член

Сум влегла дома и во едната соба ламбата запалена, вратата отворена и ненадејно гледам сива мачка која скока накај мене...
    Од страв се разбудив... :o :rofl:

Значење? :^)

10. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

...сонував како се возам во некој стар автомобил на кој вратите тешко му се затвараа а во автомобилот покрај шоферот беше и калиопи пеачката а и мајка ми мислам :?:
    ......другиот сон чуден ќе го скратам.....сонував дека со некои другари шо инаку не ги познавам.....сме се качиле на брод.....бродот бил нивен зашо биле богати, од богати родители......ама на радар избегаваа да сретнат други бродови зашо сме праеле нешто што не е дозволено......вечер беше а водата не беше мирна, имаше мало невреме......ја се прибрав внатре во кабината а тие си останаа надвор иако беше опасно....ама ништо не им беше..........отидовме на еден како остров беше и трчавме, од страна имаше дрвореди и ги гледав а времето беше како да се разденува...... кога стигнавме на работ видовме друг остров во близина, личеше на свети ахил......си заминавме од островот али како да откривме нешто важно....се вративме во едно училиште ли беше :^) инспектори не испрашуваа али ги излажавме каде бевме вечерта....само еден призна али рече дека бил на островот за научно истражување....и него го пуштија али го имаа во предвид за понатаму....јас со другарката излеговме.....прошетавме тука околу, во зеленилото имаше едно куче...големо во реалност би се исплашила али тука не....кучето ни било пријател......некои личности сонував чудно ми е да опишам....тие другарите што беа со нас сега беа доста крупни луѓе од над 30 години сигурно........ јас и другаркава се вративме пред школото а таму на огласна табла беше објавен тој другарот што не му веруваа инспекторите као дисциплинска мерка, датумот на тоа беше мај 2007 :?: ...ја го зедов и го искинав....другарката ми рече дека не требало тоа да го правам....јас реков дека немам гајле....таа ми рече не за тоа туку ќе ви извадат муабет.....
    ........после со неа продолживме као во лондон бевме.....а уствари местото личеше на охрид покрај езеро.....како што одевме повеќе луѓе беа собрани за нешто верска прослава во врска со исус мислам......ние моравме да префрлиме од другата страна за да не се буткаме во гужвата, тие беа свртени сите накај езерото и ни беше пресечен патот.....ама за да се префрли мораше да се поминат скали а беа многу....мачно се искачувавме осетив дури болка во мускулите....дури и ползевме....чудни скали ама убаво изработени....на крај успеавме, ги поминавме и така се разбудив кога стигнавме до целта.....другаркава не ја познавам да кажам...никој од сонот не познавам.........

11. psychic

psychic Популарен член

1. нема значење
    2. треба да стинеш и да преминеш препрека до целта
    некој ме мисли убаво за тебе

sajonaramucaca likes this.
  12. la-chicka

la-chicka Популарен член

Што значи да ме ограбат? :?:

13. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

сонував како сум била на гости кај на золвата кумовите а тие само што станале од спиење,влегов јас и тие пак си лежат но се караат,во кавгата си рекоа дека ке се разведат а јас :o ,си велам што и е на овие сега ,и мажот и ме пита од кога си ти со дечко ти па викам од 2010 значи од пред свадбата на сестра му нели викам да,еее вика ние толку не можеме во брак да издржиме и се разбудив
    после тоа сонувам како сум била на работа сме шиеле бели мантили и сум снемала јас работа,сум излегла на доручок со братучетка ми сме јаделе но по некој пола саат повторно сме биле гладни и планираме што да јадеме и кога да си купиме од продавница се договоривме и се вративме да работиме,и ја гледам мајсорицата како носи тексас матрејал ке се шиеле машки фармерки,во мегувреме настана кавга и газдата од човек на човек оди и прашува што не е во ред а јас сум бегала само до мене да не дојде а зошто незнам,кога завртев од другата страна гледам некој работници оро играат и велам еееј ке ве види газдата ке ве казни после тоа што праите тие си продолжија не ме послушаа

14. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Бев на некои си таму Летни Олимписки Игри во Франција.. На моето место имав оставено шал од Македонија :angel: Погоре имаше шалови од сите земји кои ќе се натпреваруваат. Јас почнав да ги разгледувам, и под еден шал (не можам да се сетам од која земја беше) се наоѓаше шалот од Швајцарија :?: Го зедов него, и го фрлив тој од Македонија . Кога заврши натпреварот си отидов дома, и сите почнаа да ми викаат „Браво, ти си голема Патриотка“ :^)

15. psychic

psychic Популарен член

освен зголемен патриотизам друго значење нема
    ќе сакаш да делиш правда, но ќе бегаш од кавга
    нешто ќе изгубиш или некој нема со тебе како што треба

la-chicka likes this.
  16. Knightley

Knightley Активен член

sonuvav kako sum sedela vo edna ucilna so edna drugarka so koja ne zboram i sme se karale nesto i odednas vlegol nekoj covek i mi vperil pistol vo glava i potoa vlegla mojata profesorka po angliski i mu kazala izlezi odma na toj so pistolot i on iskocil

17. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Сонував мојата другарка била бремена, поодмината бременост и нешто сме чистеле кај мене дома биле сите другарки и јас сум се скарала со неа не по моја вина и ми кажала многу тешки зборови незнам што и станало била мноогу нервозна ми велела дека не сум вредела ни колку животно и се такви глупости, јас сум била многу повредена а и сите наши другарки биле на нејзина страна. Едноставно не сум знаела што да правам. Потоа сме отишле кај друга другарка и сите биле заедно и си правеле муабет само јас сама сум седела во еден ќош.Сум се уклучила на фб и сум видела дека имам една покана за пријател ама не сум видела од кој затоа што сум морала да се одјавам (инаку кога се разбудив и се уклучив навистина имав покана за пријател). Потоа незнам како јас и бремената другарка сме биле заедно кај една зграда (веќе не била бремена) и не сме биле скарани таа се однесувала како ништо да не се случило и мене не ми било јасно што се случува и на почетокот малку ми било тешко да се помирам со она што се случи. Потоа сме сретнале наши другари кои биле со велосипеди. Потоа незнам како сме се нашле во зграда што би требало да биде нашето идно училиште. А внатре имало продавници, сервиси и училници за приватни часови за балет и танцување. Потоа сме излегле низ главната врата кој била стара дрвена, во фаза на распаѓање и имало мала патека за поминување и околу такви камења/карпи и шарени цвеќиња.
    Знае некој што значи? Се извинувам за долгиот пост :$

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Сонувам како со дечкоми праиме моабет ми вика абе може нема да излегуваме на другариве мои не им се излегува многу и јас му викам па нели може еден пат да излеземе сами јас и сакав дами да излеземе немора се со твоиве другари
    сонувам како заболекарот ми закажал да одам во 1 нокта и јас му се јавив и викам да дојдам ли а он ми вика па незна како да биде незнам шо ке напраиме со забите.

19. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

.....татко ми метеше дома баш пред да излеземе сите да одиме на некоја свадба.........

20. psychic

psychic Популарен член

помири се со минатото
    1. нема значење 2. ќе се обидеш да спречиш несреќа/кавга
    промена
    страв од нешто или опасност