Не до 4 месец доев и толку беше ,и јас како и повеќето се залажував од ова касни ке имаш повеке млеко ама немало врска ,барем кај мене не делува се направив ама џабе. Затоа се решив сега да почнам со диета .
Денес ми е трет ден-ЈХ.Јас супер се осеќам,исто ко да не сум на диета,уште утре овошниот да го протерам како што треба и дефинитивно на коњ сум Доручек: 2 портокали Ручек:пица вегетаријана Вечера:ќе си купам еден сникерс и доста ми е ,зачудувачки немам никаква потреба за благо,а јас до пред некое време да можев на благо ќе живеев
Леонтина, на почетокот на диетава нормално дека ќе бидеш повеќе гладна и без енергија. Не само ти, туку повеќето кои почнуваат диети, првата, а може и втората недела ќе чувствуваат глад. Мој совет ти е да не се ограничуваш многу со големината на порциите на почеток на диетава, зашто имаш уште многу до крај. И бидејќи си тазе мамичка, ти треба да си полна со енергија, зашто многу и трошиш во текот на денот (а богами и навечер). Ако почувствуваш голем глад и после вечерата касни си некоја овошка или салата, не е страшно. Тоа го пишува и во книгата.
7 ден Вчера доручек како и секој ден овошје ,ручек тестенини,вечера еден ред чоколадо и една тортичка од винчини 8 ден денес овошен ден цел ден овошје
Еве ме пак, малку бев зафатена и си јадев малку повеќе од што треба и не пишував на форумов(да не го доведам некој во искушение). Сега како малку послободна и со поголема желба за слабеење почнувам турбо ун. Ќе почнам и да вежбам и секако ќе ве известувам за резултатите турбо ун - 1 ден доручек 1 мандерина ручек 2 мали сендвичиња со црн леб, варено јајце, марула ,малку сирење и лажичка томатело мммм прсти да изедеш вечера едно јајце со марула салата
zdravo melani...i jas sum visoka 180 i imm 73 kg.. pa sakam negde do 66 da stignam ) pa ke vidime .. sekoj den vikam e od utre povtorno ke ja pocnam i nikako da ja pocnam..samo odolgovlekuvam )))
денес 10 ден скробен за појадок:2 протокала,за ручек:1 чинија манџа компир и грашок со кисели краставички,за вечера:скоро исто од манџата со кисали краставички,знам дека треба на пола за вечера ама по што јас не јадам леб си дозволив повеќе манџа поздравче
7/90 ЈХ Појадок: 2 кивии Ручек: пица со кечап Вечера: 1 ред чоколадо за готвење и 2-3 колачиња Супер е се, се издржува. Утре овошниот да се прочистам, хаха. Досега 3кг имам намалено.
3 ден ЈХ Доручек 2 јаболки Ручек пица со кечап Вечера 3 наполитанки хуху досега е прелесно секој ден сакам да ми е ко овој
Skroben den -Dorucek- casa ceden portokal i makijato bez seker Rucek -malo tanjirce oriz i kiseli krastavicki i cveklo vecera -samo caj ( mi se jade ama ke gledam da izdrzam veke e kasno 12 i mislam ne e preporaclivo da jadam sega pak oriz iako imam ostaveno za vecera )
знам дека не е наменето за оваа категорија, ама гледам дека најмногу имате коментирано овде и зато решив овде да ве прашам.. дали случајно го имате сретнато овај http://www.ordinacija.hr/repository/ima ... 1325770302 п-од за слабеење кај нас?
добро утро на сите.. денес 15 ден ј.х. доручек 2 јаболки ручек пица со кечап и маслинки вечерва сум на роденден, торта или колачи и еден ред црно чоколадо и цел ден минимум пијат 2 л вода плус 1 кафе без шекер.. со лесно на сите
Добро утро и од мене Денеска 17/90-Протеински Појадок: 1 портокал Ручек: 2 мали виршли и парче сирење Вечера: сигурно ќе биде само парче сирење
52/91 Здраво здраво на сите надвор прекрасно време сонце пука само за шеткање е (да не бев на работа) значи прво рапорт за вчера протеински од Турбо Ун ама не ми се јадеше месо јајца па ич и си спремив печурки буковка со праз и морков ммм за карање сум ама супа никад не јадам на денов не сум некој супољубец за вечера ми се пријаде и си кснав малце љутица од зимниица пипер и патлиџан денес скроб на мени леќа (здрава е за анемични луѓе а јас со историја на скараност со железото супер ќе ми дојде) уште 4 дена до воден поздрав до сите
74ти Овошен, многу ми е тешко да си ги бројам вака, поготово после првиот и вториот Воден ден, се губам просто Ама успевам, се консултирам со табелата во Ексел и само еднаш утнав бројка, но ден досега немам утнато На мени неколку киви со утринско кафе и водичка, во шејќерот си стои мешавината од бадеми, лешници и суво овошје, уште некое кафенце до после, какао, некое чајче, ќе го биде денов. Од утре сум на Турбо УН, да го шокирам малку мојов метаболизам, не дека му треба пошто 74 дена од диетава се однесува како шокиран Но минатиот пат на Турбо симнав 3 кила, се надевам и овој пат да имам некоја слична бројка со оглед на тоа што минатиот пат и си грешев прилично. Spoiler Инаку јас си имам многу маки со новата ми фамилија, вчера ми беше ЈХ ден, и за вечера нормално нешто блачко, си извадив милиброд еден од замрзнувач, некое чоколадце и си викам ќе прогурам, но они јадеа стекчиња со помфрит и коа запнаа касни та касни, ете сеа зошто не јадеш, абе касни ништо нема да ти биде. Вриев во себе. Ајде од супата каснав, таа не е проблематична, зеленчукова супа и тоа со фиде ја јадев дека и тоа е ЈХ де, ама пак, абе касни мевце, ете само компири ако не. Едвај сум се одбранила. Луѓево не сфаќаат колку е тешко, цел живот на диета треба да бидам знам, ама што да правам јас тука, не сум моќна, таков ми е метаболизмот, такви ми се гените, што јас можам тука? Едвај сум се воздржала еј
4 /90 прв овошен ден Го почанв денот со чаша цеден лимон па еден портокал и сега си направив кафе па ке го шмркам пополека,за попосле направив компот од јаболка и сливи ,сувото овошје ми е за кога ке почнам да кризирам ,се двоумам дали да ручам салата марула и зелка или да го терам денов само со овошје. Мм покарактер од мене ќе испадне он господинот не јадел салата само овошје ,а од утре за него ми нагласи ни двете лаж зејтин за него да не сум ги користела во приготвување на месо . Овој се запнал позгоден од мене да се прави незнае дека со тоа ме мотивира уште повеќе. АngelOfArh браво што не си потклекнала на искушението верувам деека ти е многу тешко сама да држиш диета ,еве јас имам олеснување од таа страна бидејќи заедно ја држиме со мм,да бев сама тешко ке ми одеше вака подршка сме си еден на друг ,додуша он е поригорозен од мене ама подобро така.