1. некој ќе ти зборува многу 2. твои стравови измешани со фантазија 3. страв, стрес 1, промена 2. исто 3. нешто не припаѓа, проблем не е убав знак, можеби кавга, но имаш цврста врска
сонував како другарками ме буди и ми вели пиле ајде стани јас се мажи и ја гледам во невестинска роба со фризура и се разбудив
сонував: -како сум купила кафени високи штикли, о со нив сум шетала низ град, -татко ми му се јавил ја тетин ми да го прашал нешто за мене (они двајца не зборуваат 20 години)
Сонував како со другар ми одиме низ една куќа без излез и само се враќаме назад и пак отпочеток одиме по истиот пат....Тоа така одиме и се враќаме два-три пати
Сонував како сум напраила сообраќајка со мајка ми и пријателка , и само јас умрев во сонот но ме спасиле , после тоа сум плачела сум ја гушкала мајками ...
радост, здравје безизлезна ситуација, проблем работите ќе тргнат на убаво 1. поголема самодоверба 2. нема значење
... сонував како се расправам со татко ми и фрлав со велигденски јајца по него и му ги кршев од глава ..... ....после сонував како јас така чесна и поштена сум останала трудна......се чудев шо да правам,и не го сакав детето....дојде време за пораѓање и јас се наместив, мајка ми ја викна сестрата ама не излегуваше.......ако се родело детето тој ден ќе било близнаци у хороскоп, ако се родело наредниот рак.....и ја се налутив што не излезе близнаци и реков дека не го сакам и дека е поубаво да не се раѓа уопште зашто ќе биде рак како мајка ми а ако се роди ќе и го дадам неа да го чува........и се дерев на мајка ми.......таа лошо се осеќаше......изгледа детето воопшто немало да се роди.....јас бев задоволна, а мајка ми разочарана........ само после мене ми беше криво шо сум се упропастила и сум била трудна веќе еднаш, ми фалеше животот од претходно и си мислев дека нема да можам да фатам дечко каков што сакам сега
стрина ми сонувала еден и ми вика види на интернет што значи била на погреб,го закопувале чичкоми кој е жив и многу плачела а другата стрина цело време и велела да оди да земе крпи од другата стрина бидејќи немало
сонував како се мувам со еден мој комшија, прво у една зграда потоа влеговме така гушнати и во еден кафич, а кафичот беше преполн, а ние така страсно пред сите се мувавме, потоа ја излегов некаде и кога се вратив он имаше прегрнато една девојка ми направи место јас седнав до него ме гушна и мене и тоа
Прво имав некои кошмари и не памтам што беа, знам само дека едвај станав до вц да се измијам и дека губњев рамнотежа, не можев очите да си ги отворам. Но нешто друго ме зачуди. Сабајле пред да станам сонував црква. Во неа 2 црнци и 1 црна девојка сите стоиме ов ред да се помолиме на икона. И наеднаш како се молам имам грижа на совест за некои грев и си велам-вајда не е до толку страшно. Наеднаш сите почнавме да си кажуваме за што се молиме и некако се собравме ко многу блиски...на крај јас морав да одам тие останаа пред црквата. Енибади може да го преведе ова?
Си излегувам од дома и тука пред врата тој комшијата (дедо е) средуваше нешто пред врата кај нас. Си правев нешто муабет со него и си влегов. Потоа бев во една бурекџилница.И велев на таа што работи таму колку е бурекот?Таа ми вели над 30 денари.Јас и велам ама кажи ми точно осмина колку е?Таа почна да ми вика дека сум била не културна ова она,јас од нервоза и истурив некоја пијачка во фаца.Тогаш дојде дедо ми и оваа му вели гледаш гледаш дека е таква,јас му велам така се погоди,ништо не направив.Истрчав надвор и почнав да плачам и тоа многу.Дедо ми ме тешеше,но јас не можев да престанам.
сонував: *како сум се спремала за на свадба со моите дома,но незнам на чива свадба. Исто така кај мене дома бил и бифшиот дечко и он ќе дошол со нас. Јас многу сум брзала да се спремам немало време,сум сакал да носам една црвена блуза ама никако не сум можела да ја најдам, многу сум се изнервирала, и толку после се разбудив. *како со татко ми сме се возеле со велосипеди и требало да поминеме преку пруги, местото било темно и морничаво и ја не сум сакал да поминеме преку пругите сум видела некое малечко патче што поминувало под пругите и сум му рекла од таму да поминеме, и тогас нешто почнало да шушка и двајцата сме се исплашиле многу и кога после сме виделе дека има луѓе Роми кои работеле нешто,собирале и не памтам после се разбудив. * и уште нешто, не памтам се ама сум се качила во погрешен автобус(памтам и кој број) ама не сум приметила дека не е тој што мене ми треба и долго сум се возела и после едно време сум приметила дека иде по погрешен пат и сум ѓи прашала луѓето и ми рекле дека не е тој број и јас сум се симнала, и местото ми било многу непознатоо..
Сонував дека со мајка ми сум одела по продавници и сум барала фустани свечени да си купам. Едниот ми бил за веридба (требало веридба да правам), а другиот ми бил за матура... Моите биле среќни така возбудени дека ќе правам прво веридба па на многу луѓе кажале. На ништо друго не се сеќавам од сонот. Spoiler Инаку да кажам вака, во реалноста, во последно време сум преоптеретена за каков фустан ќе носам за матура, бидејќи сум матурантка оваа година, па да не е нешто поради тоа? А и ова со веридбава??