Zenski da vi kazam nesto sto zabelezav znaci site gresime pravime greski no tuka na forumov nikoj ne ne osuduva a na fb stranicata za un dieta premnogu e strogo znaci nesmees da zgresis eve jas na primer gresam supata voopsto ne ja pijam sto mislite vie
На почеток треба ептен дисциплинирано да се држи диетата ако сакате да има добри резултати.Се што е кажано треба да се јаде/пие. Супа има зошто е дадена да се пие .
Кај мене ептен лошо.. јадев се и сешто денеска, не бев дома и не се држев како што треба плус овие денови нешто многу криза не фаќа за храна изгледа овој пмс ќе ми а униште диетата
Здраво мои диеталки За да ви е полесно, правете си седмичен план на оброци, испазарете си од денес за утре, организирајте си ги намирниците и само и само со цврста воља држете се до планот
Супата треба да е зеленчукова. Со коцките е многу полесно, но некако многу мрсни ми се чинат, содржат палмина маст, многу сол и вештачки засладувачи и додатоци. Најдобро е сами да си ја приготвувате со неутрален зеленчук.
Знам дека маслинките се неутрална намирница ама за во овошен ден не знам, можеби можат да се јадат. Пиј многу вода и чај и ќе го поминеш денот како што треба. Издржи! Јас денес протеински ден сега за сега супер оди
Јас ќе ја почнам диетава, ама имам неколку прашања прво на кои ми требаат одговори. Во протеински ден, може да се јаде компир како гарнир со главниот оброк за ручек? Нели има скоробен ден, па компир тогаш се јаде. Подобро би било гарнирот да го комбинирам со мешункаст зеленчук тогаш? И што друго би можело да се комбинира во скробен ден освен компир а да не е безвкусно јадењето? Во јаглехидратен ден некој рецепт за соодветен сос за тестенини? Може некоја комбинација со домат/ кечап/ доматно пире? Плус зеленчукови салати дали се опции во протеински, скробен и јаглехидратен ден? Гледам дека според пишаното тука од челнките е опција, ама дали е во ред според диетава? И најважно, конзумацијата на мелчни производи како оди? Може секој ден да се конзумираат како дел од диетата, или само во протеински ден? Најтешко би ми било исфрлањето на нив. Последно, комбинацијата житарки со јогурт кога може да биде опција за вечера?
Компирот е во скробниот ден, во протеинскиот за жал не смее да се меша компир со месо. Во скробниот ден јас јадам ориз со зеленчук, или само пекарски компир, грашок, пченка.. Салатата да, во неограничени количини. Со секој ручек слободно јади и салата. Млечните производи исто така спаѓаат во протеинскиот ден, со тоа што не треба да се мешаат со месо. Значи ако јадеш пилешко, не треба да мешаш со сирење пример и сл.. И мене голем проблем ми се млечните производи и заради тоа протеинскиот го сакам многу. Јас не одам толку строго, знам некогаш да измешам, зборам за ситни работи како месо и млечни производи.. Или вечерата да не ми е иста како ручекот и сл. Денеска сум 13 ден, се мерам на 18ти па ќе кажам и јас резултати. Среќен почеток