Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. psychic

psychic Популарен член

тој ти недостига, но оди в црква и запали свеќа за него, нема да се повторува
    ти недостига
    стрес

iloveyou29 likes this.
  2. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

.....јас сонував дека дома кај мене кога се вратив беа собрани многу луѓе што ги познавам, многу роднини, другари и сите особено татко ми и мајка ми инсистираа да се прегледам нешто, дали иам некој здравствен проблем.....јас не сакав тука пред сите да ме прегледуваат, а не сакав воопшто да бидам прегледана, ми беше незгодно али за да не им покажам дека ми е незгодно прифатив.... и тука пред сите требаше да слечам блуза само по долен веш.....и ме прегледа лекарот или шо и да беше........ после тоа сите си заминаа а една другарка која е инаку доста висока, носеше штикли, и на излегување падна, и пукна штиклата :^) ја се загрижив, и викам дали си добро, вика да.....ништо не ми е...стана и си отиде...... после сонував дека живеам во некој цигански кварт, и ја бев циганка ама бев многу амбициозна и сакав да излезам одтаму по секоја цена.....имав сестра која требаше да се мажи.....али мене не ми беше мило, сакав да и ја упропастам свадбата за да не се мажи пак во сиромаштија......... мислам дека ништо не направив, а ја сонував свадбата таму |(

3. SwiFtiE-7330

SwiFtiE-7330 Истакнат член

1. Ја сонував мојата школска другарка со која учевме од петто до осмо заедно и која тогаш (во осмо одд.) почина. Беше жива, сите се израдувавме кога ја видовме, плачевме од среќа, сите тргнаа да ја изгушкаат. Толку изгледаше вистина. Но кога се разбудив сфатив дека било само сон. :( Малку поплачив кога се разбудив, тешка е реалноста. Ми се има појавувано вака во сон неколку пати од кога почина пред две години...

2. Сонував многу чуден сон. Јас и брат ми сме биле качени на камион (меѓутоа не во него, туку на него) и тој едно време почнал да лета. :?: Бидејќи се настранил јас и брат ми цврсто се држевме за да не паднеме на земја затоа што беше високо. Јас се додржав, ама брат ми не издржа и пред да се пушти ми рече: "Свифти, јас паднав.." и почна да паѓа. Во моментот кога падна на земја, јас некако се најдов тука (не паднав значи). Тој беше во крв, едната нога му беше скршена на половина. :( Тука се најде и татко ми. Брат ми меѓутоа остана жив...и толку.

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

осев од оние бели балетанки гумени што се и си легнав со нив и ги собув....а во сонот ми беше чудно зошто се виткаат и ги виткав
    (нели пошто се гума..)

5. esperansa777

esperansa777 Популарен член

сонував како си ги местам алиштата во шкафот и ги земам едно по едно и ги прскам со парфем а до мене бившиот си седи и гледа само

6. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

сонував два скоро исти сона и тоа едно по друго,сонувам како дедо ми умира но лежи дома на креветот го покрија со ќебиња но тој се разбуди,а сите мислевме дека е умрен :(

7. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Сонував многу чуден сон, значи вака сум се враќала од факултет, сум отишла на крштевка, тој ден требало да ја крстат една моја братучедка , но моите не зборат со нив неколку години а детето е крстено лани ова време. Јас не знам од кај сум знаела дека баш тогаш ќе го крстат, ми паднало жал и сум сакала скришум да го видам детето, сум отишла кај црквата и скришум сум гледала но за малку ќе ме виделе, и после за да си одам пред мене одеднаш испаднал дедото на девојчето, и ми рекол што се криеш? (насмеам , повитивна смисла). Јас не сум знаела што да му казам и понатаму не се секавам, После како продолжеток на тој сон, како сум се вракала накај дома со кола, и дедово тргнал исто со дрга кола , сме возеле еден позади друг, така по патот од некоја споредна уличка се уклучиле и моите и така сите три коли сме возеле, потоа сме наишле на пруга рампата била спуштна јас нагло сум закочила и застанала ,но татко ми не закочил и удрил во мене ,но не било страшно само мала гребнатинка, и кога сме отишле дома сме ги виделе колите и на мојата кола одпозади на браникот имало крв , а сме се удлиле кола со кола ..... :?:

8. LjubicaIG

LjubicaIG Активен член

сонував како сум била на гости во една кука што само однадво ја знам, внатре сме биле со мајка ми, имало немој маж многу убав со брада,сме почнале да се гушкаме, не сме се одвојували еден од друг, подтоа дошле моите ме однеле со кола, јас сум се вртела назад по тој маж. :?:
    Ова го сонував вчера вечер, и вчера ми дојде контрола од фирма, менаџерот многу ме потсетуваше на мажот од сонот, само што манаџерот нема брада, (нова сум на работа, прв пат го гледам м-менаџерот). :)

9. atala

atala Популарен член

Сонував дека се наоѓам во станот кај што живеев порано,баба ми и дедо ми беа живи во сонот,со дедо ми којшто беше шлогиран се расправав,а во реалноста пред да почине јас не знаев дали треба да го дигнам кога падна од креветот или да го викамвујко ми да го дигне за да не ме кара вујко ми ми беше многу страв,баба ми во сонот сеседеше на нејзиниот стол пред телевизорот доцна попладне,и кога влегов во мојата спална соба,јас над мојот кревет на ѕидот видов два црно гуштери,едниот многу помал од другиот,другиот многу поџиновски во споредба со првиот и многу бев исплашена и и кажав на баба ми за нив и таа ми рече да го викнам вујко ми тој да ги исфрли,јас го викнав и видов како тој го зеде во свои раце помалиот гуштер којшто едвај го држеше бидејќи гуштерот се тргаше да му избега,и ми рече дека едвај го држи,рацете ќе му се откинат и сакаше да ме праша зошто ми е страв,а јас целата исплашена избегав во бањата и се заклучив,а вујко ми ми тропаше на вратата и ми велеше:Оди ваму да те прашам зошто ти е страв!Во реалноста,пак,јас не сум во многу добри односи со вујко ми бидејќи тој со години има проблеми со ментално здравје и ме имаше многу малтретирано поради љубомора,исто така тој многу сака да експериментира со чување на разни животни,но гуштери,сепак,никогаш не чувал,па сакам да прашам што значи сонот,тој за мене беше вистинска ноќна мора поради којашто се разбудив уште во ноќта многу исплашена и не можев пак да заспијам подоцна! ;( :sweat:

10. Smesko1

Smesko1 Активен член

Другарка ми сонувала ,како се мува со некој бивш и и било многу убаво но чуствувала некоја гижа на совест, ваљда зошто моментално она има дечко .. има некое посебно значење или ?

11. psychic

psychic Популарен член

нема
    носталгија
    поголема женственост
    стрес
    радост
    колку си сигурна дека го преболе?
    неадекватност
    1. ти недостига 2. желба за слобода
    ти поголема, а другарка ти помала самодоверба

12. macigv

macigv Активен член

значи вака
    сонував како сум мажена за мојот дечко и живеам кај него. сум се породила имав на сонов прекрасно бебе :) многу беше слатко и демек тогаш само што сум излегла од болница ама на совов не се сеќавам на тоа кога сум родила ама важно сум родила и гости еден куп ама јас сум требала да го надојам бебето и сум отишла во друга соба и кога почнав да го дојам имав многу млеко дури бликна како млаз беше многу имав млеко и бебево почна да цица и го осетив како ја тегне брадавицата и како голта од млекото. беше толку реално што кога се разбудив мислев дека бебето е крај мене.

13. ang246

ang246 Истакнат член

сонував дека сни спијале во старата куќа јас и сестрами во собата во правец на надворешната врата дедоми до нас и мајками и таткоми заедно исто како порано...јас се разбудив вратата кај со спијавме беше отворена исто и надворешната а секогаш навечер заклучуваме идеше од таму некоја чудна светлина станав јас и истрчав кај мајками и таткоми му кажав што се случува и се чудеја како можи вратата да е отворена рекоја дека има некоја натприродна сила...истрчав во собата на дедоми лежеше стуткан и целиот покријан и главата покријана се исплашив чичкоми нигде го немаше и се разбудив...

14. Nana19

Nana19 Популарен член

Сонував како додека сум седела во кафич сум скршила несакајки едно шише и полицајците ме привеле ме притвориле , и сите што слушнале ми доаѓале во посета

15. Nana19

Nana19 Популарен член

Сонував како додека сум седела во кафич сум скршила несакајки едно шише и полицајците ме привеле ме притвориле , и сите што слушнале ми доаѓале во посета

16. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Сонував непозната девојка која се шетала низ ходници во училиште и ненадејно дошол дечко и и ја запросил и заедно си заминале :rofl:

17. Cacy

Cacy Популарен член

Која е смислата да ти летне чадор :?:

18. psychic

psychic Популарен член

несреќа
    радост., нов почеток
    стрес, страв од заробување во едно место
    стрес
    стабилна врска, поголема женственост

Nana19 and LittlePinky like this.
  19. Sunny-Boyd

Sunny-Boyd Активен член

Сонував дека сум во болница и држам бебе во рацете. Му велев „Сега ќе дојде тато и ќе одиме дома“. Едно време од вратата на собата кај што бев влезе бившиот во црно облечен ни збор ни ништо, ми го зеде бебето од раце и скокна преку прозорот. Кога се разбудив бев испотена и ептен исплашена. Знае ли некој што може да значи тоа? :?:

20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Сум била во мнооогу краток, убав ,шарен ,цветен фустан...а сум била со ептеен ззатегнато тело ко бомба сум била.. и ветар ми го поддувнувал и еден колега од факултет ми давал нешто комплименти и се вртеле по мене луѓе што чекале автобус ...и сум влегла во тој автобус и шоферот не ми дозволил да поминам да седнам назад прво ме измеркал ..