денес 54ти ден од диетата, протеински ден, за ручек паштета аргета (од онаа посната) со лепче, и за вечера истото.
[ Богами грешка....незнам какви протеини воопшто има во паштетата.Значи ако е посна,нема месо во неа.Секое месо е мрсно освен рибата нели ... кизна што ставале низ неа.Не јади такви работи жити се немојте се е вештачко! quote="Breezy"]Дали се дозволени некои ужинки меѓу оброците?[/quote] Јас меѓу доручек и ручек немам кризи ама меѓу ручек и вечера имам и салата си јадам некогаш...
Луѓе вака,јас бев на диетава и многу добар ефект имав ,ама морав да ја прекинам зошто 10 дена не бев дома,и сега пак ја почнав од почеток и денес ми е 11 ден,плус одам во теретана и не приметувам дека нешто сум ослабена,што мислите вие,ве молам за мислење,инаку немам многу за слабење,најмногу 5 кг???
според мене НЕ е грешка, еве го составот: вода, месо од туна, билно масло, црн лук, белковини, згуснувач, кујнска сол, зачини. веќе како 3 недели јадам ваква паштета па пак се приметува дека имам ефекти. а информации за килограмите ќе добиете за велигден
Види, не значи дека ако е посно, дека не е штетно, и дека не го забавува процесот на слабеење. Ние ти кажуваме за твое добро, а ти што ќе правиш останува на тебе. Па сега ти види.. Не за џабе секој ден во диетава си има име. Протеински, јеглехидратен итн итн. Па после ќе дојдете и ќе пишете како не мрднувате од моменталната килажа. Грешката е во вас.
Имам за симнување 10кг,јадам салати,јогурти и за ручек соленки или сл,помош ако може за побргу да ги отргнам тие килограми?
Мило а дали знаеш дека во 100 гр соленки имаш 400-500 калории? Остај што задржуваат вода во организмот а солта со вода е еднаква на целулит. Не ти требат соленки. Бољи изеди 2 кришки црн леб со јајца и салата него ли тоа. А ако апла те пука криза, пуканки без сол и готово.
Па пробај ја диетава и вметни вежбање плус, и без брзање. Многу луѓе баш поради тоа брзање, поради таа нестрпливост, сакајќи за недела-две сите килограми вишок да ги симнат, посегнуваат по нездрави брзи диети, и на крај постигнуваат контра ефект- нарушено здравје и за многу брзо време вратени килограми( некогаш и дупло).
Не дека ги оправдувам брзите (читај нездравите) диети. Некогаш кога е алармантно (мора за краток период да се влезе во нешто) ок, ништо нема да ни стане од еднаш или два пати нездраво слабеење. Кога ке видиш луѓево се почесто нездраво се дебелеат, што штетата е може и поголема од нездравото слабеење. НО ако некој сака здраво да ослабе, УН диетата е најправилното нешто.
денеска протеински...40 ден од диетава....а 7 од турбо уни..диета....јадев риба...бев на име и едвај се воздржав да не каснам благо....ама доброе поминав со риба..и еве сега пак риба си правам без ништо само печена на фолија...оки само малце сол и брашно....се надевам дека не сум згрешила....и денеска добив добри комплименти сите ми рекоја дека сум ослабнала јухууууууууу