Хербалајф (Herbalife)

Discussion in 'Диети' started by sugar.nn, Oct 10, 2010.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Хемија невидена е се тоа. Какви заменски производи. Земи зеленчук, земи овошје, напрај едно смути и поздраво ќе биде од сета хемија на овој свет. какво лошо искуство имам со Хербалајф уште кога прв пат го донесоа.. бегајте бе луѓе од тоа.

2. truffles

truffles Истакнат член

А бебешка формула не е хемија? А смокито, чоколадото, сладолед од? Не дека ги бранам, баш напротив 3-4 пати е поскапо него конкуренцијата (што кај нас ја нема) ама баш добра опција е за некој што нема знаење или нерви да пресметува калории

3. Цаци маци000

Цаци маци000 Истакнат член

Не ти е баш во ред споредбата ,сладолед, смоки, тн...хербалај е хемија прашок, какви калории ти пресметуваат? Што те мерат на нивните ваѓи? Убедна сум хербалај ти се чисти преваранти, нешто како што беа оние со кирби правосмукалките на времето :)

Снегулк@23 and eliesaab like this.
  4. AAKG

AAKG Популарен член

Брендови имаш во мк тоа далеку поквалитетни од херба.
    Ќе си земиш whey iso или hydro whey, едно смути со овошје и етети заменски производ кој е далеку поквалитетен,содржи малку калории,ги добиваш сите потребни макронутеиенти и држи ситост.

Снегулк@23 likes this.
  5. truffles

truffles Истакнат член

А тие протеински прашоци имаат ли електролити, минерали, витамини, есенцијални масни киселини, растителни влакна, јаглени хидрати во соодветна количина? Немаат! Заменикот оброк е сосема различен производ од протеинските прашоци што ги наброја. Проблемот со Хербалајф е што е 5 пати поскапо од што треба да виде

6. Attenzione

Attenzione Истакнат член

И цел живот ќе пиеш „заменски“ оброк ? Кој уствари не е замена, 100 пати подобра опција е балансирана исхрана плус веј протеин од глупостиве што ги продава хербалајф. Во една мерица веј имаш 3x повеќе протеин отколку во балансираниов оброк на хербалајф значи ќе бидеш по сит и подобар ефект ќе има, и во протеинот имаш дел од работите што ги наброја како влакна минерали и витамини. Хербалајф уствари ти е преценета скапа работа за мрзливи луѓе што мислат се ќе им дадат на куп, наместо да размислат малку и склопат сами комбинација. За електролити витамини купуваш ефтина варијанта како шумлививе и готово
    https://www.zegin.com.mk/mk/polski-lek-plusssz-elektroliti-multivitamini-24-shumlivi-tableti

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ааа не. Кирби ја имам 18 години за ништо не ја мењам не зезај .. не ми споредувај Хербалајф со Кирби молим те.
    А сте им ги виделе на Хербалајф дешавките какви им се? Како секташки собирања..

8. Цаци маци000

Имам пријателка која работи Хербалајф и правев друштво кога имаа дешавка во Мериот ,нели секоја што работи за нив треба да донесе што повеќе потенцијални членки ланецот на сектата да се проширува:D

cooll, eliesaab and nena2010 like this.
  9. AAKG

AAKG Популарен член

Една доза веј и една доза витагро и ги добиваш сите минерали,витамини,фибри, растителни влакна,протеини,хидрати и плус имаш ензими за варење на храна.
    Башка во веј ги има сите есенцијални и не есенцијални амино киселини и масни киселини.
    Во една доза веј имаш 3гр леуцин а во херба во иста доза 0гр.
    Башка во составот гледам имаат пишано дека во една доза има 13гр шеќери и 4гр хидрати шо нема логика.

10. Buterfly89

Buterfly89 Нов член

Menjavaj vkusovi, ili pij go samo na sabajle, ne mora I navecer

AAKG likes this.
  11. fitlifemk25

fitlifemk25 Нов член

Здраво
    Доколку има некој заинтересиран за производи од херба лајф нека ми се обрати мене!
    (Можност за ваша заработка)

12. Mala30

Mala30 Истакнат член

Здраво, има ли некој моментално што користи херба лајф да сподели искуство. За колку време колку кг се симнуваат ако се користи само наутро шејк и чај за слабеење. Знам дека е индивидуално ама пак ме интересираат искуства

13. Devojkata55

Devojkata55 Активен член

Јас за 10 дена ни килограм не симнав а го пиев сабајле и вечер како замена за оброк ( после го прекинав скапо ми се виде), башка што не држи ситост многу , мене после 1 саат пак ми се јадеше.
    Сега сама си правам еден шејк насабајле за кој прочитав на една страна, ем сита ем за брзо време имав резултати намалив доста во обем. Ако си заинтересирана ќе споделам рецепт.

Last edited: Dec 13, 2025
  14. light <3

light <3 Истакнат член

Дали има некој што користи и истовремено работи со Херба ?

15. Devojkata55

Devojkata55 Активен член

Имам контакт на фб од една жена што го користи и работи со него. Ако сакаш ќе ти оставам.

light <3 likes this.
  16. light <3

light <3 Истакнат член

Ти благодарам многу .

17. Цаци маци000

Од шејкот не се слабее од диетата што ти ја препишуваат еден шејк 3000ден прескапи се и преваранти

ХЕРБАЛАЈ СЕКТА

18. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Точно ! Мајка ми купила 2.800 беше така нешто ама ова пред една две години не знам точно , шејкот беше како оние чоколино

19. quattro

quattro Популарен член

Се додека си во калориски суфицит т.е му даваш дупло енергија од храна на телото од колку шо му треба, нема ни грам да ослабиш.

Шејковите не се магично стапче. Тие се само додаток во исхраната.
    Промените започнуваат од чинијата и количината во чинијата.