Леле како ми се јаде.овошен ден ама мн тешко денес. @VedaG10 нам исто ни се деновите нели.ајде кажувај што ќе јадеш за утре и пишувај ми што грицкаш после ручек.
Protein se vnesuva sekoj den koga sne na dieta bez razlika kakva i da e keto, bulking, un dieta, dietata na itena i tako dajle. Proteinot pomaga vo topenje na salo. Whey protein vo 30grama ima 22grama protein, 0 grama masti i samo 2 grama hidrati. Na sabajle vo ladna voda ili bez masleno mleko dodavas edna do dve dozerki si pies i vejke obrokot e vnesen. Surutka kupena od market so whey protein od dymatize ili optium, nemaat nikakva dopirna tocka. Taja surutka sodrzi masti i hidrati za razlika od ovoj whey protein na dymatize. Oats whey. Go ima vo prodavnicite za suplementi i zdrava hrana. Grav,jajca,grasak,ovez, cist iso whey protein(izolat). Gravot sodrzi zdravi proteini,hidrati,fibri i rastitelni vlakna. Ne sodrzi sejker taka sto nema nepotrebno debeleenje.
Остај еј денес не ми беше кој знае колку тешко ама гладна сум . Утре едвај чекам да каснам нешто Панирам многу салата +сирење . Не можам месо .. @gicka Јадам јаткасти плодови заситуваат ама многу малку . Сакав да прашам дали смее кебапчиња да се јадат ? За од кафана мислам не домашни .
Да јас денеска јадев плескавица еднаш јади тоа па јади јајца па моцарела па пилешко мевце мм да не е се исто
Gluposti. Gravot e kompleksen hidrat koj ne sodrzi sejker taka sto nema nanesuvanje masti. Sodrzi rastitelni vlakna i sodrzi mnogu malu skrob. Vo 200 grama ima samo 15gr. Skrob e isto kako i vitagro,maltodextrin. Grasakot sodrzi esencialni amino kiselini. Vo sekoja dieta mora znaci mora da se vnesat proteini. Vo Ova dieta ima dosta greski. Prva greska e samo 2 dena vo nedelata se vnesuvat proteini..dorucek 4 jajca i 50grama ovez. Rucek riba so oriz integralen i vecera pak riba so kompir. Voda varena ili destilizirana i za 14dena - 10kg. Imam edna drugarka ovde na forumot stalno komentira i zaedno odime na trening se pridrzava po ovaa dieta i mesec dena nema promeni totalno nikakvi.
Епа ајде кажи ни според тебе како би било најдобро да ја држиме диетата и за месец дена да симнеме повеќе кг. Дали за доручек е доволно 2 овошја? Или пак треба нешто друго по обилен оброк? И за ручек колку и што? А за вечера што? Добредојдени се сите совети...
Јас строго се придржувам и за 42 дена ослабнав 9,5кг,имам и на фб група што ја држат диетава и има и по 52кг ослабнато на два циклуса диета..но има ефект тоа што го има напишано редоследот.
Nejkam da me svatite pogresno ali mozi da se napravat promeni. Dorucek vareni jajca. Jajcata sodrzat mnogu malku kalorii i tie kalorii proizleguvat od proteini. Ovesna kasa so ovosje kako izvor na energia vo tekot na denot. Rucek: riba so oriz i ovosje posle jadenje. Vecera pileski stek so kompir. Pred spienje malku bademi ili lesnik. Se sto sodrzi losi masti i hidrati izbegavaj. Cips smoki grizini blagi slatki izbegavaj i postepeno teloto pocnuva da topi masti. Ubo e da se pravi kardio barem 3 pati nedelno. Ovosje posle jadenje ili bilo koga ke se osetite gladni. Se sto jadete jadete bez leb. Leb voopsto ne se jadi. Kakov skroben kakov ovosen den Ima lujge koj sto koristat i preparati taka da sekogas ne se potpiraj na drugite pravis kardio?
Последните постови се избришани. Доколку ставате слики од други личности, барем сокријте им го ликот. Не знаеме дали тие сакаат да бидат ставени сликите овде или било каде на друга тема на форумот. Фала и продолжете со темата.
Денес еден месец на диетава.До сега -5 кг накај -6 кг сум. Во обем сум повеке ослабена отколку во кг.Се на се сум задоволна. Можеби ке ослабев повеке ако не ги правев грешките но тоа е што е . Овој месец ке гледам помалку грешки . Важно после една година вагата мрдна надоле ...
Јас далеку сум од 65 Мах до 80 сакам да стигнам.Висока сум ,така да 80 сум таманка .Ако идам надоле како болна изгледам . Не дека ке ми биде лошо . Сега не пишувам колку сум срам ми е