3 ден - јаглехидратен доручек: 2 јаболки ручек: 1 и пол геврек вечера: благи кифлички со крем , 1 ред темно чоколадо Денес почнав со вежбање
девојки, јас предходната недела бев во некој хаос на работа и ја напуштив диетата и вежбањето Ч( Ама од денеска пак се враќам на вежбање а од утре продолжувам со УНот ч) Празници се ближат, а јас неможам да си влезам во чизмите од што ми се широки листовите ЧД
4 ден овошен - вчера доручек: цеден цитрон , 2 јаболки 6-7 урми ручек: зелка ,морков, краставица салата со цеден лимон вечера: 1 шака индиски оревчиња и 1 шака лешници ВЕЖБАВ СТЕП АЕРОБИК. 5 ден јх- денес доручек: 1 јаболка ручек: таратор и соини шницли вечера?ж: пола од ручек + супа од зеленчук (соините шницли ми се за замена на месо ама искрено нез во што спаѓа сојата) ако знае некој нека ме советува
Па соините шницли би требало да се протеини...најверојатно види прочитај од позади на паковката каде што пишува хранливи вредности..Него јас друг проблем имам ја држам диетава 1 месец само 3 и пол кг сум ослабната на вага а вака во физички изглед и не баш ни по облека не гледам драстична разлика,ајде совет дали да се надевам и да не ја прекинам диетава бидејќи и не ми е некоја си одговорност и некако се навикнав на ваква исхрана само малце се разочарав за ефективе...Ја имате мојата подршка сите што сте на УН!!
вчера 18 ден овошен јаболко, круша, 1 банана, варени костени, пасиран варен спањак со лимон незнам дали во овој ден можат да се јадат варени костени? Денес 19 протеински наутро овошје не јадев, околу 12 јадев зелка манџа со малку месо, сега риба конзерва, до вечер може салата утре појадок 2 калинки, ручек и вечера грашок Инаку до сега имам - 2 кг, а сакам да ослабнам уште 3-4
здраво девојки, ја драм диетава по втор пат. денеска ми е 7 ми ден , сакав да ве прасам дали може да го засладувам кафето со кафеав шеќер? или пак ке порам да се навикнам да го пијам горко......
6 Ден - скробен - вчера доручек: 3 мандарини ручек: грав, зелка-морков салата, 1 парче леб (касно ручав не ми се вечераше) 7 ден - јх денес доручек: 2 мандарини ручек: тост со посен кашкавал и кечап (планирам тоа , на работа сум морам тоа да јадам) вечера: обавезно некое благичко ке јадам и обавезно 1 ред чоколада црна Секој ден вежбам морам да напоменам .
Ме интересира на пример петок или сабота кога сум излезена може да се напијам една чашка вино,некој др жесток пијалак или пак густи сок ?
8 ден вчера овошен мандарини, семки од тиква, урми, индиски ореви, лешници, цвекло . Преку цел ден по малку 9ден денес протеински доручек: јаболко ручек: пилешки стек ,зелка-морков салата, црно лебче вечера: 1 пилешко копанче
Според мене како и од лично искуство за искачање поубаво е да испиеш 1 до 2 чаши вино него густи сок или жестоко. Виното е здраво и се препорачува секој ден по 1 чаша, но бидејќи во диетава не се препорачува алкохол затоа само на искачање пиј си вино . Наздравје нека ти е
Јас не земам ништо. Според мене доволно земаш витамини преку овошјето и зеленчукот што го конзумираш преку диетава, а морам да кажам дека кога не сум на диета јадам секаква брза храна што стопати понездраво од хранава што ја јадам кога држам диета. Инаку реков дека ова ми е втор пат како ја држам диетава и првиот пат кога држев си направив крвна слика и резултатите ми беа супер. Така да немаш потреба од никакви витамини кои се вештачки и повеќе се како реклама на некоја фармацевтска куќа отколку што се хранливи.