Мене ми дојде порано овој месец. А може и да заксни да,едноставно го шокираме организмот со промената на исхрана,метаболизам а и губењето кг,што може да се очекува и тоа,не само со УН туку со била која диета. Колку дена ја држеш до сега?
Девојки 6ти ден денес. Првите пет дена пукав од енергија денес некако се чуствувам изморено дали овошниот ден ми ја зеде силата? Нормално ли е вака да ми е на почетокот? Иначе одлично ми оди и точно си ја следам, а имам и друштво со кого да готвам Не се мерам до две недели, според мене првите 2/3кг се само течности и токсини насобрани, за салцето ќе со почекам да почне да се топи вежбам секој втор ден
Ептен, и посните макарони/шпагети/лазања се далеку повкусни него ли со месо. Меленото месо и сувомеснатото ми прави ужасни киселини и гасови а вака ми е супер. Овошен ден. Банана,портокали,киви и бадеми. Вечер салата патлиџан,краставица,кромид и печена пиперка.
Толку радост на пицата а зарзават колку да се помине. Трет ден Доручек 300 гр јагоди Ручек пица на три спрата ( томатело , тиквички, лук , печурки и пак томатело) ако го броиме и томателото на 5 спрата беше За вечера има во кам тирамису во фрижидерите што стои Малку рано денес ама благото валда ќе држи ситост па и пицава.
16ти ден. Наутро 2 јаболка, за ручек ќе земам банана бидејќи сум на факултет и вечера планирам една рака лешници. Се навикнав и неможам многу да јадам,но можеш слободно за вечера и зелена салата бидејќи 4тиот ден е уствари витамински,може и овошје и зеленчук,само на пример после зеленчук да не јадеш пак овошје. Јаткасти плодови мислам можеш до 100 грама. Ако сум грешка нека ме исправи некој
Ќе прескокнам јаткасти убаво ми е со овошје и зеленчук . Не знаев дека не може овошје после зеленчук . Може ли повеќе овошја и зеленчук да се меша или пак важи правилото по две?
Добро , сабајле ќе терам исто а на ручек смути и за вечера супа ок е вака? Колку си ослабена до сега?
Dali vo ovosen den moze da se jade supa od brokula? I dokolku se pravat pecurki gi przite? Jas so maslinovo maslo , dali se mn kaloricni?
Маслиново масло ги губи квалитетите на висока температура , подобро со обичен зејтин пржи си а маслиново само на ладни кјадења, пример салата. Иначе пржени печурки впиваат многу зејтин , можеш на скара или јас на тостер правам наместо скара кога треба само за мене.
4/90 (по незнам кој пат ) Овошен ден П: смути, Р: салата, В: бадеми. (Измеѓу може супа, чај и многуу вода)