УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. lavonjeze

lavonjeze Активен член

jas sum nova na forumov i imam nekolku prasanja ve molam pomognete mi
    znaci ja pocnav dietata vcera i bese proteinski den

Pojadok: dva portokala
    Rucek:worried:upa 250 grama pilesko samo vareno salata i edno parce leb a za vecera go vecerav istoto samo bez supata so vareno svinsko i mesano so pilesko se na se iznesuvase 250 grama dali napraviv nekakov prekrsok okolu kolicinata na mesoto i toa sto izmesav?? ve molam za sovet:?::worried:

2. lavonjeze

lavonjeze Активен член

3. Ema28

Ema28 Активен член

Гледам освен мене друг нема на темава, изгледа не е период на диети..:D

4/90
    Овошен
    3 јаболки, 3-4 мандарини и една банана.

4. Megannn

Megannn Истакнат член

И јас сум на УН, само не сум активна во темава за да не бидам досадна со секојдневното мени, ќе ви пишам кога ќе ја постигнам посакуваната тежина, да се пофалам 8)
    Само напред Ема! :*

5. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Dali moze vo jh den da se jade sutlijas?

6. alisa222

alisa222 Истакнат член

Не, сутлијаш можеш да јадеш во скробен ден, сепак тоа е ориз, но со оглед дека има млеко и е со шекер не ти го препорачувам, но ако не ја држиш толку строго диетава јади си сутлијаш во СКРОБЕН ДЕН.
    ИМАЈ УБАВ ДЕН :)

7. alisa222

alisa222 Истакнат член

КОнечно и јас повторно почнав со диетава :!:, ја држев пред една година и многу успешно ми делуваше во намалување на килограмите. Сепак си ги вратив :tmi:, но признавам дека самата сум си виновна за тоа.
    Денес ми е трет ден од диетава :pizza::^:, добро ми оди... се надевам дека ке се пофалам со бројот на симнати килограми (hollest)

8. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Веќе го изедов вчера во иднина ќе знам.Со среќа алиса,јас ја држам диетата но постојано ја прекршувам,и пак сум на некој почеток.Од сега натаму посериозно.

9. anembu

anembu Истакнат член

Zdravo,od utre i jas ve druzam,sega cvrsto sum resena da podoslabam :) imam 69kg visoka 164 i sakam do 60kg da dojdam,pa zdravje ke vidime kako ke mi ide :)

10. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

За ручек треба да јадеш месо еден вид пр, пилешко
    За вечера исто пилешко само да е 1/2 од ручекот, салата може колку сакаш

11. lavonjeze

lavonjeze Активен член

ti blagodaram l-a-d-y-di inaku denes mi e ovosen den pa se nadevam na dobri rezultatii:)

12. anembu

anembu Истакнат член

1/90
    Dorucek-1 banana
    Rucek-polovina tuna i eden fildzan,mleko
    Vecera-isto kako rucekot

13. Ema28

Ema28 Активен член

Уште ј држам диетава, добро ми оди фала богу ама не можев да пишувам на форумов поради многу обврски. Се надевам добри резултати ќе имам.:)

14. anembu

anembu Истакнат член

2/90
    Denes posto sum bolna ja izmeniv malku dietava ama ne e strasno
    D:1banana
    R:1banana i malku supa
    V:2mandarini 1 banana
    I cel den pijam sokovi negazirani,znam deka ja utnav denes ama morav zasto imam angina i nemozam da jadam :(

15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Никогаш немој да јадеш риба во комбинација со млеко, сирење, јогурт.
    Не дека е погрешно според диетава (тоа не знам), туку риба-млеко едноставно не е добра комбинација.

16. Teen.girl-18teen

Teen.girl-18teen Активен член

Јас ја држев диетава во период февруари-април во комбинација со вежбање на орбитрек 3 пати неделно по 30-40 минути и ослабев добри 14кг. Диета како диета е премногу лесна за држење и дефинитивно не се враќаат така лесно килограмите (од искуство збпрувам , бидејќи имав операција и ми забранија било каква физичка активност , па со самото тоа изгубив волја и си се вратив на старите навики , и еве , после 6 месеци се уште ни грам не сум покачила), бидејќи ненормално многу се забрзува метаболизмот. Од утре си се враќам повторно на овој УН режим , со цврста волја да си ги досимнам уште овие вишок 12кг.

17. kmaja

kmaja Истакнат член

Да се пофалам, официјално и јас сум на диетава од денес. Не се мерам, ама си знам дека преминав 70 откако се вратив од одмор. Да не се зарекувам, знам дека ќе прекршувам, ама ќе гледам да е помалце. Секогаш кога ќе паднам, ќе ја отварам темава да се мотивирам пак.

18. Pinklips

Pinklips Активен член

Денес понеделнички решив и јас да почнам. Пред тоа имав неуспешни два пати кога пробував да држам диета, но не сум била доволно подготвена. И после многу junk food денес кога се качив на вагата се шокирав 65.2 кг. И многу сум си лута на себе како стигнав до оваа тежина. Пошто не ми оди броење на калории, и сакам стриктен план за исхрана се придружувам на УН ДИЕТАТА.Па од денес почнувам со овој режим, секогаш кога ќе имам можности ќе вежбам ќе се трудам барем литро вода на ден за почеток и во една тетратка ќе бележам се за да знам до каде сум.Планирам мерење на 2 недели, па на 24 здравје очекувајте од мене резултати. Кмаја како што гледам ти ке ми бидеш ептен другарче. Поздрав до сите диеталки, се читаме.

19. kmaja

kmaja Истакнат член

Ајде почнуваме, јас од сабајле сум на една голема круша, за ручек планирам печени пилешки крокети, салата од зелка и 1 кришка лебче, и за вечера малце од тоа. Здравје боже, утре почнувам пак на аеробик и пилатес

Pinklips likes this.
  20. alisa222

alisa222 Истакнат член

(poolparty)(poolparty)денес ми е 8 ми ден од диетава (овошје и зеленчук), добро ми иде, понекогаш ме фаќаат кризи ама се надевам дека нема да ја прекинам... поздрав до сите:f:

Pinklips and Regenbogen like this.