Поздрав диеталки. Денес омилениот ден - јх. Појадок - смути од банана и малинки Ручек - во подготовка - макарони со спанаќ Вечера - спремна е - чоко-банана мафини и ќе пијам какао.
Zdravo dietalki ubava ekipa se sobrala, motiviracka 1/90 P: dve jabolki R: 200 gr stek, tanjir supa bez rezanci, pecurki I maslinki. V: 100 gr stek , pecurki I maslinki Mi trebaat 10 kg do nova godina mi e cel da namalam. Ne mislev da pisuvam, no, ekipata e mn ubava zaedno sme posilniiiiiiiii
Екипата сме супер да те мотивира дополнително. 4 ден овошен: две јаболка ,ореви лешници по малку ,суви сливи ама вечерва мора малку салата да каснам(морков,брокула, карфиол)
26/90 скробен ден Д.- 1 банана, турско; У.- 1 банана; Р.- грав, 1 парче леб, салата зелка, морков, цвекло и марула; Вечера нема, имав ситуација дома и ручекот беше дури во 18ч.
Ако мислиш на супата која се пие на протеинскиот ден таа треба да е без резанци без ништо само водата всушност ја пиеш
Здраво феминки,јас 6 месеци како што сум породена, повеќе јадам сега,дур бев бремена ослабев 5 кила имав 68 сега стигнав 80 сите ме прашуваат фали сум бремена мешето до нос ми е многу ми остана ,сало цело тело неможам да се погледнам ко топче станав сакам од утре да сум на диетава ама појма немам што како за прв пат у живот ќе сум на диета. Може ли некој да ми даде барем листа што јадат како да зготвам ..
Погоре ја имам постирано табелата за секој ден плус можеш да ги разгледаш постовите наназад со менијата, што сме јаделе.
Женски,а колку е здрава оваа диета? Се мислам дали да ја почнам ,имам 5 кг кои сакам да ги намалам,ама ми е страв да не си го зафркнам метаболизмот кој ионака ми е зафрканат со хашимотото.
9/90 протеин д. 3 мандарини /нес со млеко од бадем р. стек со салата од краставици,патлицан,пиперка ајварка ,маслинки,малку кромид в. исто како ручекот Месо ептен ретко јадам, денес од што немав идеја ова ке се јаде. Си тераме понатака .. едит: @Cosmi ова е повеќе режим отколку диета .Според мене нема ништо лошо ,баш напротив се внесуваш што е потребно . Пробај ќе видиш како тебе ќе ти одговара. Немаш многу за симнување ..
За жал, дури не почнеш да ја правиш, нема да знаеш. Јас немам хашимото, ама имав покачен тсх. Треба да правам контрола нареден период, па ќе видиме што ќе испадне. Инаку се осеќам многу подобро со диетава. Има моменти кога кризирам за благо, ама со кафе или чај ми поминува.
@Cosmi заборавив да пишам , покрај вишокот на кг кои ги имав по порагај,диетава ја почнав заради здравје. Немав редовен циклус, проблем со жолчката итн. Кога почнав со диетава ,мензис изрегулиран , жолчката ок сеа за сеа . Мене лично ми одговара многу .
А ке ја почнам, да пробам,ионака наопачки јадам јас.Сабајле не јадам туку попладне и навечер. На 170 см имам 68 кг. ако успеам 5 кг да намалам ке биде супер,а вежбате плус или не,имам орбитрек дома ама за гледање само.
Мојот орбитрек е закачалка со години Кај и да е ќе го дадам на некој . Јас не вежбам, не сум љубител на вежбање . Како обрска ми е се нервирам само Диетава мене ми прави ред со исхраната иначе се што ке видам јадам .. хаос .
Празни кифли, ѓеврек, тестенини и пица со доматен сос и зеленчук без скроб. За вечера блага кроасана, парче торта, кукис. @Cosmi вежбање ако се рачуна трчање по деца, друго ништо 27/90 јх ден, да не речам омилен ден Д.- 3 мали круши, турско; Р.- 1 ѓеврек, 1 кифла, малиџано и маслинки; В.- кроасана и 1 парче темна чоколада.
2/90 P: dve banani R: grasok , krastavici salata I maslinki. V: istoto od rucekot Se custvuvam mnogu ubavo , motiviracki Za utre planiram pica. Dajte prerlog so Sto I kako ja prigotvuvate.