Додека си со катетар не стануваш и тие ти менуваат. Нозете ме пуштија за неколку часа ама без во шок и не знам да ти кажам кога. Не ни обрнав внимание.
Тие ти менуваат додека не станеш. Ништо погнасно на светот не постои од тоа. Во тие моменти јас сакав да ме голтни земјата, да ме снема од срам. Нозете по два три часа почнаа да ми пуштаат. Скроз ги мрдав некаде после 6 часа мислам.
Nozete za 4-5h postepeno popustaat. Za kateter ti pisa clenkata, tie ti menuvaat prviot den, vtoriot ti go vadat i si odis vo toalet sama (samo poleka bez napreganje) stavanjeto kateter mi bese najgrdo cuvstvo na svet. Jas ne bev vo sok soba, od sala direk vo soba- i so dvete deca taka
Катетарот ми го ставија одма после епидуралната анестезија, а го извадија нареден ден, штом ме префрлија во соба. Нозете пуштија за 3-4часа, а станав со помош за околу 7-8часа. На интензивна нега цело време тие ми менуваа влошки и со секое менување ме одмиваа. Не ми беше воопшто ни срам ни незгодно, сепак тоа им работа а јас не можам сама. Во соба сама се туширав и си сменував влошки
И да те фати паника на вистинско место си. Ни прва ни последна. И јас се изгубив тотално. Немав време да процесирам дека мора царски. Мисли позитивно и ке се заврши додека трепнеш. Ке ти кажат таму што треба а ако не ти е јасно прашај си.
Pred 2sata se porodiv. Katetar mi stavija pred odenje vo sala, uzas e. Od sala odma na odelenie. Milion pati se pokajav so ne bev svesna. Edinstveno, najubavo na svet so odma si ja vidov i baknav. Nozete uste ne mi se pusteni a bolkite počna. Vloska mi stavi Sega sestrata
Како осеќате кога ви ставаат катетар? Пред анестезија ви го ставаат? Јас такво нешто не видов, ни осетив дури во соба видов дека имам. @stevemila Честитки, нека е жива и здрава
Fala ti, pred anestezija i mi bese bas bolno. Za prvoto dete i jas ko tebe, koga se razbudiv go vidov Katetarot, togas bev so celosna
Јас со епидурална бев ама пак не видов кога го ставиле, веројатно во сала пред самата операција. И сега кога ве читам се освестив дека логично со спинална не сте можеле да ги мрдате нозете одма, баш се чудев што пишувате. Јас во сала ги мрдав, па ме караа да прекинам, многу језив момент.
Кај мене откако ја ставија анестезијата, веднаш го наместија катетарот. Чувствував ама не боли. Мене цело време ми кажуваа што прават, така да знам како беше се.
Хахахахах... јас 100пати реков чекајте чувствувам се, нема уште фатено анестезијата Претходно воопшто не читав ништо за епидурална и не знаев хахаах..