Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Во која недела обично се вртат? Минатиот пат беше опружена се надевам ќе се сврти, уплав имам од царски од самата помисла дека ќе ме сечат коса ми се крева. Сега сум 30+1

Pacient srna likes this.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Isto, do sega se cuvam bez operacii bez skrsenici bez prestoj vo bolnica za edno ragjanje li da me iskasapat popreku ne sakam

Trpkovska likes this.
  3. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Па за раѓање и вреди човек да го "искасапат".

0ли, Coco31, joy1 and 10 others like this.
  4. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

(facepalm)

stevemila likes this.
  5. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Кога ќе го земеш во раце, ќе сфатиш дека секоја жртва е малку за детето. Од толку љубов, нема ни да помислиш на раната. Нема нешто поголемо на светов, од љубовта на мајката спрема своето дете.

0ли, LucyLu, BabyD0ll and 3 others like this.
  6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се извинувам да не ме разбереш погрешно но како се чуваше од операции? Недај боже на никој но кога дојде ред да мора да се прави нема не скама се чувам... И не е тоа касапење... Како мислиш дека се чувствуваат оние со царски породени поради икс причини од такви изрази дека тие се касапени?

0ли, BabyD0ll, forumce and 9 others like this.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Искасапат?
    Сериозна си со ова?
    Ми се згрози од ова што го прочитав извини вака.
    За едно раѓање?
    А си прочитала за природно пораѓање како касапат?

Last edited: Feb 18, 2021
    Gosh, 0ли, BabyD0ll and 14 others like this.
  8. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Истиот ден,кога ме донесоа од интензивна во соба.
    Негде после 4 часа од породувањето беше.

9. fana

fana Форумски идол

@Trpkovska @Pacient srna
    Од на стомак сечење ви е страв, а од сечење долу не ви е? :^)
    Свашта.

10. stevemila

stevemila Форумски идол

So nema da pročitam. "Za edno raganje" 10 ipol god se vlečev po bolnici i sum cela "iskasapena. I ako treba povtorno bi pominala niz se. Me iskasapija radi toa so se porodiv vo 8mi,i komentarite koi mi gi davat deka ligavi se tie so odat na carski, da mi izvinete ama mi doaga da gi pluknam

Ava.84, BabyD0ll, forumce and 7 others like this.
  11. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Јас бев царски со целосна, и искрено добро поминав освен што ми се гадеше кога се освестив и што при крај ги слушав се докторите и ги почуствував последните влечења на конците, а не можев да изустам ни збор ни да се мрднам, освен прстот... процесот на заздравување е тој.. ама се се заборава, а за крварењето јас скоро месец уште малку па се уште имам крварење.. Во главно се е минливо

Skorpija25 and stevemila like this.
  12. stevemila

stevemila Форумски идол

Isto, kako jas da sum napisala. Sekoja maka se zaborava. Da ni se zivi i zdravi

fana likes this.
  13. Pacient srna

Za site sto mi se napnavte za izrazot iskasapeno toa si e moe cuvstvo moe mislenje i nema sto nekoja da se oseka navredena ili ne znam sto od pisanoto i da mi kazuva sto treba za dete da se pravi.
    Pred 7 god koga.pocnav da se mknam po bolnici za ivf se osekav ko laboratoriski glusec i kokoska u farma za razmnozuvanje, nesposobna za osnovna biolosko evolutivna funkcija, ama odev. koga me bockaat i bockam sekoj den razni inekcii se osekam ko snajdersko pernice ama bockam sto mi rekle i toa e toa. Nisto od ova ne sum sakala da pravam i opsto nejkam natureni raboti kako sto ne go sakam.ni carskiot sto verojatno me ceka. Ama se pravev zatoa sto toa mi bese poprifatlivo od da se razveduvam i da baram maz so saglam sperma.
    Nema sto da se vregate ova e forum koj kako se oseka i misli taka si pisuva

14. Deni ❤

Deni ❤ Нов член

Zdravo zenski,
    Sakam da ve prasam za sovet i preporaka.
    Prva bremenost mi e i 31 nedela sum, a celata bremenost sum so kleksani, bebeto uste e svrteno so gazeto.
    Maticnata mi preporaca poragaj so carski, pa malku se ispaniciv
    Ve molam za dobar doktor za carski rez, i kade e podobro vo Cair ili Remedika

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Размисли за царски али до 36та недела имаш време може да се сврти :)
    Разликата од царски и природно е тоа што со царски имаш само еден рез, додека со природно ем они тте сечат и плус допол ително ти ако распукаш ќе бидеш како Шар Планина па сега ти види :) плус лузната од царски и не се приметува ако си лепен а и се зависи од телото колку ќе избледи

Deni ❤, fana and Pacient srna like this.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се имам породено еднаш со царски рез во Ремедика и не можам да ти направам споредба со Чаир, но од др. Ефремовски сум презадоволна и во болницата супер поминав сите 5 дена. Да раѓам повторно пак би идела таму. Секако дека условите во приватна се далеку подобри од државните во смисла достапни доктор и сестра секогаш, бебето ти го носат кога и да посакаш со притискање на едно копче, не купуваш ништо за таму, се има. Буквално со еден несесер отидов за лична хигиена. Храната си ја нарачуваш од мени, вода и сокови добиваш на барање колку сакаш, имаш телевизија со различни канали и плус нивна програма за грижа на бебе. На крај одиш да ти покажат како да го бањаш бебето, ќе ти предложат козметика и ти даваат бројче да ги бараш од дома кога ќе имаш потреба.

Сакам другите да ве прашам зошто се замарате со лузната? Толку се намалува и избледува што заборавам дека ја имам. Плус сите гаќи ми ја покриваат, па и на плажа сум сигурна дека нема да се гледа.

Izzy_0504, Deni ❤, BabyD0ll and 3 others like this.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Нема правило, се вртат до крај!

При природен може и да не те сечат, а распукување е многу ретко. И изразиве "Шар Планина" исто така не се соодветни како што ни тие што се породени со царски не сакаат да слушаат дека се касапени.
    И едната и другата рана ќе заздрави, со тек на време нема ништо да се приметува. Кога е веќе дискусијата кај раните...

azelea, LivingGlam, Ava.84 and 5 others like this.
  18. Kaetana

Kaetana Популарен член

Разликата со царски и природно во поглед на сечење е доста голема и ама баш не е така како што си пишала. :)
    Царски е околу 15 цм рана која поминува низ повеќе слоеви - кожа, мускули, матка... Најчесто. Додека епизиотомијата е доста помала и се неколку екстерни кончиња. Не дека не боли, да се разбереме. Ама не е исто.
    Тука зборувам за очекувани нормални ситуации.

19. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Те разбирам и јас го имав истото чувство. Дури и како негација имав некоја, воопшто не размислував за тоа да се спремам за после царскиот. И знаеш што ми фалеше?
    Гаќи со висок струк, раната е доле и тие ниските гаќи сметаат на почеток.
    На почеток првите недели најубаво мрежести гаќи да си најдеш да си земеш и вир улошки мин 10пакетчиња.

Филотеа and Pacient srna like this.
  20. Pacient srna

Da ne pisev tuka nemase da znam deka se krvari po carski,uste mi e neverojatno deka e taka.tnx na sovet