^ Јас па мислам дека нема врска тоа што го измешала месото. Во диетата е нагласено дека ако за ручек сме јаделе месо и за вечера месо да биде, а не дека морално е од ист вид месото да е. Абе како и да е, вчера денот не ти е утнат. Си внела протеини? Си внела. Уживај. Патем еве за што зборев:
Вчера беше протеински од Тубо ун(4 ти ден) доручек: кајсии ручек: Стек со зелка салата вечера: исто Одвај денес го начекав јаглехдиратниот ден ... доручек: 2 јаболки зелени сочни уфф скапо ги платив ама се исплатеше ептен слатки се ... Ручек планирам едни тестенини како лентички се,300 грама е паковка јас 150 грама ќе јадам иако во ќесето вели 100 грама една порција(сигурно мисли за предјадење а не главно јадење) заедно со сос од чили лут уфффф едвај чекам а за вечера одам на гости 2 топки сладолед и едно парче торта нема да ми легнат лошо...
A da ve prasam dali se konsultiravte so doktor dodeka ja drzevte dietata?? jas veke ja drzam mesec ipol i nemam nikakvi problemi no od doma mi vikaat deka moze da si napravam problemi i bev si proveriv krvna slika i se bese vo red, no koga otidov kaj doktor toj mi rece ne opravduvam nikakvi dieti ..
Ако во неговите очи не те гледа гојазна,секако дека не оправдува... Да му отидеш дебела секако ќе ти препорача... Едноставно јади повеќе лук,кромид,на јаглехидратен ден пиј сок од ребизла,јади цвекло,пиј зелен чај и немаш никаков проблем со здравјето
Аман,пиинав едно јакобс ладно кафе в центар... шо да праам сите порачуваат сокови кафиња јас вода да порачам срамота... после тоа отидовме во др кафич и таму цедевита порачав... се тешев дека е јаглехдиратен ден па ајде дозволено е и сега за ручек малце тестенини апнав... Вечерва сум на гости кај двајца(едниот е ром) па гарант ќе има баклава ајде ќе каснам и после кај другиот сладолед и торта...еба си мајката...ајде утре сбааале ќе трчам,ќе се истроши... мене уште 5 килограми ми фалат да симнам според тренерот и мајка ми,ама некако ептееееееееен споро оди...изгледа тие последните најтешко се симнуваат...инаку 87 килограми сумсега сакам 82 да стигнам на висина од 185
Хелоооу на сите И јас ве дружам од денес. Четврт ден ми е од УН диетава, планирам да ја држам до крај на август дури да одам на одмор. Имам едно 15 -16кг вишок. Денес се дружам со овошјето(јагоди, праски и кајсии си купив), чајче слим анд фит си пијам и добро е.. Едно прашање - дали денес смеам едно овошно јогуртче да се напијам, имам јогобела лајт , малку има калории.. а што ми предлагате? Ве поздравувам
Денеска овошен ден. Одсабајле до сега имам изедено 2 портокала, 4 праски и пола лубеница.Нормално лубеницата не одеднаш пола , туку на 3 пати. Јас искрено се надевам дека не е многу за денеска, со оглед на шеќерот што го содржи. Иако 90% е вода. Утре цел ден ќе бидам во движење и појма немам како ќе постигнам да ручам. За вечера ќе бидам дома.Не знам, се мислам да испечам риба па после во некое пластично да ја ставам.. Ама па да не мириса многу, кај ќе го влечам со мене тоа . Ај ќе смислам нешто до утре, има време. Денешната физичка активност ми е точно пола саат на орбитрек и еден саат зумба.
Исто. Еден портокал, една банана и околу 350 гр. јаготки досега. Не им падна цената на тоа јагодите, и не им падна при крај се веќе и уште се 80 денари, а такви зрели, малтене презреани. Едно мало ВИВА сокче. Ме фати криза за соленко и мавнав една краставичка. (Во овошниот ден задолжително имам една салата. Јас си го викам овој ден витамински). Денес не вежбам, си одмарам, утре ќе пешачам бајаги долга тура, некои 10-12 км. Добро оди денов, да не го урочам. Пу пу, абер нема од стемнување.
Денес протеински ден. За појадок банана. За ручек пилешки апки, тоа накај 12 беше. За вечера, во 16 часот стек со шопска салата. Оставив мало парче и за вечер, ако ми се пријаде. Денес се мерев, но незнам колку ми се веродостојни резултатите со оглед на тоа дека ми е прв ден од циклусот и дека сум целата отечена. Еден килограм секако сум во минус, а може се и повеќе, но неможам да тврдам колку точно. Два циклуса од диетата, два килограми во минус .
Абе види, јас да сум на твое место не би го јадела. Би го оспорувало за џабе слабеењето. Денеска е овошен или сеуште познат како витамински, што значи би му дошло ден за прочистување на организмот. А овошните јогурчиња, иако лајт, не ја играат таа улога. Ако толку ти се јаде нешто, пивни си едно ВИВА сокче мало како Трендафилка (тоа би му дошло една чашка). Можеш и од оние 100 процентните да си земеш едно мало. Или пак направи си салата, што . Ајде со лесно нека ти е .
Денес 17 ден - скробен појадок:8-9 кајсии (дека мали, ми се чини иста количина беа колку две јаболки); ручек: полна чинија ориз и салата од зелка и цвекло; вечера:сега ќе јадам повторно ориз (и повторно полна чинија) и салата од патлиџан и краставица. Во мегувреме: строго нес без шеќер и млеко. Испив доста вода, а планирам и да пешачам. Не сакам да се мерам, Spoiler треба да добијам кон крајот на неделава, па уште сега сум целата подуена , се плашам да не се разочарам.
Денес ми е Протеински Ден... За појадок омав мешовито овошје(т.е си направива салата од овошје) За ручек и вечера имам салата со краставички и тука + пиперки печениии мммммм И да 1:30мин вежбав на фитнес Ќе се мерам наредна среда и ќе кажам резултати за овие 2недели
Ручек тестенини,вечера апнав 2 баклави и 2 реда црно чоколадо,несакам више...вечер сум кај другар на гости ама се мислам како да откачам,сите ќе идат ама ќе има полно јадење,а јас ќе треба да гледам ...небива такА :/
јас би ја препорачал кето-диетата, која се заснова на протеини + масти, те. 4 дена си на протеини + масти а 5-тиот јадеш хидрати и го враќаш метаболизмот во `нормала`.. и така месец дена... меѓутоа кето диетата е баш ригорозна, и често луѓето знаат да се откажат да не ја издржат до крај.. друга диета која е исто така успешна и ја препорачувам е `ротација на јагле-хидрати` каде што се оди по циклуси од 150-100-50-0 ух... сево ова го наведов во кратки црти.. ако некој го интересира нешто повеќе ќе наведам и поконкретни примери.. ..и да, најбитното, без некоја физичка активност, нема слабеење
Се нервирааам Прв овошен ден ми е , и не го издржав како што треба до крај. Си јадев овошје до пред еден саат, и сега јадов салата( зелка, краставица, патлиџан, печена пиперка и 2-3 малинки). Сериозен ли е прекршокот?