Црна Гора

Discussion in 'Патувања и одмори' started by brunete, Jun 26, 2011.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Уште нешто да прашам, барав апартмани на букинг и на некои пишува no smoking. Дали во ваквите е дозволено на балкон да се пуши?
    Внатре секако нема да пушиме ради децата, ама на балкон мора да запалиме :D

2. Nivea80

Nivea80 Истакнат член

Дозволено е на балкон.

Adidas888 and Arjanit2021 like this.
  3. NCIS

NCIS Истакнат член

Ovaa godina pepel se smestuvanjata niz Crna Gora. Jas sakam Becici da odime,ili Tivat eventualno,moslam Tivat ne e brdski,umiracka e da se vrakjash od plaza i da se kacuvas nagore. Imate nekoj ponormalen smestaj so normalni ceni a da ne e na brdo?

4. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Тиват не е до толку брдски ама и си има така угорници малку, ама не се страшни.
    Е сеа колку е тоа нормална цена?
    Пошто во Тиват (градот) ништо не е со нормална цена. Сместувањето околу центартот и тие неколку плажи испод 90/100€ од ден скоро па и да нема, што според мене е превише за тука.

5. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Јас бев во Будва, смештајот беше на 3-4 мин од Словенска плажа и платив 180е за 7 ноќи. Беше само обична соба, без тараса. Во последен момент резервирав и буквално беше дај шта даш. :D
    За тие пари беше и повеќе од солиден, но онака општо воошто не сум задоволна од Црна Гора и гостопримството.

Alex.T, Elence93 and Aleks.mar like this.
  6. Mongolka

Mongolka Истакнат член

Здрави дечки, се размислувам годинава за одмор во Будва, почеток на септември.
    Последно во Црна Гора сум била пред 4 години, па немам баш осет како е со цените, најмногу ме интересира околу седнување во ресторани за ручек, ланч барови.
    Сум летувала на доста места во Црна Гора, но во Будва не, па ако може да споделите некои искуства.
    Кои плажи се добри, дали има паркинг бидејќи не би оделе пеш?
    Секое друго инфо е добредојдено. :)

7. forumce

forumce Форумски идол

Дали некој бил во камп Јадран Буљарица?

8. zence

zence Истакнат член

Коментирав еднаш во друштво дека е интересно, некој ми врати дека било многу далеку од плажата и отворив на мапа и навистина за мој вкус далеку.

forumce likes this.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

А х.Камелија што го нудат Стаф агенција во Тиват? Бил некој? И патувал ли скоро некој како е по патиштата?

10. zence

zence Истакнат член

Хотел Камелија е во центарот на Тиват , користат дел од градската бетонска плажа. Баш отворив да ги видам сликите од хотелот на страната на агенцијата, дали една или две слики се од плажата, другите слики се од други плажи и други градови. Последен пат бев пред 5-6 години, нека пише некој што бил поскоро. И мене ме интересира дали направија нешто да се избегне гужвата кај Будва и Сутоморе..

Alex.T and Bozica1980 like this.
  11. MorskaSirena

Хотел Камелија е на скоро 2.5 км од центарот, не е баш баш во центарот. Ама под хотелот во близина има уште 2 плажи релативно добри. Ваикики и плажа Понта. За Викики не сум сигурна дали има место за да си ставиш пешкир или е цела со лежалки. Понта е без лежалки.
    Јас идев натаму пред 10 дена и патот е ок. До душа ја во ЦГ влегов рано сабајлето накај 7 и воопшто немаше гужва ни кај Бар ни Будва се до влез во Тиват. Таму малку ме фати гужвичка тоа накај 9 часот сабајлето и релативно брзо се расчисти

zence likes this.
  12. zence

zence Истакнат член

@MorskaSirena Во право си го помешав Хотелот со Хотел Мимоза тој е во центарот може и не работи веќе.

MorskaSirena likes this.
  13. MorskaSirena

Да мимоза бил во центарот ама веќе со години е срушен и на негово место се гради (исто со години) нов луксузен комплекс

zence likes this.