Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

11 dnevno bebe ke go ostaves za da odes da se setkas alal da ti e

Kaetana, Cherry333, karak and 2 others like this.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Jas samo nez koj maz go dozvoluva ova bez dete se moze bez odmor ne

3. Melinda23

Melinda23 Активен член

Majkicki kako go prebrodevte vtoriot carski so spinalna anestestezija... Na prviot carski nemav tolku stres kako sega sto imam.na vtorovo kako se blizi od den na den se povejke mi e stresno ili poradi toa sto vejke ednaska sum iskusila pa znam kako e ... Ili ne znam so ne e vo red ... Kako vi bese ranata zakrepnuvanjeto pa nov clen plus uste edno dete doma me ceka od 4 godini kako se spravivte sve ovie prasanja mi se vrtat niz glava

4. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Пред точно 2 месеца се породив царски по втор пат. Исто бев исплашена бидејќи знаев што ме чека. Иако самата операција кај мене се искомплицира, првото станување ми беше овој пат многу полесно. Од кога дојдовме дома ја бањаме сами со маж ми, додека јас ја држам. Сакам да ти кажам немав некои големи болки, бев способна да се грижам за неа. Така да немој да се плашиш, опушти се, помисли си само на тоа како ќе се гушкаш со бебе...

5. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Девојки после царски кога отидовте на прв преглед и кога почнавте со односи?
    Тенкс

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Околу 50 дена после пораѓај, а односи два дена пред прегледот не издржавме пустите :D Среќа се беше во ред.

monka_bonbonka likes this.
  7. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Јас отидов по два месеци, а со односи уште не сме почнале

8. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Така ти препорачаа или ?

9. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Нее, маж ми не е дома (шофер е)

monka_bonbonka and Meckicja like this.
  10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Контрола на 6 недели од пораѓај. Докторот сам ќе ти каже ;)

Kaetana and monka_bonbonka like this.
  11. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Јас правев контрола на 5 недели, а односи еднаш само после тоа :( Бебето има некој радар изгледа, чим почнеме одма заплакува хахах

12. mariz

mariz Форумски идол

На 1м бев на преглед. А односи после депилација:D После 2,2ипол м.

13. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Девојки некоја да сподели искуство на породување во Штип ако има таква? Благодарам :l:

14. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

За мидер или појас после царски, носел некој? Првиот пат не носев некако побрзо се врати во нормала, сега ситуација загрижувачка ми изгледа, остана повеќе стомак, дали треба да чекам со тек на време да се повлекува или ќе треба мидер да носам, но мислам уште е рано заради раната. После колку времеод царскиот би било добро да се носи мидер на пример?

15. Keri

Keri Популарен член

Мене прегледот точно после еден месец по породувањето ми го закажа матичната, рече раната е добро зарасната, ми даде зелено светло за односи, пешачење, возење точак, само да не сум правела стомачни ми рече (не дека се потепав да правам :lol:)
    И нормално со маж ми одма да пробаме, зашто ни последните месеци од бременоста немавме желба за тоа. Пробавме, првите два, три пати ме болеше по малку, ко прв да ми е, пополека, нежно мораше, после веќе се вратив во нормала.
    Има посебна тема за мидер или појас, таму прочитај повеќе искуства. Јас лично, одма почнав појас да носам, ама го кревав над раната, да не ми е покриена. Го носев еден месец од прилика. И задоволна сум, стомакот ми е во нормала вратен.

16. Ana_zvezda86

Ana_zvezda86 Истакнат член

Ova mene kako majtap mi zvuci. Sega porodena ke trga na tolkav pat pa uste i bebe ke ostavala. A ako ne e majtap togas samo ke kazam bog da cuva. Sedi zeno i odmaraj na teloto mu treba pa i godina dena da se sozeme od se a na bebeto da ne zboram sto mu trebas sekoja sekunda sega. Nema da ti izbega more a i mazot ti so cel pamet sto te tera na toa. Uzasi

Kas posle godina dena pa da kazam ajde sum se sozemala od carskiot a bebe ne se osudiv podaleku od ohrid da odnesam i toa na samo 4 dena a ima godina dena. Dali ima pamet zenava ne mi e jasno...

Mora da e majtap ova realno. Dosega ne sum cula vakva izjava od majka (facepalm)

Last edited by a moderator: Sep 6, 2020
    Meckicja likes this.
  17. monalizicka

monalizicka Истакнат член

Ме интересира нешто.. Имам скратен цервикс, беше се нормално наеднаш се скрати, не се знае дали и следната бременост ќе го имам овој проблем. Прашањето ми е...по некоја моја логика и нешто што имам читано дека доколку трудница со скратен цервикс се пораѓа природно, дополнително го иритира цервиксот за да следната бременост биде потешка од првата, и е можно цело време да е со прст два отворена. Па во овој случај побезбедно е царски...Дали е вистина, дали некој доктор го има ова потврдено? Јас имам следен преглед наредна недела и баш ќе прашам ама ме интересираше и ваши мислења.

18. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Дали и како успевате да го вратите стомакот во нормала и после колку време? Поминаа три месеци од царскиот и не можам да се вратам во нормала не е дозволено вежбање бар првите 6 месеци незнам на кој начин..споделете искуство

19. fana

fana Форумски идол

Meне сам ми се врати јас не правев ништо.
    Сега имам стомак ама од дебела шо сум а не од бременоста.
    Не знам после колку време ми се врати (не по 3 месеци сигурно), ама ми се врати.

mamaorhidea likes this.
  20. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

И јас ист проблем имам. Породена сум пред 2 месеци, ама очекував помалку да ми остане стомак. Земав 6 мидери и појас, џабе неможам да ги носам имам отвор на раната. Незнам што ќе се прави со стомаков :(