Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. Kala22

Kala22 Популарен член

@LadyR има искуство со ова. Мислам она водеше бременост кај Димитров ама ако не се лажам друг ја породи.

Moon2021 likes this.
  2. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Majki zdravo. Ve molam za sovet, odgovor. 37 nedela sum, bebe ne e namesteno so glava nadole naprotiv glavce gote. Pritisok od denes pokacen a cela bremenost nizok. Najverojatno spored moj maticen kje odam carski no nekoj da me poducic kako e procedura na klinika? Do kiga kje me cekaat i dali kje me cekaat da se svrti bebe nadole, koja nedela bi me porodile ako odam carski? Izvinete za dolgiot post

3. gwenst

gwenst Популарен член

За царски пораѓаат во 38ма недела, а и ако си со висок притисок, секако ќе биде царски.

4. fana

fana Форумски идол

Секако дека ќе можеш. Ич не му се секирај :inlove:

Positiv Girl likes this.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Ај да прашам. Породена царски пред 8 месеци, од човек што во живот немал стомак сега мака мачи да го среди, иако ослабев 30кг. Нема везе, вежбав дијастаз се среди доста, ама не го разбирам делов со од кога ќе јадам, ама буквално било што да каснам, јас изгледам ко 8ми месец бремена. Никогаш не ми било вака во живот. Дали кај мене е вака или да видам со цревава да не имам проблем.. стварно веќе нервно оболев со стомаков, не можам да се гледам. Не сум јас.

intj_girl likes this.
  6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Ете го одговорот, 30 кг си ослабела. Тоа е голема килажа, кожата била растегната и не може пак да се врати како што била.
    Дијастаз ок, ама не само вежби за тоа. Џабе ти е фокусот само на еден сегмент, ништо не правиш така. Треба цело тело да го вежбаш, макар со сопствена тежина, се тоа влијае на стомакот. Не зборам за кардио, туку функционален тренинг. Вежби за јадро и карлично дно исто.
    И исфрли глутен и рафинирани шеќери некој период да видиш со подуеноста како ќе биде.

7. Feniksgirl

Ама јас 30кг за 8 месеци ослабев, постепено и никаде не ми виси кожа, баш напротив супер ми е кожата. Само не го разбирам делов со стомакот ко 8ми месец кога ќе јадам. Сабајле не ми е таков баш ми е нормален.

8. thinkerbell

Ако си ослабела за 8 месеци, тие кг некаде биле сместени. Јас 33 ослабев за година, не ми виси кожа, ама стомакот поготово после вторава бременост ми е катастрофа.
    За подуеносга пробај со попротеинска исхрана, глутен и рафинирано не. Исто многу внимавај и на лактоза, таа знае да дава таква подуеносг. И казеинот од кравјото млеко пресно. Исклучи едно по едно па ќе видиш дали ќе ти станува подобро.
    Јас дека сум навикната без глутен повеќе од 2 години, ако каснам и неколку залаци бело тесто страшни проблеми ми прави.

Feniksgirl likes this.
  9. Feniksgirl

Никогаш сум немала проблем… не знам после бременоста се пореметив. Ама стварно еј, се унаказив начисто..

10. thinkerbell

Нетолеранција може да се појави било кога. На маж ми на 35 години му се појави на лактоза и глутен. Сега ако се напие кафе со обично млеко во рок од пола саат е катастрофа. Издуван, гасови страшни, нелагодности. Ништо не те губиш ако пробаш. Баш напротив само ќе добиеш.

Feniksgirl likes this.
  11. Feniksgirl

Ќе почнам одма. Се мислам и пилатес да пробам, мислам и ќе ми годи да си имам така саат за мене три пати неделно.

thinkerbell likes this.
  12. angel4444

angel4444 Популарен член

Моето беше скроз карлично, глава скроз горе, ноџиња преку глава т.е стапалата до лице :D 38ма точно ме породија царски, претходно ме задржаа 2-3 дена заради намалени фетални движења поради положбата..бев 24/7 на цтг и опсервација тие денови :(
    Притисок секогаш имав нормален, а шансите да се сврти според мене се непостоечки..така и ми кажаа. Нема веќе место за вртење..
    Мене од 6ти месец ми се сврте и до крај остана така.

Strawberry99 likes this.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Кај мене се сврти 14 дена над термин
    Исто со газот беше доле глава и нозе лево и десно

angel4444 likes this.
  14. nice-girl

nice-girl Популарен член

38 полна ? или 37+ нешто , кај мене е со главата надоле но поради притисок и др компликации можно е да ми закажат царски ќе видиме во понеделник

15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Може и 37+ некој ден.
    Мене ме породија така и сметаа дека е 38ма недела.

nice-girl likes this.
  16. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

A toa oni ti kazuvaat deka taka treba i tigas treba da se porodis ili mozes i ti da kazes tvoe mislenje za koj den koja nedela?

17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Во мојот случај, докторот одлучи.
    Кај мене почна да се намалува плодовата вода и не можеше да се чека пр. полна 38ма.

nice-girl and Strawberry99 like this.
  18. Feniksgirl

Докторот одлучува. Кај мене он одлучи. 38+2 ме породи, карлично беш со газот доле. И кај мене беше проблем плус плодовата вода, ич немав.

nice-girl and Strawberry99 like this.
  19. gwenst

gwenst Популарен член

Кај мене чекаа 38 полна. И кај мене беше со главата надоле, ама имаше други причини и мораше царски.

nice-girl likes this.
  20. Kala22

Kala22 Популарен член

Јас да прашам дали само кај мене е вака. Пред бременоста обожавав на стомак да спијам, сега сум веќе 7 месеци пп и почнав да пробувам да спијама ама луѓе кога ќе станам ме боли стомакот како некој да ме мавал по него. Не ми е јасно зошто така :?: