Струга

Discussion in 'Патувања и одмори' started by Marilyn-Monroe, Jul 10, 2011.

1. beticka

beticka Истакнат член

благодарам,сега само уште времето да се разведри до петок :worried: и се ке биде ок.поззз

2. Silver.E

Silver.E Популарен член

Иначе тие плажи ти се албански, колку за информација. ;)

Лежалките во Струга не беа поскапи од 50 денари, а некаде наместо да платиш само си нарачуваш каков пијалок сакаш, и добиваш лежалка плус чадор.
    Сега засега секаде е мирно, нема некоја голема гужва, зошто и времево не е најпогодено и општо нема туристи.
    И Охрид не е тоа што беше, баш бев таму пред некој ден.

3. beticka

beticka Истакнат член

поздрав до сите феминки :hai: поминав убав викенд во струга наша и позитивно сум изненадена,населбата езерски лозја е навистина убава ,новоизградена ,чиста и што е најважно со љубезни домакини ,во градот исто така, е сега нееманципирани луге и на марс да се исти ке си бидат...

4. Rose96

Rose96 Форумски идол

Да албански се, и НАЈдобри и НАЈсредени плажи се ;)

Kaylie and Srekicka like this.
  5. Arianna

Arianna Истакнат член

Струга... Мала, спокојна, позитивна но овој период не и мирна и тивка :) градот е преполн, чаршијата, кејовите, плажите се е толку живо и убаво бидејќи Струга е таква само мал дел од годината... Стружани насмеани, гостољубиви... Има толку многу во толку мало место да се види(за оние кои знаат да уживаат). За плажите... Има убави но Версус и Аквариус се најдобро средени како да не се наоѓаш во Струга :) Побарајте ги на фб стварно ќе се изненадите! Иначе да се надоврзам на претходен пост - Версус е од муслиман што нема никаква врска тоа, плажата си врие од македонци плус поголем дел од персоналот се мк. Струга била, е и ќе си остане најубава!!

6. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

дали летово во струга ке има посета од некој пејачи, групи ?? :)

7. mysterious

mysterious Популарен член

Дечки како се движат цените за приватен смештај сега во Струга?

8. rainbow16

rainbow16 Истакнат член

Од 350 по човек,можеби и по 300 ако имаш среќа,па нагоре.

9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Бев во Струга, убава е и здравје боже и догодина може да ја посетам. Ефтино е во кафичите.

Arianna and Hipica like this.
  10. Silver.E

Silver.E Популарен член

Бевме на плажа со другарки во Струга, и околу нас ни се изнакачија албанци, облечени со гаќи, наместо со купаќи. Цело време ни добацуваа, дозјапаа во нас, а и во вода не следеа.
    Живи катастрофи !!! :fubar:
    Раат да се немало. Си ги собравме работите и да не нема, заминавме на кафе. Кога и таму некои такви. :x

Струга многу ја сакам, ама овие работи колку-толку во Охрид барем ги нема.

11. Arianna

Arianna Истакнат член

E многу ме интересира на која плажа сте биле и во кој кафич!

12. Silver.E

Silver.E Популарен член

Ова е последна дешавка на плажа, зошто ни беше последен ден, иначе и претходните пати на други плажи ни се случи.
    Еднпставно нема каде ги нема албанците кои манијачат, зјапаат и добацуваат.
    Дури одат по пат и те следат, со кола ти застануваат.
    А, вие албанките го гледате тоа и си се потсмевате. Ништо ново.

Поради оваа причина подобар ми е Охрид.

13. Arianna

Arianna Истакнат член

Кој ма НИЕ Албанките? Прво и основно сум македонка, внимавај што зборуваш. Убаво те прашав која плажа и кој кафич не знам што се палиш толку, крајно ако поради тоа ти е подобар Охрид што мајка бараш во Струга? Без тебе тука ништо не се менува не се секирај ;)

Kaylie likes this.
  14. Inna5

Inna5 Популарен член

Девојката убаво ти одговори,тука ти се палиш ;)

15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Кој ма НИЕ Албанките? Прво и основно сум македонка, внимавај што зборуваш. Убаво те прашав која плажа и кој кафич не знам што се палиш толку, крајно ако поради тоа ти е подобар Охрид што мајка бараш во Струга? Без тебе тука ништо не се менува не се секирај ;)[/quote]

Ауууу ама гостопримство. Абе покани не во Струга, не да не бркаш во Охрид. Еве јас сакам да дојдам догодина, макар нека свиркаат на секој чекор, како Струга нема друга.

16. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Преубав е градот, само да ги немаше оние манијаци што ги има на секој чекор :x Уште од 10 години излегував низ град со другарки, цел град го знам напамет, кој бутик каде се наоѓа :D На шопинг прво Струга одиме со мајка ми, а ако нема нешто, е дури тогаш си се враќаме во Охрид.
    Ефтино е се, и многу убав град е :) Само ме нервира кога ќе видам како на сред чаршија се веат албанските знамиња, а македонско знаме никаде нема :^)
    Како и да е, поздрав до стружанки, езероно охридско е :rofl:
    Се зезам де, немој да ме натепала некоја :wasntme:

Kaylie likes this.
  17. Arianna

Arianna Истакнат член

Ауууу ама гостопримство. Абе покани не во Струга, не да не бркаш во Охрид. Еве јас сакам да дојдам догодина, макар нека свиркаат на секој чекор, како Струга нема друга.[/quote]

Бујрум бујрум!! :)) Не, не ме свати добро феминката, убаво ја прашав на која плажа била, бидејќи ова го НЕМА одговорно тврдам на секоја плажа! На секоја плажа - различен свет! Версус, Аквариус, Туламур плажите се супер, има и наши и торбеши и албанци и турци, никој со никој не се занимава, чепка и слично, напротив. Штета што тие што доаѓаат од по албанските села прават лоша слика за градот. Ние тука супер си живееме, баш има соживот. Од се срце ве поканувам сите :)

Kaylie and Rose96 like this.
  18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Струга ми е многу убав град , мирен , чист . Кога имам прилика си бегам на еден викенд и уживам!

19. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Два месеци сум на форумов и сега за прв пат ја гледам темава. :^)
    Имам потекло од таму од страната на мајка ми, таткото (дедо ми) е од Струга.
    А од страната на татко ми, таткото (исто дедо ми) на времето кога сакал да купи стан се двоумел дали Струга или Охрид и земал во Струга. Во станот до ден денес си одиме преку лето, братучедка ми оди и со друштво например во октомври или мај кога се празниците, одиме со баба ми, дедо ми, чичко ми, стрина ми...
    Една се погодивме да бидеме сите 10 души и по душеци на земја спиевме, зошто нема доволно место за толку луѓе. :D
    Водата во езерото за милина, кафанчињата покрај Дрим исто, чаршијата, се е тип топ. Само ми смета што има премногу албанци и што скоро веќе си ја присвоија Струга. :| Друго е кога ќе отидеш во Охрид например, одма се гледа македонско.
    Како што кажала и Rose96 веќе и мене новите плажи, Аквариус и Версус Бич Бар ми се преубава. Летово за прв пат бев на Версус, ама со братучедка ми се прошетавме малку и Аквариус ја видовме и не беше лоша.
    Во главно за Струга имам само два зборови да кажам, ја обожавам! :inlove:

20. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Јас сум од Струга и многу си го сакам градот едноставно ми е преубаво посебно на лето кога ќе уживам покрај езерото или пак на вечера покрај дрим уфффф убајни :angel:

Сега за нова година градот е украсен топ !! :)