Дали мора да се јаде супата во протеински ден ? Дали има некој што не ја консумирал а ги има резултатите ? Не можам да јадам и супа после ручекот, не ми собира, тешко ми е. Плус многу ми е топло времево за супа..
4/90 ovosen den. 1 banana i kafe bez seker, rucek salata marula i morkov prelieni so limon, vecera ovosje i orevi. Do sega mislam ne ja prekrsiv dietata, pazam na ednolicnata ishrana, ne mesam meso i mlecni proizvodi,no osetiv deka mi pagja imunitetot, dobiv bolki vo site zabi, zatoa pocnav da pijam b kompleks. Se uste e rano za rezultat za toa ke pricekam
Здраво на сите Сакам да ве прашам дали некоја од вас во текот на диетата чувствува или чувствувала слабост/изнемоштеност ? Веќе сум 30/90 ден и последниве 3-4 дена се чувствувам доста изнемоштено и имам главоболки па си помислив да не е некоја нус-појава од диетава. Поздрав
Секогаш кога ја почнам диетава и пишам на форумот после неколку дена се отакажувам.Но морам некаде да пишам неможам така.Си водам и дневник во кој запишувам што јадам.Лани ја држев и за 15дена ослабев 4кг што бев презадоволна.но се поправив кога престанав да спортувам и сега повторно ја почнав.Денеска ми е 2 ден и дали поради жешко или незнам немам некако енергија за вежбање.Но штом ја почнав диетата ќе почнам и да вежбам.Си ветив првите денови така ке си седам додека се наикнам на диетата после ќе вежбам по малку.Денеска се измерив и бев 66.300кг(значи со толку почнувам)што се многу ама многу за мојата висина.Старите фармерки не ми се фаќаат,веќе не влегувам во 36ти број.Целта ми е да влезам во старте фармерки а за тоа ќе треба многу напор и труд.Кога ми се јаде си пуштам victora secret и така тие ми се мотивација.Заедно ќе се дружиме и ќе си даваме подршка!!
Дали треба да постојат само тие 3 оброци ? Ако ве фати напад на глад што правите освен пиење вода ? Јас имам многу проблем навечер .. се трудам да не јадам после 8 ама тешко ми оди
Kolku sto se informirav jadenjeto treba da vi zavrsi 3 casa pred spienjeto, ne mora da e 8 ako legnuvate podocna, a moze da piete caevi bez seker.
супата се пие затоа што не е класична супа со тестенини/фиде туку само течноста. Значи коцка за супа си вариш и треба да испиеш 200мл ама се пие само доколку во протеинскиот ден немаш млеко и млечни производи. Доколку внесуваш млечни производи тогаш супата се заменува со чаша јогурт или млеко. И токму заради ова не се препорачува иако е протеински ден да се мешаат месо и млечни производи, а од друга страна па и кога ќеизмешаш тешко се варат. Всушност во протеинскиот ден одбираш еден вид на протеинска храна. Не треба да се меша сирење со месо на пример.
Da jas ja zapocnav i denes mi e 5ti den, ima vreme do 90 no se cuvstvuvam super, kaj mene pocnuva od denes dase gledaat promenite na teloto, inaku ne se meram, imam garderoba koja ja cuvam za primer, koga ke uspeam da ja oblecam togas ke znam dali sum uspeala. Pozdrav i ke se druzime!
@simoncelicius, околу коцката за супа - има многу јаглехидрати и скроб. Мислам дека воопшто не е добар избор. Мајка ми си вари буљон од пилешки батак или телешко месо, па така го пие. Мислам, глупо ми е да се мешам во темава со совети зашто не сум јас таа која ја држи диетата, ама баш пред некој ден го читав составот на коцката и и’ препорачав да си свари домашна супа.
Vo toj slucaj ne treba nitu supa od meso, moze samo vo denot so jaglenohidrati, ostanatite denovi napravete supa od rendan morkov i vegeta.
Јас ова го кажав затоа што така го прочитав во книгата. Не навлегувам во тоа што има како има затоа што ако веќе така почнете да гледате ниедно јадење не е целосно само протеински само јаглехидрати или само скробно. Всушност и скробното спаѓа во јаглехидрати. Само да се поправам, имам напишано 200 а всушност се пие 300 мл, сега загледав убаво. И на крајот од оброкот се пие. Оригиналната диета во книгата е вака па сега кој како сака така нека си прави. Ама читам во темава и многу ја менувате диетава а всушност е преедноставна. И убаво е нагласено дека секој оброк си има своја улога и не смее да се заменува со ништо друго. Дури и тој еден ред чоколадо за готвење во ј.х. е задолжителен. @Vidi Vini од каде па сега супа од месо? И зошто да јадеш супа во јаглехидратен ден??? И пак ќе кажам, 4ти ден е пишан како овошен не е овошен, ВИТАМИНСКИ е, ова до сега го имам напишано најмалку десет пати. Може да се внесат овошни сокови, како и сокови од зеленчук, компоти, овошни супи печено овошје ( иако е најздраво свежо и со кора) но се јаде и зеленчук ама без зачини.
Здраво Феминки, диетава ја почнав минатиот четврток, значи денес ми е 7/90 (протеински) доручек турско кафе и пола диња, ручек 2 мали пил.стека, 2 домати и малку урда, за вечера имам исто, само со 1 стек. Инаку денес се мерев, испаѓа дека сум се здебелила, диетата ја почнав со 63,2 кг денес имав 63,7 на висина од 175см. Цел ми е да ослабам 4кг, да дојдам на 60 колку што имав.
Заборавив да кажам дека вежбам најмалку 4х неделно, но сеуште немам намалено во кг. Плус правев хемиска липолиза, исто така земав и пакет за слабеење во коз.салон 3х неделно одам, резултат 0, дури се здебелив. Не знам зошто е така, многу чудно
Pozdrav, jas ne sum taa sto napisa za supa so meso, naprotiv, prethodniot komentar od forumov bese za kockata supa deka e so proteini i jaglenohidrati i deka i predlozila na svojata majka da pravi buljon od pilesko meso, jas odgovoriv deka supata vo "jaglenohidraten ili skroben den ne moze da bide od meso" moeto mislenje e deka supa od meso moze samo vo "proteinski den" a sto se odnesuva za ovosniot den sekako deka se koristi ovosje i zelencuk, ne znam od kade vi e informacijata deka jas takvo nesto sum kazala??