УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. Sonne

Sonne Истакнат член

Oвосен ден 33
    како и секогас овде само на доруцекот пазам да бидат 2 исти овосја-праски
    е после тоа идат,јаболка некое зрно грозге...и праски :$
    денес песацев ептен салам 2 пати по 1h...и нормално трцав и некоја везбицка ;)
    ахх му се радувам на утресниот ден :wasntme:

2. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се согласувам дека секој организам е различен и на секој организам му одговара различна храна. Затоа и оваа диета не делува исто на секој организам. Многу фактори влијаат како што е животниот стил, т.е. колку си физички активен во текот на денот, колку стрес претрпуваш во текот на еден ден, колку стресот влијае врз твојот апетит и во која насока.... дали си љубител на месо, на млечни производи или на благо, колку вода пиеш во текот на денот, дали за време на диетата имаш дополнителна физичка активност, колку поддршка имаш од околината, понатаму, дали си машко или женско, со колку килограми вишок ја стартуваш диетата, колку години имаш, колку време си ги собирал/а вишокот килограми?
    Сите овие фактори влијаат на тоа дали некоја единка ќе ослабне повеќе или помалку, или можеби воопшто нема да ослабне.
    Еве јас ослабнав само 8кг, Анабела ослабна 21кг, а некаде меѓу првите страници прочитав дека некој ослабнал 30кг од УН диетата. Многу, многу различни фактори влијаат на тоа дали некој ќе ослабне и колку од дадена диета. Оваа диета е меѓу подобрите (па, слободно можам да кажам и најдобра) од сите диети што сум ги држела до сега. А за ДНК фитнес тест, кој претпоставувам е скап, немаат сите можност.
    Поздрав, и секое добро!

3. Myworld

Myworld Активен член

- Девојки а имате ли некое одредено време за доручек, ручек и вечера? Ве молам кажете ми.
    Јас од денес ја почнувам диетава, нека ми е со среќа:D
    Денес за јадење планирам
    1 ден – Протеински ден
    Доручек - две праски
    Ручек - 3 јајца , супа и салата од домати
    Вечера - 3 јајца и салата од домати
    Дали е исправно?

4. anabel-a

anabel-a Популарен член

^ Гледај да имаш некаде 4 саати поминати од оброк до оброк, а од доручекот до ручекот може и помалце, нормално не можат две праски пример да те држат до ручек. Инаку јас доручкував кај 8/9 саатот, ручав кај 13 а вечерав во 17/18, зависно од обврските што ги имав дента.

А гледам планираш 6 јајца денеска да јадеш. Што е многу е многу, а 6 јајца се премногу :D. Можеш пример еве 2,3 јајца за ручек и едно јајце за вечера. Сепак, имај во предвид дека вечерата треба да ти е половина од ручекот.

5. Myworld

Myworld Активен член

- Фала многу. А за јајцата и јас баш си реков дека се многу, ама мислев дека така треба, бидејќи тука во овој ден не писува дека треба да се преполови порцијата, фала што ми кажа. :*

6. Myworld

Myworld Активен член

- Јас се извинувам што постојано прашувам, но навистина некои работи не ми се јасни. Јас сега ја почнав диетава, само што доручкував две праски. :D
    Сакам да прашам во 2 ден – Скробен ден, ручекот мора ли да биде чорба од грав, грашок, спанаќ, компир, или може само компир варен, ако може колку компири?
    И во 3 ден – Јагленохидратен ден за ручекот на пример задолжително ли мора 3 кифли, бидејќи се плашам дека нема да можам да ги изедам. :?:

7. babybelle

babybelle Истакнат член

Во вториот ден ручекот може да биде чинија грав, леќа, грашок, спанаќ, а може и компир - варен, печен, може и ориз варен или печен, а јас им додавам дополнително и морков, пченка кога како. Сврти по страниците наназад, имаме пишувано дневни менија па можеш да земеш некој пример ;)

Количината да ти биде околу еден - еден и пол тањир за ручек (јас, ако ми се услади, и два си јадам ама секако без леб - многу ретко јадам леб со диетава) и половина од тоа за вечера.

Во јаглехидратниот ден можеш три кифли ама веројатно се мисли на помали. Јас ако јадев домашни кифли, тогаш беа три. Ако купував блага или солена кифла, тогаш една кифла, едно варено ѓеврече...

Во однос на претходното прашање за тајмингот - јас пијам прво кафе турско без шеќер во 9.30, појадувам овошје во 11ч, второ турско во 12ч, ручек во 14ч, трето турско (кафеџија сум, што да правам :coffee: :mm: ) во 15ч и вечера околку 18-19ч.

Поздрав и се надевам дека ти помогнав!

8. Myworld

Myworld Активен член

- а може 3 кроосани ( мислам на 7дејс) ?
    а компир варен само 1 така?

9. babybelle

babybelle Истакнат член

Јас би еден и пол до два кроасани, а компириве зависи колкави се - ти викам една чинија (кога би биле сецкани на коцки). Тоа би било два максимум до три средна големина. Ако јадеш еден компир за ручек, за вечера колку, само пола???

10. Myworld

Myworld Активен член

- Фала што ми помогнавте. :*

11. Myworld

Myworld Активен член

- Фала што ми помогнавте. :*

12. Elennaa

Elennaa Популарен член

23/90
    Јаглерохидратен ден.

Доручек: неколку суви смокви.
    Ручек: 1 пица.
    Вечера: 1 помала пица, 1 ред чоколадо за готвење.

Таа што беше пицата за ручек, беше 160 гр. А оваа за вечера, ќе биде 100 гр. :$ :tmi:
    Ставив одоздоле малце брашно.
    Ја филував со кечап, сенф, печурки, лукче, 2 маслинки. И одозгора со 6 зачини.
    Некои од нив, врска немам како се викаат, ама битно само уште презлата ми остана, друго се што видов ставив. :D А да, и одозгоре напрскав со купечки сос, тој томатело/доматело. :)
    А тоа комбинација, сенф, лук, и тоа зачините.. Незнам ни јас колку пати ќивнав. Малце беше тврда, ама убава беше. :rofl:

13. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Скробен ден 60-ти
    Појадок: 2 праски
    Ручек: 2 компири ( салата со кромидче, чили зачин, оригано, малку томатело), 1 парче леб, 1 домат
    Вечера: 1 компир (исто направен како салата)

Вчера се мерев на дигитална вага и имав 69.1 килограм, а пред три дена кога се мерев на обична вага имав 73 килограми, дали е возможно да имам толку килограми изгубено за толку мал период

14. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Скробен
    Доручек: две мали јаболка
    Ручек: летна манџа со компир и зеленчук + краставица салата
    Вечера: исто само на пола

Кога има вака манџи и сл. неможам да се воздржам ми се јаде повеќе, пр. за ручек не се најадувам со една чиниа, па дотурам уште ептен малку (инаку секогаш јадам без леб). Вака ми е потешко, арно си знаев на почетокот од диетава, ќе си сварам 3 компира, два за ручек и еден за вечера и нема каде :D , а вака со манџичките тешко се воздржувам... ќе си почнам јас пак стар режим, вака небидува :D

15. Sonne

Sonne Истакнат член

денес протеински ден 33
    доруцек
    10тина зрна грозге
    руцек
    салата со 5-6 пилески апки(после толку време варени или пецени пилески крилца |( )
    вецера
    салата со малку моцарела и 2 пилески апки
    после тоа стандарт трцанје и везбанје

16. Myworld

Myworld Активен член

- Феминки јас незнам што е ова ТУРБО УН, тј знам дека е поврзано со диетата. Нова сум, и вратив неколку страници и не најдов. Ве молам одјаснете ми.

17. love23

love23 Популарен член

Турбо Ун ти е овој начин на исхрана малку е постог од обичнта УН диета затоа е турбо УН

Turbo Un

dan 01/12 - Proteinski den
    dan 02/12 - Skroben den
    dan 03/12 - Vitaminski den

dan 04/12 - Proteinski den
    dan 05/12 - UH den
    dan 06/12 - Vitaminski den

dan 07/12 - Proteinski den
    dan 08/12 - Skrobni den
    dan 09/12 - Vitaminski den

dan 10/12 - Proteinski den
    dan 11/12 - UH den
    dan 12/12 - Vitaminski den

18. Myworld

Myworld Активен член

- а 12 дена се држи?
    А во овие денови има ли строго што треба да се јаде, или ние што сакаме?

19. PunchMarmelade

PunchMarmelade Истакнат член

Малку доцнам со рапортите :angel:

Вчера,протеински ден
    РУчек-2 виршли,чаша јогурт
    вечера-малку шопска

Скробен
    РУчек-копмир варен (не знам за вас ама јас јадам многу,може по 4 компири на едно јадење)
    Вечера-исто како и за ручек.(иста количина)

Инаку што се однесува на овошниот ден...мое лично мислење е дека треба што повеќе овошје да се јаде.А за тараторот,да,го правам со јогурт (баланс) без сол со малку лукче.

На почетокот едната вага ми покажуваше 2кг повеќе од др...такада ајде да кажеме дека некои три килца за три циклуси имам симнато (и тоа одма ми слизнаа после овошниот ден со јадење таратор навечер-иако е протеин,битно мокрев многу).

20. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

3/90
    доручек-2 крушки
    ручек-макарони со кечап и маслинки
    вечера-сладолед и две од малите 7days кроасанчиња :)