Фелисити (Felicity) [1998-2002]

Discussion in 'Серии и емисии' started by nena2010, Apr 8, 2011.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

<object width="480" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pifm2nBvzKA?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pifm2nBvzKA?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="390"></embed></object>
    Дали се сеќавате на оваа серија. Кај нас ја немаат давано но одеше на ХРТ 2 пред едно 7 години. Нешто ме мавна носталгија па ја симињам да ја гледам сега пак. Некако ми фалат убавите серии.

2. Phyramide

Phyramide Популарен член

:clap:

Браво за твоите спомени и за убавата тема! Прекрасен сериски, барем мене ми беше во времето кога го гледав. Фалат навистина, или јас не сум добила желба да чепкам и да барам нешто ново. А и ретко нешто да ми го задржи вниманието сега.

Многу го сакав серискиов. Самата глумица ми беше одраз на нешто нежно, прекрасно, интелигентно, оригинално. А на тој Scott Speedman како му се палев, ауајз! И навивав за него, нормално. Доказ дека сакаме лоши дечки :?:

Еј сега ме инспирираше да си го симнам и јас и да го изгледам уште еднаш ;)

nena2010 likes this.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

јас па се палев на тој добриот. Леле како ми е беше сладок Ноел. И меган цела луда беше со тие вражбините. А бе анјдобра беше. ЈАс ја симињам веќе. Пола прва сезона ја симнав сега ќе ја гледав вечерва и си ги ставам на цд.

<object width="480" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/a6JmRvMaK8w?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/a6JmRvMaK8w?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="390"></embed></object>

леле какви се слатки.

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Ми се допаѓаше секогаш како завршуваа епизодите, со оние нејзини монолози.
    Имаше една епизода на која се воодушевив, кога го дочека првиот снег во Њу Јорк и на крај рече дека во моменти како тој, кога дури и снегот во Њу Јорк е поинаков, розевкаст, човек сфаќа колку само прекрасен може да биде градот.
    Така некако кажа и тогаш малку ме потсети на мене, кога се трудам и успевам да пронајдам некоја тривијална глупост која го прави мојот град посебен и прекрасен. Кога успева човек да најде убавина во секојдневието.

Сега лупнав можеби некоја максимално патетична филозофија, ама тогаш тоа ми дојде како нешто толку едноставно а сепак мудро и убаво кажано :)

Еј да, да се надополнам - интрото ми беше секогаш прекрасно. Прекрасни црно-бели фотографии од нив, од Њу Јорк, ах која убавина!

И ми текна на уште една епизода од која ја украдов идејата. Кога Бен и подари на Фелисити подарок, го завитка во весник и обвитка со обична врвка. Се заљубив во идејата и така му подарив еден оригинален подарок на дечкото со кој одев во моментот кога го гледав серискиот и потајно се надевав дека на некој ќе му текне да ми подари нешто што ќе биде токму така завиткано.
    Ах бре, се палам на овакви работи :) Подарок завиткан во весник. Марула со машна како букет.
    Ете затоа ми беше убав серискиов, ми беше оригинален во секој поглед :)

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

А дали се сеќаваш на аудио дневниците што ги праќаше на другарка и Сали. Колку беше тоа јако. Како еден вид терапија. ама луда беше и она отиде во Њу Јорк само зашто Бен отиде на тој факултет.

Phyramide likes this.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

<object width="480" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1HEuLlyrSg0?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1HEuLlyrSg0?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="390"></embed></object>

Phyramide likes this.
  7. Phyramide

Phyramide Популарен член

Па да, тоа беа тие монолози нели со кои ја завршуваше секоја епизода. Токму тоа сега пишав. Оригинален беше серискиот во секој поглед, а јас малку во тоа време сонував дека сум Фелисити :$ Некако знаев да повлечам паралела во некои работи.

Еј да и тој хомосексуалецот со кој работеше Фелисити ми беше омилен, кој лик :D

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

хавиер :))) Во Dean and Deluca. инаку тоа место навистина постои и е едно од попопуларните кафетерии во NY.

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ме заинтересиравте, еве си ја полнам првата епизода :)

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ја изгледав првата епизода !!! Леле пак се навлеков на серијава. What a feeling!!! Нема Неџла, хајрие , Џеврие, глупи монолози и уште поглупави реплики. Ah the good old days are back. Забегав малку :lol:

11. interesna

interesna Популарен член

аууу ептен беше супер јас пак почнав во Хрв да ја гледам, па продолжив тука, но не ја догледав, незнам дали и како заврши.

се на се одлична серија.

најмногу ми се свиѓаше Ноел, глумицата секако е топ, а најинтересно ми беше кога го изгуби помнењето или со магија ја вратија во минатото или така нешто беше.

12. interesna

interesna Популарен член

а од каде ја симнувате. :$

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Јас ја симињам од torrentz.eu Првата сезона ја изгледав сега идам на 2 ра , симната ми е 3 та а денеска ја ставам да се симне и 4 тата сезона. :D

Инаку да и мене ми се допаѓа Ноел најмногу ама
    нема да остане со него а крај него он ќе се ожени за една плава
    , а Бен ми иде на живци. Меган ми е оригинал ја обожавам колку е луда :D :D

Инаку серијата ми се допаѓа зашто е реална, нема богаташки деца со мобилните и колите и лаптоповите, баш е доловен студентскиот живот во Америка и проблемите со кои се соочуваат. За разлика од Gossip Girl, 90210 и останатите нови серии, оваа серија и ако е малку постара, сепак има подобра содржина.

figgiMK and Phyramide like this.
  14. Phyramide

Phyramide Популарен член

Ко јас да сум го пишала ова. Долго време не гледам сериски од оваа причина - ми се
    кења
    од глупави, нашминкани, површни американски сериски како тие што ги спомна и сите вампирски дневници и не знам што. Затоа и се откажав од гледање на сериски. Ретко нешто да ми се допадне.

Ама овој е дефинитивно поинаков. Да, ги има оние американски теоретизирања и филозофии на моменти, ама сепак се реални студентите, не се нашминкани и дотерани мислиш на Мис се пратени а не на факс. Решаваат реални проблеми.

Добро го следел ли некој серискиов освен нас? :lol: Јас пак се навлеков, пуста носталгија. Сега ја завршувам втората сезона и сфаќам дека многу епизоди сум пропуштила. И дефинитивно Бен ми е посекси од Ноел, can't help it. Во Бен се крие возбуда, нешто што ќе те дрмне, а овој Ноел ми е премногу фин, добар, романтичен и предвидлив за да ме здрма.

Како и да е Хавиер и Меган ми се омилени ликови! Меган со нејзиниот вечен сарказам а Хавиер, ах Хавиер :D Каков акцент, каква интонација на зборување, еден ден се фатив како несакајќи си зборам ко него, другарките ме гледаа што ми е, им велам - Хави бе, од Dean & Deluca :D

15. girl1985

girl1985 Популарен член

И јас ќе си ја симнам серијава да се потприсетам ко низ магла ми е.

16. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

И јас ја гледав во времето на некоја си ТВ, ама не се сеќавам дали до крај ја дадоа или не.
    Стварно добра серија.

17. figgiMK

figgiMK Популарен член

Интересни ликови - нема мнн идиотизам нема растегнување на приказната и секако е ЗАВРШЕН продукт.
    Фелисити, Хавиер, НОЕЛ, Бен ... Ликовите кои се носители на целото дејствие!!
    Ја гледав пред 2 год и ме навлече на неа еден мој колега ...рече Фигги ова е брутална, љубовна, факултетска реалност ... Симпатична и болна !! Мора да ја гледаш...
    И јас ја изгледав за цели 2 седмици ...

nena2010 likes this.