Уште нешто да прашам, барав апартмани на букинг и на некои пишува no smoking. Дали во ваквите е дозволено на балкон да се пуши? Внатре секако нема да пушиме ради децата, ама на балкон мора да запалиме
Ovaa godina pepel se smestuvanjata niz Crna Gora. Jas sakam Becici da odime,ili Tivat eventualno,moslam Tivat ne e brdski,umiracka e da se vrakjash od plaza i da se kacuvas nagore. Imate nekoj ponormalen smestaj so normalni ceni a da ne e na brdo?
Тиват не е до толку брдски ама и си има така угорници малку, ама не се страшни. Е сеа колку е тоа нормална цена? Пошто во Тиват (градот) ништо не е со нормална цена. Сместувањето околу центартот и тие неколку плажи испод 90/100€ од ден скоро па и да нема, што според мене е превише за тука.
Јас бев во Будва, смештајот беше на 3-4 мин од Словенска плажа и платив 180е за 7 ноќи. Беше само обична соба, без тараса. Во последен момент резервирав и буквално беше дај шта даш. За тие пари беше и повеќе од солиден, но онака општо воошто не сум задоволна од Црна Гора и гостопримството.
Здрави дечки, се размислувам годинава за одмор во Будва, почеток на септември. Последно во Црна Гора сум била пред 4 години, па немам баш осет како е со цените, најмногу ме интересира околу седнување во ресторани за ручек, ланч барови. Сум летувала на доста места во Црна Гора, но во Будва не, па ако може да споделите некои искуства. Кои плажи се добри, дали има паркинг бидејќи не би оделе пеш? Секое друго инфо е добредојдено.
Коментирав еднаш во друштво дека е интересно, некој ми врати дека било многу далеку од плажата и отворив на мапа и навистина за мој вкус далеку.
А х.Камелија што го нудат Стаф агенција во Тиват? Бил некој? И патувал ли скоро некој како е по патиштата?
Хотел Камелија е во центарот на Тиват , користат дел од градската бетонска плажа. Баш отворив да ги видам сликите од хотелот на страната на агенцијата, дали една или две слики се од плажата, другите слики се од други плажи и други градови. Последен пат бев пред 5-6 години, нека пише некој што бил поскоро. И мене ме интересира дали направија нешто да се избегне гужвата кај Будва и Сутоморе..
Хотел Камелија е на скоро 2.5 км од центарот, не е баш баш во центарот. Ама под хотелот во близина има уште 2 плажи релативно добри. Ваикики и плажа Понта. За Викики не сум сигурна дали има место за да си ставиш пешкир или е цела со лежалки. Понта е без лежалки. Јас идев натаму пред 10 дена и патот е ок. До душа ја во ЦГ влегов рано сабајлето накај 7 и воопшто немаше гужва ни кај Бар ни Будва се до влез во Тиват. Таму малку ме фати гужвичка тоа накај 9 часот сабајлето и релативно брзо се расчисти
@MorskaSirena Во право си го помешав Хотелот со Хотел Мимоза тој е во центарот може и не работи веќе.
Да мимоза бил во центарот ама веќе со години е срушен и на негово место се гради (исто со години) нов луксузен комплекс