Da da sekako na kontrola ama mislam ne e strasno. Mene doktorot bo Sistina ova mi go kaza bidejki i jas se ispaniciv.
3 царски имав и на сите одев по 7 дена на контрола на раната кај тој шо ме породи а со првиот пораѓај и кај хирург. Оди нека те видат
Не сакам да те плашам, се надевам не е исто, ама и јас имав оток долу на крајот од раната, отидов на матичен и одма докторката ме праша дали во Чаир се породив, и кажав да, се насмевна ми даде цефалексин со линекс да пијам и ми рече утре итно во Чаир од 8 до 9 примаат за преврска. Утрото бев, ме примија, раната почнала да гнои, ме секнаја и го истиснаја гнојот ме премачка со хидроген и дома ставав борова вода облоги. Идев секој 2 ден, 10 дена да се исчисти убаво и после дома уште 10 дена облоги и сега фала Богу добро е. Објаснување добив дека било топло и од стомакот спаднат загноило. Оди на доктор не чекај.
и мајка ми имала проблем сличен кога се породила со сесра ми,ја чистеле и стискале раната од внатре излагало нешто зелено и густо. не е за плашење но се случуваат такви работи,затоа не се препорачуваат оперативни зафати во летен период освен итните се разбира,на лекар ќе си се среди се.
Кировски Исто зелено, бело и течност и крв нс почетокот. Јас не сакав царски ама не се отварав и завршив на итен. Колку убава бременост, толку лош, ужасен пораѓај.
Дали може да се договориш сп некој од докторите за царски рез? Дали треба да им се даде некоја паричка за да се нафатат , ако тоа е желба на родилката
За државна не знам,али вејќе и за приватна треба да наведат зошто ти прават царски рез,што е за пофалба.
Znaci u posledno vreme nema sansi da ne napravat utka kaj nekoj... djabe tolku gi falat, kolku se fini so pacientite isto tolku se i neodgovorni vo rabotata. Da ne mu tekne na covek da ragja drugpat. Sekoj den si vikam da mi e ziva i zdrava na malata i fala mu na gospod so me cuval pokraj zaboravena gaza.
Здраво девојки. Има ли некоја по скоро породена со царски во Чаир да пиши искуство, раната ја шијат или ја лепат? За колку време станавте, како се грижевте за бебе со рана, односот на сестрите, колку бевте во соба, ви наместија ли катетар, клизма?
Не знам како е на закажан, јас на итен бев. На бокс ми ставија катетар, а од тимот во салата не можам да се пожалам, особено од анестезиологот. Мене ме станаа после 6-7 саати мислам (не ми се верува, сум подзаборавила). Во соба на одделние по две лежат со царски, ок е, цело време менуваат чаршави и даваат чисти спаваќи. Е за раната и бебето тоа е. Ќе те боли, ама бебето е до тебе, така да ќе мора да стануваш. Пеколно боли, ама секое станување е се полесно и помалку болно.
После неколку саати, ама го земаат. А кога ќе го извадат катетерот цело време е со мајката. Е ако фати жолтица го земаат за сончање.
Ja se poragjav vo Cair, bev prirodno ama 2 dena so katetar. Bebeto celo vreme bese so mene, taka da nema pravila, zavisi
Многу рано е тоа, браво како си се снаоѓала со бебе на тие болки, јас многу тешко се движев, и главоболки и уште бебе да ми оставеле