Majkicki kako go prebrodevte vtoriot carski so spinalna anestestezija... Na prviot carski nemav tolku stres kako sega sto imam.na vtorovo kako se blizi od den na den se povejke mi e stresno ili poradi toa sto vejke ednaska sum iskusila pa znam kako e ... Ili ne znam so ne e vo red ... Kako vi bese ranata zakrepnuvanjeto pa nov clen plus uste edno dete doma me ceka od 4 godini kako se spravivte sve ovie prasanja mi se vrtat niz glava
Пред точно 2 месеца се породив царски по втор пат. Исто бев исплашена бидејќи знаев што ме чека. Иако самата операција кај мене се искомплицира, првото станување ми беше овој пат многу полесно. Од кога дојдовме дома ја бањаме сами со маж ми, додека јас ја држам. Сакам да ти кажам немав некои големи болки, бев способна да се грижам за неа. Така да немој да се плашиш, опушти се, помисли си само на тоа како ќе се гушкаш со бебе...
Околу 50 дена после пораѓај, а односи два дена пред прегледот не издржавме пустите Среќа се беше во ред.
Јас правев контрола на 5 недели, а односи еднаш само после тоа Бебето има некој радар изгледа, чим почнеме одма заплакува хахах
За мидер или појас после царски, носел некој? Првиот пат не носев некако побрзо се врати во нормала, сега ситуација загрижувачка ми изгледа, остана повеќе стомак, дали треба да чекам со тек на време да се повлекува или ќе треба мидер да носам, но мислам уште е рано заради раната. После колку времеод царскиот би било добро да се носи мидер на пример?
Мене прегледот точно после еден месец по породувањето ми го закажа матичната, рече раната е добро зарасната, ми даде зелено светло за односи, пешачење, возење точак, само да не сум правела стомачни ми рече (не дека се потепав да правам ) И нормално со маж ми одма да пробаме, зашто ни последните месеци од бременоста немавме желба за тоа. Пробавме, првите два, три пати ме болеше по малку, ко прв да ми е, пополека, нежно мораше, после веќе се вратив во нормала. Има посебна тема за мидер или појас, таму прочитај повеќе искуства. Јас лично, одма почнав појас да носам, ама го кревав над раната, да не ми е покриена. Го носев еден месец од прилика. И задоволна сум, стомакот ми е во нормала вратен.
Ova mene kako majtap mi zvuci. Sega porodena ke trga na tolkav pat pa uste i bebe ke ostavala. A ako ne e majtap togas samo ke kazam bog da cuva. Sedi zeno i odmaraj na teloto mu treba pa i godina dena da se sozeme od se a na bebeto da ne zboram sto mu trebas sekoja sekunda sega. Nema da ti izbega more a i mazot ti so cel pamet sto te tera na toa. Uzasi Kas posle godina dena pa da kazam ajde sum se sozemala od carskiot a bebe ne se osudiv podaleku od ohrid da odnesam i toa na samo 4 dena a ima godina dena. Dali ima pamet zenava ne mi e jasno... Mora da e majtap ova realno. Dosega ne sum cula vakva izjava od majka
Ме интересира нешто.. Имам скратен цервикс, беше се нормално наеднаш се скрати, не се знае дали и следната бременост ќе го имам овој проблем. Прашањето ми е...по некоја моја логика и нешто што имам читано дека доколку трудница со скратен цервикс се пораѓа природно, дополнително го иритира цервиксот за да следната бременост биде потешка од првата, и е можно цело време да е со прст два отворена. Па во овој случај побезбедно е царски...Дали е вистина, дали некој доктор го има ова потврдено? Јас имам следен преглед наредна недела и баш ќе прашам ама ме интересираше и ваши мислења.
Дали и како успевате да го вратите стомакот во нормала и после колку време? Поминаа три месеци од царскиот и не можам да се вратам во нормала не е дозволено вежбање бар првите 6 месеци незнам на кој начин..споделете искуство
Meне сам ми се врати јас не правев ништо. Сега имам стомак ама од дебела шо сум а не од бременоста. Не знам после колку време ми се врати (не по 3 месеци сигурно), ама ми се врати.
И јас ист проблем имам. Породена сум пред 2 месеци, ама очекував помалку да ми остане стомак. Земав 6 мидери и појас, џабе неможам да ги носам имам отвор на раната. Незнам што ќе се прави со стомаков