Го завршувам првиот месец со 4 кила минус и многу грешки.Се надевам понатаму ќе има помалку грешки Денес 30 ден скробен Овошје Леќа салата Пола
5/90 Д:Праски и рано сабајле една банана Р:Свинска вешалица и салата В:Салата и пак некое месо ( не знам какво) -1килце, 76 тежам. Уште малку останаа
17/90 протеински ден Кафе и банана. Денес нема слика бев гладна немав време ни да сервирам од тава јадев. Печено свинско месо со моркови и печурки, домат салата, супа и 2 кришки интегрално лебче. За вечера ако остани од месово ќе јадам ако не само салата. Се мислам за Турбо УН да почнам
Денес 5/90 Д: две праски и турско кафе Вежбав порано денес (обично вежбам пред да вечерам) и после вежбањето испив една чаша јогурт Р: 2 јајца со патлижан и 3пиперки пржени нешто како омлет и салата зелка со крадтавица В: салата ке биде ако бидам дома ако не ништо
@Girl235 Килограмите сами не можат да се вратат, туку ако не внимаваш, ќе си ги вратиш. Навистина честитки што си ослабнала 12 кг, тоа не е малку. Но, мислам дека мора повеќе да обратиш внимание на навиките во исхраната. Ако пример, додека си на диета, се изгладнуваш и ослабееш, а потоа како што велиш веднаш се фрлиш на прејадување пица и сладолед, тоа не е добро. Му правиш шок на организамот. Секако не сакам ова да го сфатиш како мешање, секако секој знае најдобро за себе. Но, направи си некоја промена. Да не си никогаш гладна, да се храниш квалитетно, да си јадеш и пици и слатки, но не од една во друга крајност, од гладување до прејадување
Fala ti mnogu Nemam apetit nekako posle dietava i sega imam samo eden obrok vo tekot na denot i toa rucek,dorucek ovosje a za vecera salata. Neznam do koga vaka ama ke se trudam sto pozdravo i vo mali kolicini
Mene deneska prv den I odvaj izdrzuvam nekako mi se jade I toa go razdeliv rucekot na pola dva pati. Mi bara organizmov nesto blago kako sto I si jadev sekoj den. Moze se e navika neznam ama mora da izdrzam barem mesec.
@Carolin. @Chanell* Правите грешка со појадокот. Се јаде исто овошје, не се меша. Две праски пример, две круши, ако се помали може и повеќе. Банана само една.
@anastasijaki Знам, ама иако не е оправдување, имам стомачен вирус и ми се гади од храна, едино овошје што јадам асално. Со една банана од 8 сабајле до 2 поручек немаше да издржам, затоа јадев и праски. Не можам да гладувам толку, уствари и онака едвај јадам..
Искрено оваа недела кога почнав бев на факултет, излагам од дома од 7-8 се враќам 3-4часот, не можам да издржам со толку малку храна на жешково. Затоа доручекот го делам на два дела.
Не поднесувам јаболка воопшто Денес си направив чиа “пудинг” со јагоди, ама уште не сум доручкувала, се надевам ќе ме држи сита барем 3-4 часа. Две овошки не јадам,реков, не можам да гладувам за да слабеам, мене овошјето не ми влијае негативно во смисла да ме дебелее, туку јаглехидратите. Со години ја практикувам ун кога имам вишок, и никогаш не сум јадела само две овошки. Едноставно не можам, и то је то. 6/90 -2кг, 75кг finallyyyyyy -11кг вкупно до сега за речиси 3 месеци. Вака ако продоложам можеби и 6ка напред на вага ќе видам Според БМИ за нормална тежина би требало да тежам 69кг, што не е така далеку веќе Целта ми е до крај на Јули, за роденденот на бебе а и за одморот да сум 70кг, а и помалку да сум не е на одмет. Туку теснам панталони секоја недела Дајте предлог што да јадам денес, а да не е компир или ориз. Киноа и хељда скроб беа?
Јас јадев првиот месец една банана и друго овошје колку сакам за појадок и пак ослабев на почеток на втор месец сум до сега -4.3 Во последните денови и грешки правев многу и пак има минус.
6/90 Д: немав касно станав и само кафе пиев Р: 2 пиперки полнети со тиквица, морков и компир. В: салата Вчера бев во кафана вечерта, но сепак гледав да не јадам нешто што не требаше, така да малку грчка салата, пилешки прсти и печурки не беа на одмет
18/90 Скробен ден Кафе и банана. Варени компири со праз и салата од краставица и роквици. Вечерата ќе биде исто само на половина и без леб.