Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

@Seduction

Lejlaah and fana like this.
  2. Seduction

Seduction Популарен член

Јас мајка, син ми е моментално 14 месеци и некој ден, а јас сум +38ма недела.. каде и да е ќе се породам.

Coco31, irenna, duffi and 2 others like this.
  3. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Аии среќно мајка. дали те боли раната како расте стомачето ?

4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Шо ти кажа докторот кога му кажа дека си трудна? :) Јас му реков здравје за трето се гледаме, а тој ми рече пред две години никако. Ваљда дека втор царски.

Lejlaah likes this.
  5. Seduction

Seduction Популарен член

Фала мајка, а зашо прашуваш?.. да не има и некоја друга како мене :lol: Инаку не ме боли раната, може на допир така малку како осетлива ја чувствувам ама воглавно немам маки :)

Всушност он ми кажа дека сум трудна, јас не ни претпоставував дека сум :D
    Држев диета и ми доцнеше па го побарав да ми даде нешто за да почне да ми доаѓа, немав никакви мачнини, никакви симптоми во споредба со првата бременост кога уште пред да направам тест секој ден повраќав.. Ми рече почекај уште месец ако не добиеш дојди ќе дадеме терапија. И така пред да ме прегледа се зафркаваа сестрите а да нема бебе викам нема шанси, си знам јас од диетата ми е не ми е прв пат и оп ме погледнува докт на ехо и вика ооо ајдее честитооо :lol: мислев се зафркава и кога гледам цело бебче 12та недела :o одма за 2-3 дена и скрининг ми закажа :$ и така. А и твоите се мала разлика?

Coco31, Meckicja, duffi and 2 others like this.
  6. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Не мајка за други не знам. Ме интересираше за раната како би идела друга бременост или па нема врска што велаат докторите. Знаам дека се е до телото како зајакнува и затоа прашав фала мајка Живо,здраво право да исчекаш:inlove:

Seduction likes this.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Баш убаво :inlove: Не се моите мала разлика, скоро 4 години се. Ама нешто паметот накај трето ми оди, па се убедуваме уште со мм :wasntme:

8. Seduction

Seduction Популарен член

Фала ти за убавите желби. Инаку мене докторот после првиот преглед од царскиот ми кажа бременост можеш да планираш после 6месеци од царскиот и јас како да сум темпирала :$

Баш убаво 3то дете :) . Нас така ни е планот здравје. Мм многу сака деца, а јас сум единица и отсекогаш си имам викано дека јас сакам да имам повеќе деца ако даде Бог. Па еве 2рото е пред раѓање :angel:
    Јас навивам за тебе :party: каде 2 таму и 3, децата се богатство.

Meckicja, eli25, duffi and 2 others like this.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Ќе чекаат да добиеш болки или веќе имаш закажан термин? Оти си веќе 38+.

10. Seduction

Seduction Популарен член

Со закажен термин сум. Многу е рано од првиот царски и мора пак со царски да бидам.

11. Annath

Annath Форумски идол

Јасно тоа, само сакав да знам дали веќе ти закажале или ќе чекаат болки. Со лесно мајка!

Seduction likes this.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Сакам и јас уште едно :$ Ама некако рано ми е уште, бебе е 9+, мада читајќи ве ме фаќа ептен мерак сега. Мене ми рече докторката после една година од царскиот може да останам пак бремена, а најрано после 9. Мада од сите правила има исклучоци, нели :) Од наредна година ќе работиме на случајот второ бебе, здравје :$

Skorpija25, duffi, mariz and 3 others like this.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Почни и за мм да навиваш :rofl: Тој некако не сака, барем не засега. Јас сакам премногу, но мислам дека заради вториот царски ќе морам подолго да почекам. Имам време за убедување :lol:

duffi, mariz, Seduction and 1 other person like this.
  14. Seduction

Seduction Популарен член

Фала мајка :)

Таман додека родиш второ ќе бидат околу 2 години разлика, шо убаво :inlove:

Ќе го убедиш , сигурна сум (fingers)
    Ќе следам и ќе чекам вести да се пофалите ;)

15. Dusica24mkd

Dusica24mkd Истакнат член

Братучетка моја 3 царски за период од 4 години...во виена се правени, таму живее... Нема никаков проблем ни ден денес...

Јас одам на царски со општа за неколку дена во внатрешноста , искрено бидејки имам правено поретходно операции, од анестезијата не ми е баш страв, но од опоравувањето после тоа да.. Многу... Незнам што да очекувам, башка прво ми е... А и јас слаба на болка и имунитет... И поприлично сум тешка останав бремена со 103 кг. Имам над 10 исчашувања на колено, како за бељата пред 7 дена пак ми излезе чашката од коленото, спејќи, едвај ја вратив назад... Ве молам, секој совет би ми бил од корист... Пак ке речам прво Господ па друго... Ама пак ми е многу страв, се изнаплакав деновиве... Се мислам ке умрам... Хаос сум..

Last edited by a moderator: Oct 30, 2018
    Lejlaah likes this.
  16. lavica82

lavica82 Истакнат член

majki koi ste porideni carski ajde ke ve molam kazete imavte li bolki prviot den posle operacija i do koga traat ovie jaki bolki.sega mi stavija analgin i nekoja inekcija za matkata aj ke ve molam nekoe iskustvo kako do pobrzo zakrepnuvanje.i dali e normalno da e potecena malku ednata noga

17. yana147

yana147 Истакнат член

jas bev ista mnogu mi bese strav ama eve ke ti kazam ic ne e strasno raduvaj se ke si go vidis bebceto sledat samo ubavi momenti ete tolku e strasno sto jas i treto bi rodila bez razmisluvanje ke dobies anestezija i poslem ke se zapoznaes so bebceto i se sto sledi e ubavo eve jas uste pred da mi gi izvadat koncite mozev se sama da pravam a na 6 den od carski generalka doma pravev dzogirav i se zaboraviv deka sum operirana pa masata pocnav da ja premestuvam mazotmi koga me vide me ispokara mi vika uste kila ti falat vtoriot den od carskiot mi bese malku tesko ali jas bev tolku srekna taka da toa se slatki maki

boomsleng and Dusica24mkd like this.
  18. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Операција е тоа и нормално ќе боли неколку дена. Можеш слободно да земаш медицина против болки иако доиш.
    За жал и отоците на нозете се нормални, незнам дали во болницата даваат едни специјални чорапи за стегање или дали ги има во аптека да ти ги земат.
    Не се секирај за 2-3 дена ќе бидеш ко нова.
    Честитки и да ти се здрави и живи душичките :hug:

Едит
    Само не залежувај многу, ако денеска си породена од утре ќе мораш да почнуваш да стануваш да движиш. Со движење побрзо ќе закрепнеш.

Last edited: Oct 30, 2018
    Dusica24mkd and lavica82 like this.
  19. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Да ве насмеам со вицот.
    Ако си роден/а со царски не значи дека си цар-царица,тоа значи дека си глават/а :D

Meckicja and Seduction like this.
  20. lavica82

lavica82 Истакнат член

da imam na nozete corapi sto stegaat fala ti ane na sovetot ke vidime utre kako ke bide stanuvanjeto.sega eve legnav edvaj na strana malku

ane.bella likes this.