УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ......

2. zenska8

zenska8 Активен член

3. Lux

Lux Форумски идол

За вчера: 9/91 Протеински ден:
    Доручек: една банана.
    Ручек: две парчиња мали пилешки стек и шопска салата.
    Вечера: парчиња стек со печурки + чаша цедевита.
    И тоа би било тоа, денеска јадам ориз, вечер подетален извештај за цел ден. ;)

4. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

3/80 - јагле. ден
    Доручек: една банана
    Ручек: шпагети со кечап
    Вечера: три колачиња ишлери и еден ред чоколадо за готвење

5. alisa222

alisa222 Истакнат член

15 ден јаглехидратен
    доручек: 3 мандарини
    ручек: посна пита со праз
    вечера: 2 колачиња и 1 ред темна чоколада :)

6. zenska8

zenska8 Активен член

протеински

доручек
    1 јаболко

ручек
    тиквички
    1 лебче
    кашкавал
    чаша јогурт

вечера
    салата

7. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

38/90 Скробен/b]
    Д = 1 јаболко
    Р = 3 мали потпечени компири со ајварче (тазе правено затоа :angel: ) ммммм
    В = планирам ми останаа уште 2 потпечени компири со салата од цвекло и морков

8. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Јас уште ја држам и ништо веќе 2 месеци а ни килограм помалку, имам дури едно плус....Не знам што да правам....Многу се разочарав....

9. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Зависи колку имаш за симнување, полесно им е на тие што имаат поголема тежина :)

10. Sonne

Sonne Истакнат член

немој да се разоцарувас :) во оваа диета морас да имас трпение,јас заврсив пред 2 дена и денес поцнав со одрзуванје ;)(мора да се задрзат резултатите затоа сто се повеке од оцигледни 8) )и воден и се помина во ред само вагата се расипа и сега незнам во бројки кој ми е конецниот резултат :D (мислев одкога ке се мерам да казам сто и како ама ете морав да искоментирам :) ) придрзувај се до диетава,везбанјето исто многу помага резултати сигурно ке има...знаци подрската е за сите а јас секако ке писам пак кога ке се мерам.поздрав девојки и само напред ;)

11. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Заврши пред два дена и пак почна со одржување?! :^)

Ariel-555 likes this.
  12. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Пак ја започнав диетата од денеска :lol:
    1 Ден
    Доручек: еден грист суво грозје
    Ручек: 2 jajца,сирење и едно парче леб
    Вечера: Исто како ручекот и за крај ја утнав вечерата изедов 1 еклер :$ :tmi:

Ariel-555 likes this.
  13. kate21

kate21 Популарен член

Жени, женчулиња, женички :angel: Пред да ме избркате, јас да си поставам неколку прашања, оти страници се многу, немам време сите да ги читам, а и да ги читам, пак нема се да ми е јасно :D
    Пошто ние сега сме групно за диета, јас макар што сепак со моите режими барем малце се држам, ама сега татко ми треба да држи диета, здравствени проблеми, мајка ми има вишок, и размислував колку само ќе е полесно кога ќе оди еден ручек за сите :) Кардиологот на татко ми му ја дозволува оваа диета, пошто има разновидна храна, а тежнее да симне доста килограми, и искрено најбитно беше тоа.
    Е сега, дали доручекот се избегнува воопшто, или е од овошје составен? Дали е во ред доколку ручекот бил месо, вечерата да се замени со друго, или пак може и без вечера? Дали се дозволени пуканки и слични ствари што се погодни за диета? Оризот оди со компир, спанаќ, грав? И дали може да се јаде туршија, пошто нели сега не е баш време за секој ден да се има свеж зеленчук :?: Ај ве молам малце да ми подобјасните, зашто сепак е добро кога се распоредени оброците :$ И молам за подршка, ако не и шлаканици, овојпат мора да се издржи, ќе немам оправдувања(ниту пак тато) и ќе ми биде полесно кога ќе знам што е утре на мени :D И, да, овошниот ден, оисвен овошје не прима ништо друго? Не за мене, туку за татко ми, кој не верувам дека би го издржал, зашто до 3 е на работа, и онака не доручува, ама ко да си дојде жив гладен не знам како би се средило тоа само со јаболки и банани :?:
    Која ќе е љубезна да ми објасни би и била вечно благодарна :$

14. alisa222

alisa222 Истакнат член

Епа вака:
    1.Доручекот секогаш треба да се содржи од 2 исти овошја. пр.- 2 јаболки или 2 банани ,2 мандарини и сл
    Може да се јаде и суво овошје. Во денот кога е само овошје се јаде цел ден мешано овошје, но може и кикирики, бадеми ,ореви и сл. но не претерано.
    2.Доколку ручекот е месо ,вечерата треба да биде месо. Всушност диетата така функционира, вечера е пола од ручек. Исто важи и за скробен ден.
    3.Пуканки се дозволени но само во скробен ден.
    4.Оризот исто така е скроб и оди во скробен ден каде што може да се јаде компир,спанак,грав ,грашок,пченка и сл.
    5.Туршијата е исто така зеленчук и може да се јаде наместо салата, но сепак ке кажам да не се избегнува и свежиот сезонски зеленчук .
    Со ваквиот распоред на оброците организмот си ги прима сите потребни состојки, Диетава според мене е здрава и мислам дека е здрав начин на исхрана која допринесува на губење на вишокот килограми.Исто така мислам дека после диетава ке стекнеме навика за правилен наќин на исхрана.
    Мене денес ми е 15 ден и се трудам да се придржувам кон диетава, и се надевам дека ке си ја достигнам целта .позз :)

kate21 likes this.
  15. Ariel-555

Ariel-555 Активен член

pojadokot e sostaven od ovoshje ..potocno od dve isti ovoshki ..preporaclivo e vecerta da bide ista kako rucekot samo vo pomala kolicina ...za pukankite nz mislam ne :D a odi na prvata strana od temava ti pishuva shto so shto odi ...turshijata mislam deka e vo red vo proteinskiot i vo skrobniot den :D...vo ovoshniot dena mozat da se pijat i ovoshni zaevi i kafe a vo edna statija od covek shto ima izgubeno 15 kg za 45 dena od dietava poshal deka vo ovoshniot den jadel i salata ponekogash navecer :D isto sakam da ti kazam deka dietava e poefikasna i sekako podobra ako ja kombimirash so vezbi..jas gi vezbam insanity workout ( ima i takva tema tuka najdi ja ) malku se teshki...malku poveke :D za eden mesec ke imash OGROMNI promeni ti kazuvam od iskustvo :D

kate21 likes this.
  16. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Moже ли во скробен печен компир наместо варен ? а како не ми е јасно за вечера како треба да се јаде ? :^)

17. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Може и варен компир, и на пример ти за ручек ке изедеш 2 компира а за вечера треба 1 :)

18. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Денеска ми е овошен ден, ама немам дома овошје и цел ден ке јадам зеленчук :)

19. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Имам 60 кг, ако ништо друго бар до 55 да стигнам...проблемот е што јас само во стомак и во бутките сум подебелка, никаде на друго место...се ми иде таму.

20. Lux

Lux Форумски идол

За вчера: 10/91 Скробен ден.
    Доручек: еден цитрон.
    Ручек: печен ориз со малку грашак и пченка од Веро(грашокот му дојде како салата)
    Вечера: повторно од Веро овојпат ориз со печурки и салата со краставици и домати.
    Плус нескафе, мокачино и цедевита.
    Морав вечерта да изедам едно мало лажице мед заради грлото(кашлам т.е сум настината).