44 јх појадок овошје, ручек јуфки со томатело, вечера палачинки со мармалад 45 протеински (денес) појадок овошје ручек печурки и пилешко со сос / зелка салата или ев. марула вечера јогурт и кашкавал и како што рече ангел - еве и јас веке 45 дена ја држам и ниеден овошен досега, ниту пак воден не сум држела (да не зборам дека околу нова година се изналапав) па пак скоро 8 кг имам симнато и пу пу пу за прв пат не се чувствувам како на диета, едноставно терам со јадењево вака и дома прифатија и супер ми е. за моите ако е протеински ке доправам нешто ориз ово оно, ако е манџа и така е без месо, тестенини побогати за нив и то. убаво, убаво, баш сум задоволна...само уште да се натерам да вежбам
Vanesi4ka Турбо ун се држи баш така, 12 дена пред вториот и третиот Воден ден, но и да не држиш воден не е лошо да си го вметнеш, а иде вака, Протеини-Скроб-Овошје-Протеини-Јаглехидрати-Овошје и истото ова уште еднаш, значи 12 дена, се држи заради забрзување на метаболизмот, кога се случува стагнација во слабеењето да се шокира организмот и да започне одново со губење килограми, искрено јас со ТурбоУн во најголемите јадења, во сите тие празници ослабев уште три кила, со куп грешки. Денес68ми ден, Скробен, оној кој најмалку го сакам Појадок - 4 киви ситни ко петденарки, па и јас дека ги лупам подебело, ептен малечки излегоа, искрено ни една асална кива Ручек - со колешката денес ќе јадеме пченка варена на работа, милина, си земавме една смрзната ќесичка и ќе си ја вариме, ќе ни дојде некаде по 200 грама пченка, она ќе ја јаде со путерче а јас само пченче, ако има малку сол ќе додадам ако не така ќе ја јадам Вечера - гравче, да не спомнувам дека е тетовско се подразбира тоа, наместо салата црвени пиперки со лукче, магдоносче и оцет, јас од сегакажувам два тањира грав ќе изедам се шегувам, никад не сум изела толку, ама на пиперките ќе им дадам убаво да разберат Ко што кажувате сите си праите по некоја отстапка, така и јас, јас скоро никогаш не јадам а ручек и вечера исто, постојано мешам, немам услови пошто сум на на работа, и нормално нема сега да изводам нешто па при мевце спремно дома јас да јадам леб и кашкавал, башка со диетава доста сува храна јадам, ама сува од тој тип на пример јадам во ЈХ кифлички, во Протеини се случува да јадам лепче со кашкавалче само, од тој тип, и сега манџичка, нема да биде страшно да ја сркнам, се разбира без компирите, со либето си праевме трампа, компири за мевце. Башка луѓе, свекрва ми готви феноменално, како да не јаде човек Уште се додржувам, да бидам искрена, си пазам и не планирам до Септември никакво опуштање
11/90-ЈХ Појадок: 2 мали јаболка Ручек: Шпагети со доматен сос Вечера: Нешто благичко ќе биде, само не знам што
7-Ден, Јаглехидратен. За појадок немам за жал никакво овошје, и ова е прв пат како немам појадок. Поточно јадев парче зелка, без никаков додаток колку да ме држи до ручек. За ручек стандардно макарони, за вечера ќе видам што ќе биде благиот избор. Претходните денови доста малку имав јадење а во 48 часа спиев само 2-3 . Протеински ми помина со појадок портокал, за ручек едно јајце и вечера ептен мало парче сирење, немав јогурт на располагање, ме мрзеше да одам до подалечниот маркет да земам Баланс . За Скробен појадок портокал, ручек печени компири и зелка салата, вечера половична доза од компирите, ама ептен малку беа. Вчера испадна многу касно да ручем, дури накај 18 часот и знам дека требаше да вечерам само салата затоа што реално е касно за вечера 20 часот. Ама со толку саати неспиење и малку јадење ми требаше барем уште неколку компирчиња да ставам во уста. Keep it up ladies!
Лелеее баш ми е мило, овие 4 дена добро ги поминав, вчера овошен прв ми беше и супер, гладна бев ко волк ама не подлегнав на искушенијата =) а замисли баба ми ми е на гости =)))) Само мн ме интересира дали смееме да грицнеме сончоглед по една рака Тебе како ти оди? Ајде заедно сме посилни, еве една мотивациска мисла за кога ќе ти се пријаде: Choose between what you want NOW and what you want MOST. Пошто гладот е моментален и привремен =)
Дечкиии морам да ви споделам дека го издржав првиот овошен без грешка =) Е сега, дали смееме по една рака сончоглед/семки? И дали во овошниот ден смееме сушено овошје? Ви праќам поздрави рој =)
Јатки и семки, до 60 грама во овошен ден, ама распоредени преку цел ден, не наеднаш да го наполниш желудникот. Суво овошје исто може, да не се претерува нормално, и ако имате можност избирајте суво овошје незасладено, да не јадеме ние овошје ама да внесуваме и ЈХ на куп
ivanatassstic фала ти за мотивацијата баш ми треба иако оваа година се трудам секогаш да го изберам тоа што е добро за мене ,веќе сум навикната да не подлегнувам на искусенија но по некогас знае и да се случи ,иако задоволна сум до сега изгубив доста според мене солидна цифра околу 30кг од кој 5 вратив овој месец ,па сега со ун се надевам дека ке ја постигнам целта ми фалат осте 10 кг ако биде повеќе не на одмет затоа и се вклучив овде на форумот за да се храбриме заедно така е полесно поздравце и до тебе а за семки незнам јас кога држам диети не јадам такви работи а јатки од бадеми и ореви да но во умерени количини
[/quote]ivanatasstic како ти помина гледам заедно сме почнале со диетава ,еве ти пуштам среќичка [/quote] Лелеее баш ми е мило, овие 4 дена добро ги поминав, вчера овошен прв ми беше и супер, гладна бев ко волк ама не подлегнав на искушенијата =) а замисли баба ми ми е на гости =)))) Само мн ме интересира дали смееме да грицнеме сончоглед по една рака Тебе како ти оди? Ајде заедно сме посилни, еве една мотивациска мисла за кога ќе ти се пријаде: Choose between what you want NOW and what you want MOST. Пошто гладот е моментален и привремен =)[/quote] ivanatassstic фала ти за мотивацијата баш ми треба иако оваа година се трудам секогаш да го изберам тоа што е добро за мене ,веќе сум навикната да не подлегнувам на искусенија но по некогас знае и да се случи ,иако задоволна сум до сега изгубив доста според мене солидна цифра околу 30кг од кој 5 вратив овој месец ,па сега со ун се надевам дека ке ја постигнам целта ми фалат осте 10 кг ако биде повеќе не на одмет затоа и се вклучив овде на форумот за да се храбриме заедно така е полесно поздравце и до тебе а за семки незнам јас кога држам диети не јадам такви работи а јатки од бадеми и ореви да но во умерени количини[/quote] Леле бравооо!!! Алал да ти е, карактер си значи =) Епа супер ќе се угледам на тебе =) И ќе се мотивираме заедно Убав ден и се читкаме редовно =)
Ајде рецептот макароните (оние шупливи во средина) прво се варат, се цедат од водата и се враќаат во тенџерето. Од зеленчук може се да се користи, али јас ставив.. 1 кромид (сецкан на полукругчиња,3 чешниња лук(сецкан ситно), праз (само зеленото, сецкано на тенки стапчиња), 2 големи моркови (и тоа сецкано на стапчиња) и 250г спанаќ (ситно сецкан), соја сос (100мл), 1 лажица кари, магдонос и вегета.... Во вокот ставив 2 лажици маслиново масло и кога ќе се загрее се додава кромидот и кога малку ќе омекне лукот, па на крај празот. Откако ова ке омекне се истура врз макароните а остатокот од маслото се остава во вокот. После се додаваат морковите, и откога тие ке се омекнат малку се додава спанаќот, магдоносот и лажица вегета. Кога ова ќе омекне се истура врз макароните и се меша се заедно. На крај многу кратко се истура соја сосот и карито во вокот, само колку да се стопли и ова се истура врз макароните, и после цело тенџере се истура во вокот и кратко се пропржува и готовоооо Јас немав пиперки, инаку со нив е многу поубаво, а наместо спанаќ може домати сецкани на коцки. Цела оваа термичка обработка не е повеќе од 1 мин, па така да повеќето хранливи состојки се задржуваат во зеленчукот
3 ден - јх доручек : 2 мандарини ручек : макарони вечера : еден ред милка чоколадо (немав за готвење) и едно парче блага погача се надевам со оваа погачата не ја утнав работата
ден-8 овошен банана, овошна салата од ананас, јаболка и киви, цеден лимон со пола портокал...и сега вечерва ептен ми се пријаде па земав неколку бејк ролс-чиња, и за да не претерам, напраив салата од праз и маслинки. знаев дека ќе ми се згади и успеав. не ми се јаде веќе
24/90 Јагленохидратен ден Доручек:2јаболки Ручек: две кифли Вечера: шоља какао И да ви се пофалам до сега -6 кила за овие 24 дена и супер сум задоволна ме немаше некој ден ама пак сум тука со вас сепак сте ми голема подршка и некако се осеќам подобро откако ќе ви пишам .
Од понеделник се спремам со мм да ја почнеме диетава сега прибирам информации да си направам неделно мени што да се готви . Имам неколку прашања кој е во можност нека одговори 1.риба се јаде и ако се јаде кога.? 2.маслинки 3.пица кога ја готвите само со кечап ли ја јадете или може и растителен кашкавал 4.дали смеам да јадам салата независно кој ден е и дали во овошен ден може и зеленчук да јадам . Гледам некој јадат па да си прашам.
Риба јадеш во Протеини, маслинки можеш било кога но немој многу да се опуштатш, они се во принцип зеленчук или овошје , пицата со кечап, може и растителен кашкавал, но пази има некој полурастителен, не дека е нешто многу млечен ама припази, додај си маслинчиња, печурки, зачинче, сусам и ќе биде убава, салата јади колку ти се јаде, нема со неа претерување, и да и во овошен можеш да ја јадеш, јас обично до пладне јадам овошје, после пладне јадам зеленчук. Се надевам одговорив на прашањата ако има недоумици слободно прашувај
Фала за брзиот одговор па од понеделник се дружиме и давајте идеи за готвење бидејќи јас немислам оскудно да ја држам бидејќи мм е на работа и мора да имам план да го запазиме редоследот а воедно и да се засити гладот бидејќи физичка работа и диета незнам како ќе му оди ама ќе се обиде.