ете ме протеински ден успешен (без месо) не сум многу карнивор хаха така да за доручек 2 портокала за ручек печурки запрЖени ма малце маслново со салата амрула со зелка Вечера не знам салата сигурно ако ми се пријаде а мозе и само 1 кафенце со млекце поздрав а и BonnieTop може салата да си јадеш секогаш среќно
Pozdrav do site dietalki,se nadevam denes go iskoristivte den ko jas,kafence,setkanje...milina Da se opracdam za vcera: 6/90 vcera D: 2banani i solja nes kafe so natren R: tavce oriz ( mesavina so pecurki,crvena piperka,grasok,morkov i pcenka) +salata marula V: pola od rucekot + salata marula 7/90 denes D: 1mandarina solja nes kafe so natren R: lisnato testo so susam V: e sea za vecera planiram gevrece so kuhinsko cokolado (lele ama mu se raduvam ) e sea za utre ovosen den ke mi bide,veke se naviknav na malku jadenje a i ubav den ke bide,ke se setame so sin mi i nema tolku da mislam na jadenje
So lesno neka ti e BonnieTop,dobredojde vo klubot,da salata mozes da jades kolku ti dusa saka,sekogas koga si gladna poarno salata otkolku bilo sto drugo(ako gresam neka me popravat poiskusnite ),i nemoj ama nikogas da podlegnuvas na drugite koi mislat deka nema da izdrzis,mozes,dokazi im!
Ви благодарам за подршката. Многу ми значи. Не, не ја прекинувам диетата , уште од сега ми течат `лиги` ама не по храната него по тесните фармерки, па едно блузиче така тесно, фрц, прц! Јас си вечерав, да спадне малце јадењето и ке одам да си легнам Денеска се разболев, со температура до 40 и носот ми тече ко река. (се извинувам на израз) Децидна сум и нема да ја прекинам. Освен вечерата на горенаведениот пост си зедов и 2 кутлача СУПА. Морав, од неа ми доста подобро а без резанки.
6/90 Доручек:Банана Ручек:5 варени компири + 2 лажички грашок од конзерва и салата Вечера:Исто од ручекот,пола доза,без салатата. Денес се мерев,-2 кила. Кожни панталони wait for meeeee !
денес скробен ден, поручек 2 јаболки, ручек компири потпечени, вечера салата зелка и морков. малку сум нерасоложена, вагата престана да ме радува, немам симнато ниту 1 кг. подолго време, на почетокот за првите 20-25 дена симнав 6кг. и толку сега застанаја тука
Здраво убавици! Јас овие два дена ги поминав на следниот начин: 13 ден, протеински - три јаја со кришка леб и марулче, за вечера земав пола стек. Знам дека е грешка да се мешаат различни храни за вечера и ручек ама ете не сум секогш во можност да јадам исто. 14 ден, скробен - цитрон, кафе, варен компир со буковка и печурки. За вечера истото ама пола и марулче. Решив да не се мерам на вага. Ќе си ја држам диетата цел месец па ќе видиме тогаш дали се случува нешто со моите килограми. Медот си го сокрив да не ме провоцира. И луѓе, прееска си облеков едни панталони и ми играа ламбада околу струкот и нозете. Ама имам уште многуууу. Ајде можеме да одолееме ние на јадењата. Се за здравјето! Започнав со 63 па ќе видиме што-како ќе постигнам.
Здраво девојки, од денес и јас почнав со диетата ! Се надевам дека за почеток ќе издржам 30 дена а за понатаму ќе видиме П : кафе и јаболко Р : супа, две копанчиња подготвени на пареа, салата и пола кричка леб В : едно копанче и салата (марула и цвекло) п.с. Ако грешам во диетава ве молам поправете ме !
Девојчиња ми доаѓа турбо ун да почнам после протеинскиот пак со протеински ден да почнам бидејки првиот воден ден не го правев го скокнав... што да правам ?
и јас исто не сум го држала првиот воден ден па затоа 45 ден ми беше прв во турбо ун.значи прв ден после овошен ти почнува протеинскиот од турбо ун.би требало да е така бидејќи тие што држат воден ден им доаѓа 46ден. Мене денеска ми е 3 ден од турбо овошен поздрав
2/90 дена. Скробен ден: Си доручкував 2 киви. Малце осекам глад ама мора да се издржи. Денеска не сум на работа па си ставив гравче да клока на шпорет. Накај 13 ке си го подготвам и направам една зелка салата и тоа ке биде. Да, и заборавив, морам да каснам повторно 1 рибанка леб... За вечера исто само половина од ручекот. Што се однесува до лебот сакам да го исклучам од овој режим на исхрана но после 2риот циклус. Да ми се навикне малце организмот , доволно шокови му направив. :evil: До тогаш по едно рибанче на ден, океј е.
Добро утро сончево во Тетово само за шетање денес ј.х конечно за доручек ананас сув ( намаше ништо свежо) зелен чај тоа стандард за ручек макарони или шпагети ќе видиме за вечера од тортичето на леонтина што и дадов рецепт баш е ко гранолабар да јадеш ( бар на изглед) денес ќе го вкусам BonnieTop поддршка имаш од сите нас тука првите 4 дена се малце по кризни после влагаш во шема Инаку да ви кажам сум влегла во филм со хеланкиве ќе си босам сега тмн од среда теретана абе кој е ко мене хахах поздрав диеталки убава недела ви посакувам и ако вакаво сончево кој е ко нас
Здраво женски! Убав сончев ден баш ко за диета. 10/90 Скробен Почнав со двоцифрени бројчиња За појадок изедов 2 киви, сега пијам турско кафе без шеќер, а за ручек ориз со морковчиња, печурки, кромидче, магдонос и салата марула со цвекло.За вечера преполовена доза. Се немам мерено на вага, но вака си заприметувам стомачето се намалува Поздрав
Леле леле веќе ми мириса на Пролет, еве еден мотив + за да продолжиме да се придржуваме на овој режим од диетава....за до Лето барем пристојно, прибрано, убаво, комотно да се чувствуваме во тоа што го носиме Инаку денес ЈХ мх мх а утре овошје Ве поздравувам!!
Смеам да пишува почесто во темата? Некако имам потреба од тоа, да се искажам, подршка сте ми! Денеска мислам разлистав 200 страни од диетава! Некои совети и рецепти за режимов си ги копирав во text document.. Trendafilka, anabel-a, Nutricionist, AngelOfArt ми се фаворити. Пример за тоа како треба да изгледа едно мени... Имаше уште две само не се секјавам на имињата. Како и да е, кога читам и гледам вистински стории со вистински личности уште повеке се мотивирам. Само што си ручав. Сабајлево си купив зелка па кога дојде ред да ја направам неможев да ја најдам па трчи на продавница и купи друга, се убаво си ручав , зелка салата и гравче и раскревам и гледам зелката, она ми била пред нос. Него се тешам нели дека пешачев малце а за арно ќе да е.
Zdravo,eve se vrativ od patuvanje a dietata uste ja drzam jeeeeeeeeeee a i podoslabnata sum ili taka mi se cini Kako i da e mene mi e mnogu polesno. 8 mi den ovosen. Poleka pocnav do go posakuvam ovoj den oti posle nego sum epten kul Pozdrav do site dietalki se razbira do utresniot raport
SweetChild те следам од кога почна со диетава и морав да ти упатам една критика, протеинскиов ден ти е погоден за утки од кога ја почна диетава за појадок се јадат 2 исти овошки, за ручекот се јаде и супа без фиде, а вечерата не е пола доза од ручекот туку истата доза само без супата. другите денови ти се ок
12 ден овошен, за појадок 2 јаболки, подоцна уште 1 портокал, за ручек 2 портокали па суво грозје, за вечера салата од 1 банана, 1 јаболко и 1 портокал со малку цимет 13 ден протеински п-1 банана р- пилешко бело месо варено, салата марула, зелка и младо кромидче, 1 кришка ржан леб и 200мл супа без фиде в- стек на скара и салата од домати, зелка и марула 14 ден скробен п- 2 портокали р- 3 варени компири зачинети со црн бибер и малце сол, марула салата, пола кришка леб в- пире од 1 варен компир со томатело сос 15 ден јх п- 2 јаболка р- си направив макало од праз и 2 кришки ржан леб в- ке ја правам тортата со овесните а во средината ќе ставам рендани јаболка, суво грозје, мелени ореви и сува брусница и црна чоколада 1 ред ќе си каснам Да ве прашам, каква црна чоколада јадете, јас земам 1на со 75% какао, ама не ми се свиѓа баш, дајте предлози за црна чоколада каква да си земам али да нема збуна не зборам за чоколада за готвење пошо благе везе си нема со црна, 5% има само какао. И дали може на пример наместо редот чоколадо да си направам какао( какао у вистинска смилсла на зборот, не нестле или несквик ) да си сварам со 1 лажичка какао у 150мл вода без шеќер, јас мислам дека дури и подобро е тоа пошо има 0% шеќер, вие што мислите?
денес ми е втор воден, се надевам ќе го издржам до сега арна сум.првиот не издржав јадов вечерта вчера овошниот ден помина супер два полни тањири со овошје за ручек и вечера + малку мед и цимет.
Може ли со пицата печурки? читам дека некои така комбинираат, ама печурката е протеин па некако сум во дилема ...А по другиве форуми каде што има рецепти сегде е пицата комбинирана со печурки ..