УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

23/90 јх ден

Д.- 1 банана;
    У.- 2 мали домашни крекери;
    Р.- ѓеврек, перек и солено стапче кифла, од сѐ по пола, малку малиџано и маслинки;
    В.- или кроасана или палачинки ќе бидат (fingers)

@VedaG10 заборавив да те прашам, зошто да не смее сос од маслинки?

2. VedaG10

VedaG10 Популарен член

5/90 протеин

д.3 мандарини , нес со бадемово млеко
    р.2 јајца на око, патлиџан и 1 кришка тонус
    в. 1 јајце на око , ке појачам салата .
    Денес мениво сиромашно. Ама не сум баш гладна , добив и сум како со стапови да ме тепале :whew:

@NarCis@ не знам што состав има во сосот. Не е чист само со маслинки . Мислам дека има мајонез.

NarCis@ likes this.
  3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Да ви се придружам @NarCis@ @VedaG10 и остали борци со кгр :)
    Денес 2/91
    - банана
    - ориз со домат салата
    - пола или само салата
    (секојдневна свесна грешка ми е 3/1 кафето без кое не можам, а од турско имам гадење :))
    Се надевам овој пат ќе достигнам некоја цел :)

VedaG10 and NarCis@ like this.
  4. negova123456789

negova123456789 Истакнат член

Дали ја мерите храната односно ручекот да е околу 250гр? Ако го мерам јас ми доаѓа многу малце 250гр грашак/боранија и осеќам глад.

5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Не мерам, ама не ставам премногу. Јас многу салати јадам и тие ме заситуваат.

@LaDyDoLl супер, ќе се дружиме :) Мене ми е одлично вака што имам поддршка и некако сум оптимист дека ќе ги симнам килограмите (highfive)

6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Баш ми е кеиф што сме повеќе . :hai:.

6/90 скроб
    Д.јаболко и банана
    Р.печен компир, 1 кришка леб и зелена салата со патлиџан,краставички и маслинки
    В.печен компир со црвена пиперка и кромид и еден патлиџан .

LaDyDoLl and NarCis@ like this.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

24/90 овошен ден

Д.- 2 зелени јаболки;
    Р.- суви смокви, урми и сливи, банана;
    В.- банана, мандарина, круша.

Денес прилично малку јадев. Некако тежок ми е овошниот, ем немам апетит, ем гладна сум. А и денес малку вода пиев. Наредните 4 дена последен циклус и ме чека воден ден. Уште се мислам дали да го правам :?: Има некој искуство и совет како да се преживее, а да не се искараш со пола фамилија? :D
    И не знам за вас, ама јас секој ден имам искушенија. Денес правев ручек за мм и ќере, лосос, компир салата и цвекло, морков, зелка. Не знаете колку малку ми фалеше да јадам. Плус од вечер правев ручек за утре зелка манџа со свинско. Цел стан мириса. Среќа не месечарам :lol:

LaDyDoLl and VedaG10 like this.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се придружувам и јас.Заслуга има @ALISA0000 a и @NarCis@
    Сум ја држела 2 пати ама само по еден и пол месец .Никогаш до крај.Не верувам ни сега..
    А правам и грешки ,знам не сум дисциплинирана и затоа се двоумев дали да пишувам овде(или грешките да не ги пишувам:D)
    3 ден:ќе правам зелник со праз ама дури попладне кога ке дојдам од работа дотогаш само овошје и кафиња(пијам со шеќер и тоа ми е грешка која свесно ја правам ама тоа ме држи)...

9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

7 /90 јгх
    д. 4 мандарини
    р.2 гевречиња со салата
    в.палачинки
    Искрено денес ми се јаде ми се плаче . Гладна сум ептен, дали дека имам добиено .Не знам.Може да се изнајадам до вечер многу поише отколку што треба ама ќе се тешам дека утре овошен ..
    @NarCis@ искушенија за јадење секој ден имам. Вчера пример бев излезена , на роденден, со лиги до колена си отидов дома .Каснав само печурки многу малку , кои нокеска ми направија таков проблем се пцуев сама себе..
    Прошлиот пат кога ја држев диетава немав ваков проблем.Бев многу по дисциплинирана.во 90 дена дали имав направено 3 грешки .Ваљда дека бев колку фризидер па морав. Сега е друго .

LaDyDoLl likes this.
  10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

3/91
    - 2 круши
    - макарони со маслинки и или кечап или лутеница
    - ќе се излегува вечер ако успеам во термин ќе боде нешто благо, ако не ќе ја утнам :(

И јас кога ја држев прошлиот пат бев многу дисциплинирана, сега се што ќе видам ми се јаде :D
    Имам и дете гурманче, на кое ако не му скратам од оброкот( читај не ставам јас во уста) ќе изеде многу повеќе :) :) :) да не оди фира де :)
    Утре на овошен строго без грешки, сигурно

VedaG10 and NarCis@ like this.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

25/90 протеински ден, 65.6кг. Плус 200г од минатиот пат, ама мислам дека не е ништо страшно.

Д.- 4 мандарини, турско;
    Р.- зелка манџа со димено свинско и свинска к'ртина, салата зелка, цвекло, морков, 1 парче леб;
    В.- исто од ручек, без лебот.

Се трудам да бидам дисциплинирана, освен некои ненамерни грешки. Скоро 5кг симнав за 25 дена. Добро ли е тоа? Некако малку ми се чини :|

VedaG10 likes this.
  12. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Јас предходниот пат кога држев диета , првиот месец немав некој напредок ама при крај на вториот личен опис сменив,преку нок се стопив. Така да кај сите е различно . Јас во обем мнг ослабев криво ми е што не се мерев .

NarCis@ likes this.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Не мерам обем, ама гледам дека ме собира во облеката пред бременост. Дефинитивно подобро се осеќам, ама ете, некако ми е останато дека првиот пат кога ја држев диетата повеќе ослабнав, а не бев толку дисциплинирана. Може дека сум била помлада, па побрз метаболизам, а може и дека помала килажа беше во прашање. Како и да е, ќе гледам да ја истерам до крај, па ќе видиме. Веќе и се привикнувам на ваквиот начин на исхрана. Уште да не сум надрндана на овошен ден |( :headbang:

VedaG10 likes this.
  14. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Чекај уште си на почеток ке почнеш да се изненадуваш .. :)
    Мене овошниот ден некогаш мнг ми е лесен ама некогаш се мачам многу ! :shake:
    Читав дека во овошниот ден може и зеленчук да се јаде ама не знам колку е точно тоа и не ризикувам.
    Ама се мислам дека имам јадено салата тој ден .

NarCis@ likes this.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Да може во овошен зеленчук, ич не е проблем. Ама мислам дека не може. Мене најтешки ми беа деновите кога имав мензис. Другово се трпи :D

VedaG10 likes this.
  16. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Јас сум сега во тие денови :@. 1 недела пред мензис и за време ми е хорор ! ]:) Благо многу ми се јаде . Вечер палачинки едвај чекам :lol:

NarCis@ likes this.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Со лесно сестро диететска (fingers) И јас јадев палачинки завчера. Се препородив :nod:

VedaG10 likes this.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Некаде овошниот ден го рачунаат како витамински и велат дека може и зеченчук ама после да не се преминува пак на овошје.Мене овошјето ми е слаба страна ич не го обожавам со сила јадам и тој ден пре гладувам отколку што јадам.Претходно навечер јадев некоја салата,на пр.од оној микс брокула,карфиол и морков обарено со малу кислеина и лукче ме заситува и ми е омилено...

NarCis@, ♡BuBaLe♡ and VedaG10 like this.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Хај диеталки. Тука сум и јас официјално втор ден. Завчера решив да се држам стрикно ко шо треба а не по мое, ништо од лани не ме собира од пантолони ;( а втор ден ми е на ново работно место. Стомакот ми е проблемот, се надевам ќе 'го решам' за брзо.
    Околу витаминскиот ден, може да се јаде овошје и зеленчук неутрален, по правило без масло сол зачин... суво овошје и јатки до 100 гр макс, и појадокот си е исто две овошки и после може на три часа да се консумираат салати, смути..по желба.
    Не заборавајте на вода, една чаша на гладно и во текот на денот често. Мене витаминскиот ми е омилен. Ќе споделуваме идеи за смутиња ;)
    Со лесно унки, за нова година најзгодни ќе сме 8)

NarCis@, VedaG10 and mareane like this.
  20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

8/90 Овошен
    Цел ден ќе се јаде мандарини,банани,јаболки,грозје и тиква :D
    Ке видиме како ќе поминам :worried:

NarCis@ and ♡BuBaLe♡ like this.