УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Може, леќа, грав, грашок, компири. Леќата е исклучително здрава, ќе ти помогне многу во диетичкава, полна е железо и витамини ;)

2. DeepRed

DeepRed Истакнат член

Исти сме :D во се јас незнам зошто ама денес имам мака, без енергија сум, ај белким ке се среди, утре планирам макарони со кечап

Sweetheart87 likes this.
  3. MissyC

MissyC Активен член

86 Овошен

Д ... јаболко и чај ( ужина мандарина и кафе )
    Р ... салата од марула, цвекло, јаболко, пашканат и целер
    В ... бадеми, лешници

Утре последен воден ден :rofl:

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Колку пати ја имам држано диетата и оваа прв пат го забележувам, дека не се дели вечерата во протеинскиот ден.
    Јас пак само во овој ден се случуваше да ја поделам :wasntme: , во скробен нема шанси и така сум најгладна кога јадам манџа без леб, освен кога на менито е грав :D . Компирот и оризот не држат.
    И ЈХ ми е мачен. Еден ѓеврек ми е таман, ама за кратко време огладнувам, два ми се премногу, а ме држат. Вечерата благо колку да ти се пријаде солено ]:) .
    Никако да ми се погоди :D .

5. tessi

tessi Популарен член

Јас го напуштам клубов,зошто некако не слабеам со диетава.Ќе си почнам со некој мој режим кој што вклучува здрава храна,и така имам само 3 кила што сакам да ги симнам па во комбинација со вежбање се надевам ќе успеам.Вие останете така мотивирани и понатаму и да си ја достигнете посакуваната килажа :)

6. barbie28

barbie28 Истакнат член

денес 16 ден овошен пиев цеден сок од протокал и јадев сурови моркови ги обожавам супер оди до сега диетата само уште и да не бев болна :(

7. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Ден трети - ЈХ :)

Појадок: 1 цитрон (многу е голем, затоа само 1 ќе изедам :D )
    Ручек: шпагети
    Вечера: 3-4 интегрални колачиња

Да почнам ли да скокам јаже од денеска, па после некое време да го вклучам орбитрекот.... или да почекам уште малку да почнам да слабеам ???

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

~Џуле, тоа ти е кога едноставно ти се стаило нешто во глава и не ти излага, инаку неколку пати имам спомнато па дури и сама се имам навраќано на првата страна да проверам да не сум грешка, ама не сум :D
    ~Да ви кажам како ме има исплашено либето мое синоќа, ме гледа и ми вика абе ти поправенка ми стоиш, да не се опушти малку? Иииии.... Сабајлево го прашувам сега поправенка ти стојам? Не, епа не бе торле, навечер отечена, полна вода, нормално дека сум подувана :lol:
    ~Теси, диетава воопшто не е за намалување на 3 кила, ти попрво ќе ги намалиш тие 3 кила со избегнување на некои намирници до летоска, леб, блачко, пржена храна и слично, малку физичка активност и тоа е тоа. Оваа диета е за тетки со многу кила за симнување ;)
    ~И конечно, последната десетка од диетава, 80ти ден, Овошен. Банани, портокали и суво овошје во комбинација со јатки на мени, кафенце и чајчиња и за крај на денот салатичка од брокулка и морковче ;)

tessi likes this.
  9. Ramante

Ramante Истакнат член

добро утро диеталки како оди
    Јас сакам да ми пишете 5 вчера водениот ден како од шала го издржав и тајната на успешен воден ден е да не се седи дома значи шеткање и кафенца со друштво тмн проаѓа време
    денес протеински малце сум гладна ама усте 6 саата не е проблем башка имам учте еден портокал од доручекот
    и најважниот момент е мерев на вага сум 55,2 кг ама во обем имам симнато усте по цм некаде 2 цм радостии ме јадат :rofl:
    поздрав до сите и убав ден да си имате

Regenbogen likes this.
  10. kejtule

kejtule Активен член

Вчера ја почнав диетава, се си тераше супер,
    Д: 2 јаболка, кафе
    Р: патлиџан, пиперка, 2 јајца, 1 парче кашкавал и 1 парче интегрален леб,
    В: (на работа каснав 1 круша и 2 мандарини) ко дојдов дома каснав многу малку зелка салата и кафе. (се осеќав сита и немав потреба од друго за вечера)

Е сега да си прашам јас пак, дали е во ред наместо стандардната вечера што е за тој ден, да јадам овошје??? :)

11. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

10/90 скробен
    Јас само за ручекот ќе си пишувам доручекот секогаш е ист.
    Денес гравче тавче на мени со зелена салата.

Ама вчера се почуствував како да не сум на диета си кркав кебапчиња и за ручек и за вечера и кромид толку многу што денес ке онесвестам ако некој ми се доближи.
    Дури и грижа на совест почуствував што кркав кебапи ама пилешко не ми правеше кејф.
    Да ви кажам дека мм повеќе од мене слабее и тоа му се познава ,како тоа не ми е јасно ама браво и за него.Мене освен стомакот што малку ми спласна не гледам некоја разлика ,а кај него пола фаца за 10 дена отиде.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не, иако ќе речеш е овошје, тоа се прости Јаглехидрати, содржат шеќери, какви такви и не се препорачува воопшто навечер да се јаде овошје, не само во диета, обиди се со салата. Овошјево евентуално за во ЈХ ден остави го ако нејќеш друго благо ;) и нормално во овошен :D

kejtule likes this.
  13. iki25

iki25 Активен член

devojki jas ja drzam dietava veke 30 dena , i simnav 6 kila sto za mene e odlicno bidejki niedna dieta ne mi deluvala kako ovaa. Jas ja kombiniram so vezbanje na orbitrek po 30 min , i rezultatite se top. Mi ostanuvaat uste 2 meseci :) Na pocetokot prvite dve nedeli imav mnogu glavobolki vo ovosniot den ama se toa e od nagla promena na ishrana. Zatoa ke se pie poveke voda , i ponatamu ke nemate problem :) Mene vcera mi bese voden den i se custvuvav odlicno , cel den piev caj samo so limun:))

Ramante likes this.
  14. indian

indian Истакнат член

трет ден сеуште е рано за резултатии :?:

Sweetheart87 likes this.
  15. melanie27

melanie27 Истакнат член

20ти ден овошен

Инаку немам појма што ми се случува. стојам у место со килажава :@ . Знам дека сум отечена од добиеново, ама па само тие 2 килца што ги симнав и толку. Губам надеж. Зарем веќе не ми делува диетава???? :(

Mariee likes this.
  16. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Ма какво губење надеж ,а замисли наместо -2 да беше +2 уште потешко ќе ти беше.
    Диетата сигурно ти делува но има стагнирање малку па за 20 дена сакаме по 10 кг да ослабеме,што би бил убав животот така нели.
    И јас не сум поарна од тебе симнав 3 на старт еве денес 10 ден и мислев секоја недела по 3 кг ќе симнувам па дури се натпреварувам со мм кој заедно со мене ја држи диетава и е видно ослабен ,но да ни е жива и здрава AngelOfArh многу ми е од подршка и ме враќа во реалност со нејзините мислења,и совети.
    Така да Мелани27 одиме понатаму и до лето кој од кој позгодни.

AngelOfArh likes this.
  17. stefi23m

stefi23m Популарен член

денес овошен ден
    утре прв воден :( :( :( :(
    незнам како ќе се издржи!!!!
    ај утре вечер ќе се мерам па ќе пишам дали имам нешто плус од тие 4кг изгубено.

18. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Ај Ве молам кажете ми што благо да јадам денес, Тоа пак треба да биде некое диетално, посно колаче или торта или може било што друго? во умерени количини се разбира :)

indian likes this.
  19. melanie27

melanie27 Истакнат член

Уф бре ова маживе. И мм со мене ја држи...уште малку манекен ќе стане ( љубоморна сум му :devil: )

Инаку ме фаќа параноја заради тоа што првиот пат кога ја држев, за првиот воден ден , се сеќавам, бев на шопинг и се изненадив кога купив гардероба 2 конфекциски броја помала.....а сега 20 дена и ништо...
    Не барам многу....-5кг за еден месец и уште 5 за наредниот :(

Не ми е толку да ослабам зашто иде лето...сакам да останам трудна, па искрено не ми се почнува со оваа килажа

indian likes this.
  20. barbie28

barbie28 Истакнат член

17 ден протеинскипојадок немав знам не треба ама се беше некако набрзина и не стигнав да појадувам,за ручек риба со зелена салата и мали домати и супа,за вечера исто риба со салата и малку ајвер :!:поздравче

indian likes this.