УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. emili.m

emili.m Истакнат член

мозес и пецена и на тостер стек :hai:

2. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Имам ли колешка денес за протеински ден? :D Јас доручкував 2 јаболки,ќе ручам кременадла со зелка салата и маслинки,а за вечера ако ми се пријаде уште пола,ако не само салата :)

3. saratalat

saratalat Активен член

jas sum deneska na proteinski den:) edhe rucav pecen stek so sallata pa vecerva ke jadam povtorno salata :) ti posakuvam uspeh

4. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Мене денес ми е скробен јадев варени компири со кечап, е сега малку прекршив јадев и чоколадце :tmi: ама си реков ајде втор пат во 22 дена, а и како што ручав рано таман ме засити до вечерата. Ја оплескав знам :worried:

5. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Хелоу диеталци :hai:

Долго време ме немаше во темава,ама уште сум си на диета да знаете :wasntme: Не се откажувам јас силна сум :punch:
    29 ден ми е,односно воден.. и така се држам некако :D Утре сабајле одма штом станам ќе се мерам и ќе ве известам колку сум ослабната,се надевам на 5 килца :$

Периодов имаше денови кога малце прекршував,меѓутоа тоа беа минимални грешки,што веќе не ми се повторуваат! :) Си се држев строго последнава недела и така :)

butterfly.94 likes this.
  6. saratalat

saratalat Активен член

se nadevam deka imas rezultati, a dlai si oslabneta ovie 22 dena :)

7. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Да да, ослабната сум само не знам колку, планирам да се мерам на 30 ден после водниот, ако го издржам де :D

8. Natti

Natti Активен член

Денес се откажав од диетата :(( има добар ефект, многу брзо се ослабува но ја прекинав.

9. volsebna

volsebna Популарен член

zosto se otkaza? pa drzi ja so mali greski, podobro taka otkolku da se otkazes, za da ne gi vratis kilogramite :P
    jas denes proteinski den, sabajle portokal, okolu 12 supa bez testenini, i 1 maalo parce pinerlija , okolu 4 riba so kromid, i sega znam oti zgresiv ama zemav 1 kocka cokolado, nemozev da go otstranam mirisot na kromid :(
    ama nema da veceram, i taka utre prodolzuvam so skroben, planiram kompiri da jadam, oti neli sv valentine e, i treba da se odi vo restorant, pa i tamu pomfrit ke poracam so salata :)

10. indian

indian Истакнат член

Девојки дали во текот на диетата *(џвакате) мастики- некој велат не смее, вие користите ??? :)

11. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

^ Јас да :)
    Ама секогаш гледам да бидат БЕЗ ШЕЌЕР,секако дека такви не се забранети :)
    Само гледај со шеќер да не се.Иначе,мислам дека во ред е ;)

12. indian

indian Истакнат член

jas samo orbit i airwaves extreme i wrigley airwaves black mint -- ovie ne se so seker? osven onie ovosnite so see!!!! ???

13. Redklifka

Redklifka Истакнат член

Zdravo dietalki, pochnav da ja drzham dietava i sum stasana do 13 den.. samo shto jas ja drzham malku postrogo, vo proteinskiot den za ruchek imam 2 jajca i chasa jogurt, a za vecera prepoloveno.. sakav da ve prasam da mi kazhete shto se jadete vtoriot den ? Znam deka smeam varen kompir, leka, spanak i oriz.. nesto drugo ? Fala odnapred :))

14. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

сета зрнеста храна можеш.....и скробен ден а скроб се наоѓа предимно во такви зеленчуци како царевка пченица во компирот! прави си тавче гравче, прави си ориз печен и во него смешај со зелка салата и со лут сос уф уф слатко преслатко ко во кинески ресторан да ти праеле ем кисело ем луто ем јаглехидрат е благо...уф уф!
    инаку ја тоа денес го правев и мноогу се најадов! обично за мене си печам по едно од тие мааалечките плехчиња во големина од тесто на пица и за мене е целото и за ручек и за вечера...! :D:D:D:D:D

15. Redklifka

Redklifka Истакнат член

а смеам ли за време на јаглехидратниот ден, наместо тестенини да јадам пецива ?

16. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

На секое пакетче што ти пишува sugar free се без шеќер :)
    А иначе овие што ги наброја,да,истите и ја ги џвакам така да можеш ;)

17. indian

indian Истакнат член

fala :D

18. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Смееш како не но лиснати теста само од оние шо се празни дозволени се 3 највеќе...! позз

19. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Уф денес колку сум гладна, за се едно нешто ме фаќа стрв, едвај издржувам :worried: . Лошо направив што рано ручав и рано вечерав и тоа во ептен мала количина, цревата ми кркореа и изедов едно јаболко пред саат време да ми се смири малку гладта. Денес прекршив и со чоколадото и со јаболката ама утре си продолжувам со јаглехидратен, нема откажување!

20. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Мила добро е што си каснала овошје, и немој да мислиш дека со тоа си згрешила(подобро јаболко отколку чоколада навечер) :D :D
    И знам дека те фаќа криза и да прекрши не е страшно пред нас се уште многу денови :) :)
    Поздрав до тебе и храбро!