Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Мајки 16 дена после царски примав клексани, до вчера, денес испитував д димери 1000 ми се а толку во бременост ми беа. Утре сум на матичен ама до тогаш во паники сум зашто така да се покачени..

2. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Скоро два месеци после царски се боцкав. Прекинав кога дојдоа на 560. Правев пред некој ден и паднале на 300.
    И мене ме фаќаа паники, имав огромни отоци, значи еден глужд ми беше како два споени. Лице издеформирано, огромен стомак, отоци и на раце.
    За 10 дена, полни 4 месеци од пораѓај и полека почнувам да се враќам во нормала. Никако не можам да се помирам со моменталниов изглед, едвај чекам да поминат 6 месеци да почнам со вежбање.

cinderella5 likes this.
  3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Има.
    Ти ставаат клизма и одма трчаш во тоалет :D
    Мене ми веше незгодно уште пред да ми стават, и и реков на сестрата “морам во тоалет”
    Ми беше срам бе,ццц, ко да сум единствена :D

Не боли,само е непријатно.

Софија 88 likes this.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Заборавив да напоменам што ми беше нааајнепријатно. Додека бев 2 часа на интензивна кога попушташе анрстезијата ме чешаше цело тело до лудило. Ми кажаа дека нормално и често се случувало. Да не се плашите.
    Катетар ми ставија додека бев под анестезија значи ништо не чуствуваш,а ми го извадија другиот ден,исправена брв и само повлече сестрата,секунда нелагодност

Coco31 and Софија 88 like this.
  5. Turna

Turna Популарен член

Мајки за тие што се породени во болница Чаир дали конците ги оставаат на вас или треба да ви ги извадат ? Секој што сум прашала различно кажува , а таму никој ништо не ми кажа само колешката што беше со мене во соба рече дека сами ќе си паднат е сега колку е вистина тоа незнам :^)

6. Turna

Turna Популарен член

Незнае ли никој? :(

7. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Сами ќе паднат да само чворче што имав ми го секнаја, друго ништо не чепкаа.

Turna likes this.
  8. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Јас не сум во чаир ама еве ќе ти одговорам. Јас бев една недела после царски ми ги извадија.

Turna likes this.
  9. Turna

Turna Популарен член

Мене веќе ми падна едниот конец од едната страна, а од другата пола падна и уште пола е тука па и тоа ќе си падне сигурно.

10. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

па ако се отвори зошто да оди на царски?

11. marchi-cool

секунда нелагодност за ваѓање ама фала богу што не знаеш каква е нелагодноста за ставање. Мене во припремна соба пред сала ми ставија катетер понезгодно е катерет да ти стават него ли ко ќе ти прават вагинален преглед со рака.

12. fana

fana Форумски идол

Катетер мене ми ставија пред анестезија, убаво се сеќавам баш од таа собичката каде ми ставија катетер сама сосе него враце одев до родилна за да ми стават анестезија. Не се сеќавам дека нешто особено многу ме болело.
    Но, вагиналниот преглед што го имав во 7ми месец, никогаш нема да го заборавам.

13. marchi-cool

море ни тоа ни тоа ама пак нелгодно е и во двата случаи

fana likes this.
  14. marchi-cool

женички кои се породивте скоро со царски,да споделите искуство ќе може? Кај нас до септември нема анестезиолог. Денес на преглед докторот ми рече дека имам тесна карлица така да вероватно џабе се надевам на природно. Па да видам да слушнам каде и какви услови нудат по другиве градови.

15. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Ете ти причина за царски пошто горе ме цитираше :D

marchi-cool likes this.
  16. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Јас во ноември се породив. Контракции на 10 минути константно 3 дена, од кои 2 ги поминав во болница. Инфузии, инекции џабе, никаква промена. Контракции на 10, 7, 8, 6 минути. Ми го пукнаа водењакот, ми ставија катетер на цтг и итно во сала. Ми ставија спинална но се осеќаше па брзо ми ставија маска на лице и ме успаа. Се разбудив кога завршуваа, прашав за бебе бидејќи го пропуштив моментот да го видам :rofl:. Ноќта ја поминав на хируршко, сабајле ме однесоа во соба пред визита. Прво станување ме болеше после не многу. Со рана немав никакви проблеми фала Богу, после една недела од како излегов бев да ми ги извадат конците и така. Тоа е моето искуство со царски. Некако предосеќав цела бременост дека ќе завршам со царски. :D
    Иначе ова во ку во болница, иако сум од тука требаше врски да бараме за да ме породат а водењак ми бил заматен уште кога ме примиле во болница и тие чекале а што не ми е јасно. После бебе ми примаше терапија бидејќи се напило плодова вода но тоа е друга тема.
    Зависи како ти се погоди персонал. На една жена многу и викаа, ја навредуваа додека беше на бокс. Катастрофа (facepalm) Ај да не забегувам многу ако размислуваш за овде пиши лп.

marchi-cool likes this.
  17. marchi-cool

да се прашувам јас воопшто не сакам по болници во други градови. Единствено скопје ради што имам фамилија или некаде западна македонија каде што ми е поблиску

Watermelon96 likes this.
  18. bojanama

bojanama Истакнат член

Јас се породив со царски пред 12 дена. Добар е бебуш. Добра и јас само имам оток на левата страна од резот, поточно кај конците. Некој со слично искуство?

19. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Site imaat ne se sekiraj, ne e toa otok. Mi rekoa ke se povlece so tek na vreme ama i posle godina i pol, mi stoi. Navodno tamu podvrzuvale za pogolema zastita od kila.

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Беше на контрола и иставање конци на 7 дена?