Не треба да прескокнуваш ден ! Добредојде пак Зека Ама...! - ИЛИ јајца ИЛИ стек , со стек или јајца СУПА , со сирење ЈОГУРТ. Супата за РУЧЕК не за вечера. Двопек/ леб со РУЧЕК не за вечера . Без љутиш, ама денес си ја утнала
Бубалче, јас режимот сама си го составувам. Одам повеќе на протеини, со Јх имам проблеми со желудникот. Не одам по пишана диета или пак ун Истиот го составувам според моите потреби и намени. Фала за сугестија.
Ќе се убацам јас. Веројатно на кокосово млеко мислиш. Си правам и јас за со чиа - на 100 грама кокосово брашно се прелеваат 100 мл врела вода, да отстои мин.20 минути, бледирам и прецедувам низ газа и тоа е тоа @zeka ок чим е така, кога споделуваш оброци нагласи дека е модифицирано по твое, да нема забуни за некои кои прв пат почнуваат Со лесно и за брзо
Ima recept za kokosovo mleko ponapred postirano. Jas vaka: dve solji kokos i 4 voda+ 4-5 urmi stavam na spored na tivko nekolku minuti. Posle go blendiram vo blender,pa go proceducam preku gaza.
Девојки, јас се извинувам сакав да пишам да темата морална подршка за сите оние што сакаат. Грешка во Ун сум напишала
Denes bilo tocno 21 den trebase da bide proteinski no skroben mi e zatoa sto eden jh preskoknav(znam deka ne trebase)...Inace kako vi odi na drugite? Vcera posle 8 izedov nekolku kikiriki vo proteinskiot... Denes dorucek 2 jabolka rucek pire vecera pecen kompir.Inace dali moze za dorucek na rabota smuti ? Nemozam bas da nosam jabolka ili kruski...
Не знам дали смути за појадок е баш правилно, ама јас секој ден за на работа си правам смути лија главна состојка обавезно е банана/банани, овесни снегулки, малини, лен и чиа плус шо имам од овошје по дома ( јаболко, киви, портокал, авокадо ) Кога сум веќе тука П. Смути - банана, малина, лен, чиа, ашваганда Р. Леб мачкав со ајварче В. 4 минијатурни тулумби ( јадам моментално ) со кафе Покасно ред црно чоколатце
@Girl235 po pravilo ne treba da se mesa ovosje, no i jas mesam. Odnosno pravam mali modifikacii kon moite potrebi. Jas mnogu jadam ovosje i ako odam strikno po pravila toa e mnogu malku za mene, primer dve jabolka ili samo edna banana. Inaku denes proteini. Na meni bea jajca. Rucek mimoza salata, tikvicki so luk i magdonos i leb. Vecera jajca so praz i pecurki i salata. Ne znam za vas ama jas od kako pocnav so dietava posita ne sum bila, a ne sum poduvana. I mi prija. Dali deka ne preskoknuvam obroci ili ne mesam mnogu.
Денес 31 ден, протеини, иако требаше да сум на скроб, заради околностите и денеска сум на протеини, па утре ќе продолжам. Сметав дека е подобро вака, отколку да измешам. Инаку - 6кг сеуште. Сега сум 70кг, а целта ми е 60кг. Имам уште многу знам, ама ајде, полека ама сигурно Правам грешки, тоа ми го успорува процесот, ама терам.
Повторно со вас! Со мм стартуваме денес од почеток. Д:Портокали Р:3 Варени јајца, салата марула, тиквички(печени на грил тава) и леб В:2 јајца со салата Старт:81кг. (сум качила килце деновиве) Цел:70 Мм старт:105 Цел:90 ...
Ти благодарам Денес јас за појадок јадев две јаболки, поради работата дури сега стасав. Овошен ден инаку Вчера ми беше јх но измешав стек за ручек, грешка ми е но од оправдани причини немаше како да прескокнам. Од денес нема мешање веќе т.е од утре - протеински ден Од понеделникот 25ти март 2 кила. Варирам Ајде можеме сите
Srekno do celta ama jas kako sto znam stek i jajca ne se mesaat ke go jades ednoto ili drugoto ke si odberes nesmee dva proteina
Некоја од членовите беше постирала слика за витаминскиот ден и пишуваше пудинг од овошје, па затоа прашувам Ти благодарам
Сигурно се мисли на чиа пудинг+овошје. И јас тсков правам во овошен ден, потопувам 2-3лаживо чиа со вода, оставам да отстои во фрижидер за да набабри, после додавам овошје и ете “пудинг” Далеку е од пудинг уствари ама мнооооогу ситост држи, мене секогаш по минимум 4 часа ме држи сита
@miselova95 jas cijata ja pravam so kokosovo mleko i plus seckano razlicno ovosje. Denes jaglehidrati den, na meni pica.