Печурки,тиквички,модар патлиџан,пиперка,домат,морков,праз,кромид.. Овие се неутрални,можеш да ги комбинираш со секој ручек. Со среќа
Денес ми е 13-ти ден со минимални грешки. Имам за симнувЊе некои 5-6 кг, а до денес изгубив само 1кг. Нели е малце или...?
Деси, тргни настрана килажата и вагата, 1кг може многу да значи кај некој што не треба многу да губи. Не се обесхрабрувај и тоа е прогрес. По фармерки, фустанчиња најмногу можеш да приметиш. 1кг и таму ќе покаже мислам
Ајвар не може да е неутрален,пошто е и калоричен и содржи многу сол па и шеќер. Ајварот само во јх ден би требало по правило,или по една лажица во другите денови (освен овошен) наместо салата.А далеку подобро е свежа салата наместо ајвар,плива во масло *Деси,воопшто не е малку,и тргни ја вагата гледај по обем. Мене ме обезхрабрува вагата,па ја кренав настрана
Денес планирам за ручек пиперки со сирење пропржени на малку масло,ама вечера нема пак тоа да ми се јаде. Таратор/шопска може,така?
Со грешкиве коа ке почнеш неможеш у колосек да се вратиш.вчера место jх терав скроб,и вечерта пак една бисквита плус ццц..викам аj денес овошен ама у пмс сум и првпат вака да се зезнам кришка црн леб со сирене...се надевам до вечер ке издржам да не нсправам пак грешка
@Maci4k@ И јас во пмс неможам да се контролирам никако,еден куп изговори имам..Вчера 5-6 грисини слични на брускети марети на овошен, ама се свестив и ги оставив и цел ден гладна бев, а јадев на 3 саата Денес мераклиски на протеинскиов Д:2 мандарини Р:Пржени пиперки со сирење,2 кришки тонус леб и чаша јогурт В:Шопска салата
@Chanell* а зашо на овошен јадеш на 2-3 часа? Јади секогаш кога ќе осетиш глад,барем денот е таков. Подобро овошје да се гризне отколку било што. Лошо е што се изгладнуваме и грешки правиме дури несвесно. Денеска јх излезена цела ден па јадев ѓеврек и 2-3 кафиња и благо не ми се јаде Кога има благо не ми се јаде кога нема кризирам
@Viktorijaaa5 Затоа штооо не знам Обично така правам,кога осеќам глад посегнувам по овошје ама вчера ете грисините послатки ми изгледаа Туку ме интересира,зошто се забранети солени јаткасти? Ако може салата (а верувам никој тука без сол не ја јаде) тогаш зошто па овие мора сирови?Па грди сеее
Колку што знам затоа што се пржени,печени со многу сол на нив и задржуваат вода во организмот а финтата е тој ден да се исчисти организмот. Јас јадам салати со сол,оцет,масло значи се стандард.
Здраво феминки нова сум на форумов.Имам голема мака со килограмите,слушнав за диетава и планирам да ја почнам ама проблемот е шо сум на 5април на свадба па од утре да ја почнам можно ли е да симнам до 7кг
Протеински ден Доручек: овошно јогуртче Ручек- сардина со две парчиња црн леб и салата туршија Вечера: само сардина