УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. caro985

caro985 Нов член

ajde ke mi gi kazes kou se rezlutatite.. :*

2. mariiiii

mariiiii Истакнат член

9/90 proteinski
    Dorucek-portokal
    Rucek-omlet so sirenje
    Vecera-sopska salata i 1parce leb so maslinki

3. unforgiven

unforgiven Истакнат член

09/90 Протеински ден

појадок: 1 банана
    ручек: супа и 1 парче кременадла
    вечера: истото од ручекот.

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се развило дискусија околу тоа како влијае диетата на крвната слика. Јас пред да почнам со диетата правев диференцијална крвна слика,а ова недела ,после 2 и нешто месеци на диета ќе одам пак да ми земат крв и ќе ви пишам какви се резултатите. :)

Во секој случај не очекувам да се лоши, затоа што имам енергија, денес дури успеав 6 км. да изодам без да се заморам. :)

За сите што имаат проблем со анемија ,имам еден рецепт од нутриционист,вака препорачлив при диети. Се меша лажичка малтекс и семе од коприва(го има по аптеки). Е сега ако сакате да е повкусно ама и со тоа покалорично може да се додаде грозје,бадеми,ореви по вкус,семе од сончоглед и тиква. Исто ако не ви е убав вкусот на малтексот(инаку тоа е јачменов слад и е здрав засладувач) може да се стави мед(само гледајте да е купен од проверено место,зошто знаат шеќер да му ставаат,т.е им ставаат шеќер и од него прават пчелите мед место од полен и др.природни состојки како овошен шеќер и сл. и тој мед е штетен).

* Смесата мешајте ја со дрвена лажичка,не со метална.

5. pink1991

pink1991 Активен член

Јас и ти ја имаме почнато диетава на исти ден.. па како ти оди до сега? Дали се имаш мерено колку кг.имаш ослабнато до сега?

6. lovehappiness

lovehappiness Активен член

Па, досега ми нема никој речено дека сум ослабнала. Се немам мерено кога почнав со диетата но се измерив пред 2-3 дена и бев 61 кг. А висока сум 163цм. Сакам да ослабнам барем 5-6 кг со оваа диета.
    Тебе како ти оди?

7. mariiiii

mariiiii Истакнат член

10/90 skroben
    Dorucek-portokal
    Rucek-malce grav i 1parce leb so ajvar
    Vecera-salata planiram da jadam posto kasno si idam doma

8. pink1991

pink1991 Активен член

за сега добро оди,јас имам малку повеке за симнување од тебе,но и не сакам диетава да ми делува строга бидејки се пласам потоа да не ги вратам килограмите кога ке заврсам со диетава. поздрав

9. pink1991

pink1991 Активен член

и на сите сто ја дрзите диетава ви советувам добро да ја проЧитате диетава во првите неколку страни и да јадете тоа сто ви е прописано не кратете го доруЧекот и веЧерата со изговор дека не ви се јаде бидејки со тоа си правите лосо за вас а замислете кога ке заврси диетата сто ке биде не само сто ке ги вратите килограмите туку ке бидат и повеке од порано.па сега васе како ке правите.

10. natris

natris Активен член

jaglehidrati :
    dorucek - borovinki
    rucek - pica
    vecera - kuglov so cokolado za gotvenje (napraven so malku seker)

denes ovosen den:
    dorucek - banana
    rucek - ovosje :)
    vecera - ovosje :)
    se mislkam da jadam celerovi stapcinja bidejki procitav deka se epten nisko kalorticni a bogati so voda....sea samo da proveram dali se vo skrobni (za sekoj slucaj)

Inaku....edno kilce sea za sea :) so toa sto ja krsam.
    Mene mnogu mi se sviuga dietava, i viderkjki citav dosta za nea, vsusnost celkara eabotra so denovite e organiuzmot vistinski i vo celost da moze da gi apsorbina hranlivite sostojki. Bidejki proteinite i ovosjeto i skrtobot ne se raspagaat usto vo zeludnikot, so sto vsusnost se optovaryvame sebe sdi i zatyoa luge stradaat podocna od stomacvni problemi.
    Miuslam deka ne moze da si slabokrven so ovaa dieta bidejki vnesyvas se!!!!! dyrti i vo pogholemi kolicini se jade zelencuk i ovosje.
    da bideme iuskreni, retko koj od nas jade orvo ovosje sabajle, a toa e ubava navika.

Na eden sajt prociurav deka i koga kje se zavrsi so dietata, sepak e podobro covek da pravi pauza od dva saati megu skrobni i proteinski namirnici (pr.). Se so namera sa se sprecat tegobite so styomakot i da moze vbo celost teloto da gi apsorbira hranlivite sostojki.

:) vo sporedba so drugi dieti, ovaa e top! :)

11. natris

natris Активен член

eve eden recept za cips od kelj, jas go pravam cesto i e zdrav,
    keljot se mie, se secka na masli parcinja 4-5 cm i se ostava da se isusi malku od vodata. Se posipuva so malku sol i edva-dve lazicki maslo (maslinovo e najdobro). Se stava vo tava so hartija za pecenje i se pece na 150 stepeni dodeka listovite ne stanat krckavi (edno 30 min otprilika).
    i gotovo!
    mene licno mi se sviga, na soprugot ne :) no e mnogu dobar za grickanje koga nesto vi se jade, baska sto keljot e mnogu zdrav po svoite sostojki.

Waka-waka likes this.
  12. SarChee

SarChee Истакнат член

Девојки диетава е супер и примамлива ..Ги читав вашите коментари и мислења и ок денеска почнав да ја држам и јас..па се надевам дека ќе успеам да симнам 8кг..
    Да ве прашам вас дали салатата мора да биде свежа или пак може некогаш на пример зимница - руска салата ..Позз и посакувам да успееме сите !!

13. lovehappiness

lovehappiness Активен член

Скробен 18/90
    појадок 2 јаболка
    ручек варени компири и салата марула и сега јадев малку салата зелка со масло и сол (инаку до сега немам јадено салата со масло и сол туку само со оцет)
    Дали смета тоа, инаку количински малку изедов од таа салата а сега ќе јадам само марула без ништо.

14. cecilia

cecilia Популарен член

Браво, ми даде желба да ја продолжам диетава.

Waka-waka likes this.
  15. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Салатата е најпрепорачливо да е свежа,т.е најздраво е така ,а и најмногу ќе слабееш. Зимница ајде некако и може,ама руска никако. Мајонез има внатре,кашкавал,салама се и сешто што е во спротивност од диетата.

16. SarChee

SarChee Истакнат член

Фала многу ама јас за руска салата мислев онаа зимска салата -мешана краставички карфиол морков домат пиперка ;)
    И уште да ми кажете некој што знаете за гравот ,леќата дали смеат да бидат нормално со запршка или само варени и со зачини ..

Waka-waka likes this.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Во некои краеви од државичкава ни има руска салата во зимницата, веројатно има некаква поврзаност бидејќи се работи за салата која е микс од различни зеленчуци и некако се поврзало. Иначе смее зимница, поготово ако се работи за само скиселена, не од оние во тегли со многу масло што се, дури и убаво ке ти дојде.
    Пошто веќе одговорив, повеќето од коментарот е и за тебе, ќе ти препорачам да не запржуваш, сепак со запршата се внесува доста масло, нема потреба, поздраво е а и полесна опција ;)

18. KalaV

KalaV Популарен член

62/90 - Јагленохидратен

Доручек - кафе и две јаболка
    Ручек/Вечера - Денес за прв пат во диетата јадев макарони со сос од кечап и кромид.

Иначе вториот воден ден беше успешен и навистина сум среќна што го издржав.
    Сега за сега резултатот е скоро -15 килограми.
    (се надевам макарониве нема да ме здебелат денес :D :D )

thinkerbell, Polis and Waka-waka like this.
  19. mariiiii

mariiiii Истакнат член

11/90 jaglehidraten
    Dorucek-portokal
    Rucek-taljateli so kecap i 1kroasan
    Vecera-tutku i 2lazicki med

20. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Помина и 25 ден.Утре почнува последниот циклус од турбо ун.Е сега се надевам дека само нема да ми дојде дента кога ќе треба да имам воден ден,бидејќи пијам кафетин менструал а секогаш кога ќе го испијам апчето на гладно,ми се лоши и повраќам.Е ако сум толку баксуз ќе морам да држам уште еден циклус од турбо,па тогаш воден,се надевам дека нема да смета тоа што ќе го поместам водениот.
    Она од што сум најзадоволна од диетава,покрај тоа што изгубив кг,е тоа што целулитот кој го имав посебно на нозете,е скоро па исчезнат.Ќе се мерам овие денови и пишувам резултати. :* диеталки посакувам сите летово да бидем тип топ,без вишок кг и мнооогу секси. :P