УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Не дека не ја држам диетата или сум се откажала ама некако немав време да напишам некој пост тука!

Денес ми е 49/90 некако ја пробив половината :)

Сакам да ви кажам дека до сега имам изгубено 5кг за кои сум пресреќна, треба уште 3-4 и доста е дури и премногу ми се!

Мотивацијата во последно многу ми опаѓа, јас сум исто како времето ако е сончево и јас сум сончева ако е дождливо јас сум непдносливо створење, кое седи дома и цело време нешто не ми чини ама морам да ја пофалам мајка ми која не дозвлува апсолутно ни најмала грешка да направам или пак во искушение да паднам!

Имаше феминката погоре прашано во колку вечераме јас мислам дека кај секој е индивидуално, јас вечерам најкасно во 5 со тоа што ми се случувало многу пати и да немам вечера т.е да ја спојам со ручекот!

49/90 протеински
    -мандарина
    -риба со салата
    -ми остана едната половинка за вечера

Имајте прекрасни денови и никогаш не се откажувајте од она што се го намислиле, вреди да се намачиш за она што те прави среќно! :)

Pinklips likes this.
  2. Marossa

Marossa Популарен член

53/90 Протеински
    Доручек:Чаша млеко и едно јаболче
    Ручек:Пилешко и салата краставици
    Вечера:Најверојатно само салата,ми го изедоа пилешкото :lol:

За прашањето погоре,јас вечерам 19 или 20 часот,покасно никако.Се разбира зависи кога ми е ручекот,кој гледам да го прилагодам 15 или 16 часот за да не бидам гладна цело попладне :D

Инаку вториот воден ден од циклусот треба да биде 57 ден,така?

3. LiliMari

LiliMari Истакнат член

4. Azzra

Azzra Истакнат член

Протениски 5/90

Појадок - овошно смуди
    Ручек- салата од : туна, зелена салата, 1 јајце, 1 кисела краставичка
    Вечера - остатокот од ручекот

и 2л саси вода редовно секој ден...не издржав 10 дена се измерив порано, -2 кг и мотивација плус :) :) мислам дека не е диетата толку заслужна колку што е водата, на секои 10 мин во вц, тоа е и целта, за детоксификација и исфрање на вишокот течности од организмот

5. marula

marula Активен член

Uspesno go zavrsiv ivdeneshniov voden den.pregorda sum na sebe

Pinklips and Antoninaaa like this.
  6. marula

marula Активен член

Vtoriot voden den e na 58 den

7. Pinklips

Pinklips Активен член

Еве ме и мене пак :) Вчерашниот скробен ден го поминав со ориз 3 тањири, два за ручек и еден за вечера но за разлика од другите пати не каснав нешто протеинско како кисело млеко или сирење туку си ставив лимонче, доручекот пак кафе ми беше но за разлика од другите денови со тоа што си цедев лимон и за ручек и за вечера по пола лимон исто како да сум изела едно овошје :)
    Денес јх ден, најтежок ми е за контрола па може и ќе го исфрлам. За доручек кафе и цеден сок од два портокали, за ручек шпагети ( направив мал прекршок ставив и малку сирење) и за вечера парче торта со бисквити и 3 коцки црно чоколадо i едно ептен мало чоколадно бисквитче. И пак грижа на совест заради сирењето 20 минути аеробик и сега се чувствувам подобро. Мислам дека најубаво е после овошен да се мерам па така на 1 мај очекувате резултати од моите први осум дена :)

8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Имам едно прашање:
    Јас завчера,ми беше скорбен ден и за ручек имав компир-чорба.Бидејќи се јаде компир,јас изедов чорба.Не е грешка,така?Чорбата не беше правена со запршка.Во неа имаше само чорба и компир.Имаше внатре ставено патлиџан и други зеленчуци и зачини што се потребни за во компир чорбата.Мислам дека не е грешка бидејќи нели пишува дека може салата и зачини(некои).

А денеска ми е овошен ден.Не го сакам денов,посебно кога ке ми се падне работен ден.Утре,за среќа ми се падна протеински ден така да може стекче на скара да си јадам,нели први мај :lol:

П.С.
    Може месо печено на скара?

Pinklips likes this.
  9. minnie.m

minnie.m Истакнат член

Секако дека не е грешка манџичката, не ке јадиш секој ден суво баш подобро е да се јаде манџа во тој ден колку почесто, дури и да е со запршка. И зеленчукот внатре секако не е грешка. А за скара секако дека може

Pinklips and Srckata28 like this.
  10. Marossa

Marossa Популарен член

Можеш компир чорба,еве мене ми е скробен денеска и јас имам тоа за ручек :D
    Месо на скара ти е најубава опција за протеински ден,без масло и други додатоци,се разбира и без помфрит.

Pinklips likes this.
  11. Emma4

Emma4 Активен член

Ја преќинав диетата, за жал :( , поради х причини, ја продолжувам следната среда, недела, понеделник и вторник ке ми бидат воден ден бидејки овие дена ќе јадам.

12. Pinklips

Pinklips Активен член

Заборавив да ви кажам дека го добив првиот комплимент дека сум ослабната, дали дека бев во темно облечена или навистина не знам но многу убаво ми дојде на душичката.Инаку денес овошен што ли не си каснав :) шака бадеми, шака лупени семки , неколку ф'стци, шака јагоди, 2 банани, 2 јаболки и едно кафе 3 во 1 :) Денес вежбав 30 минути и направив 50 стомачни :clap: за мене :P Утре и мене ми се погодува месо па ем ќе си го прославам празникот ем ќе си каснам мевце :)

Имајте убав празник :*

LiliMari likes this.
  13. ladymici

ladymici Истакнат член

1/90
    Стратувам со овошен ден бидеќи вчера претерав со скарата

14. LiliMari

LiliMari Истакнат член

I mene denes ovosen ke mi bide 5/90
    utre planiram proteinski 6/90, pa skroben 7/90, j. H da nemam ovosen povtorno da mi bide8/90.
    Vcera mesto ovosen imav proteinski, ee znam vaka netreba ama posilno od mene e.

15. marula

marula Активен член

Jas vcera zakaciv stomacen virus i isto kako da bev na voden den.hranata sto ja imav spremeno deneska ja frliv.deneska sum na jh pa kasnav 5,6 makaroni i tolku za sega.

16. Marossa

Marossa Популарен член

Денес овошен ден,си испив еден цеден портокал и едно јаболче,сега една салатичка и ќе летне денот :D
    Вчера направив толку грешки,што совеста ми се јавуваше на сон :D
    Дека јаглехидратен ден,си каснав од оние чоколадните крофнички,ама пред тоа и скара,пивце,лепче печено,малку компир и отиде јабана цела диета.
    Утре ми е воден,па ќе се искупам за вчера :D

17. Pinklips

Pinklips Активен член

Вчера место протеински имав протеинско, скробно јх ден.Ај за утеха сигурно пак пешачев 2км низ планина.Инаку утрото се мерев и имав -2кг :clap: :)
    Денес скробен 10 ден од диетава , за доручек јадев една банана, за ручек 2 тањири грашок со една кришка леб и салата од краставички и за вечера планирам исто без лебот :) Пешачење 2км денешна активност

Инаку во врска со запршката, мене ми е послатко со запршка и така планирам да си јадам, ќе гледам да го избегнувам лебот кога ќе немам многу активности исто и за бананата за доручек,а за вечерата се трудам да ми биде најдоцна до 8 часот.

18. Mihaela13

Mihaela13 Активен член

32/90 jx
    Д: не јадев ништо, оти станав касно :D
    Р: интегрални шпагети со томатно пире и малку изрендан кашкавал
    В: 1 парче торта :)

Вчера си направив многу големи грешки, неможев, сите јадеа а јас да гледам :lol:
    Помина, од денес по строго :$

19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Денеска за првпат сериозно ја прекршив диетата...се каам мноогу ама што да се прави-диета+пероодот,многу зафркнато е! :D
    Изедов неколку белисима плус пудингче подоцна.А за ручек имав ориз.
    Утре ке јадам помалку благо.
    Се мислев прво дали да ја почнам одпочеток диетата,ама сепак одлучив да не прекинувам.
    10 ден ми е денеска и имам симнато 3-4 кила!

Pinklips likes this.
  20. Pinklips

Pinklips Активен член

ЈХ ден :) Доручек банана ручек јуфки полн тањир со малку сирење и за вечера чоколадни колачиња 3 плус 2-3 карамелки една шака ф'стци и толку за денес :) Каква грижа на совеста чувствувам кога ќе дојде јаглехидратниот ден .... Со благото и тестанините никогаш немам контрола .Инаку и денес си вежбав 30 минути.