AliExpress

Discussion in 'Мода и стил' started by pamelche, Feb 27, 2013.

1. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Имам 2 нарачки на кои им истекува рокот на пристигање за 1 ден и неколку саати, а и двете не ми се стигнати. Отворив диспјут, но треба да се чека 5 дена за да заврши. Е сега јас предложив продолжување на рокот, но доколку селерот не го одобри продолжувањето додека да истече рокот, т.е до утре (бидејќи секогаш после 2-3 дена ми враќа едниот, а со другиот немам комуницирано) парите нема да ми видат вратени? Се надевам ме разбравте, малце неразбирливо објаснив.

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

кликни на modify и пак барај full refund. Потоа ке ти се појави нешто слично на сликата што си ја стаила, и кликни на escalate dispute.

3. MamaYette

MamaYette Истакнат член

@Sesil, modify ми се чини дека е за ако сакаш да промениш нешто, истите прашања се отвораат како кога првпат започнуваш диспјут. Се мислам дека ако одам escalate dispute нема селерот да ми ги врати парите, па сакам да кликнам accept на предлогот негов да почекам уште 30 дена. Сега ме интересира дали ако прифатам, ќе може после пак да отворам диспјут за 2-3 недели (оти сигурна сум дека нема да стигне чудово, ми стигнаа 5 други нарачки покасно направени |()?

Едит: кога ќе кликнам accept излегува следново

Untitled.png
    конкретно ме буни ова refund 0$, дали ова значи дека нема да ми ги вратат парите воопшто ако прифатам да почекам, или дури чекам не ми ги враќаат, а после можам пак да побарам рефундирање?

4. Sesil

Според првата слика продавачот ја одбил твојата понуда да ти го врати целиот износ
    Screenshot_3.png
    ако кликнеш на accept значи прифаќаш да ти биде откажана нарачката без да ти бидат вратени парите, додека на modify можиш повторно да побараш цел износ да ти биде вратен, затоа пак ти се отвараат истите прашања и потоа да кликнеш escalate dispute за да не може продавачот и понатаму да ти ја нуди таа опција да не ги врати парите.
    Инаку да ако ја прифатиш неговата опција нема да ти бидат вратени парите. Исто и сеа ако кликниш на escalate пак нема да ти бидат вратени. Затоа модифицирај ја и тогаш ескалирај.

Attached Files:

5. MamaYette

MamaYette Истакнат член

@Sesil, благодарам за помошта, само уште нешто: зошто да не ми ги врати парите ако сега притиснам escalate? Каква разлика има ако притиснам сега, или да направам modify (уствари само повторувам што сум рекла) и после escalate?

6. Sesil

ако сега стисниш ескалате без да модифицираш ти е исто како да си кликнала accept со што би ја прифатила неговата опција да ти врати 0$ ... затоа прво модифицирај ја, побарај цел износ и тогаш ексалирај

MamaYette likes this.
  7. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Не знаев дали прашањево е за во оваа тема или за во Онлајн шопинг, ама сепак ќе го поставам тука.

Какво искуство имате со порачување на чанти/ташни од Али?

Мене премногу ми се допадна оваа (http://www.aliexpress.com/item/2014...nger-Bags-Ladies-Shoulder-Bag/1625610470.html) и сакам да си ја нарачам, амa цената и не и е баш симболична, со оглед на тоа што доларот пак порасна.

Ми се допаѓаат такви мали чантички, видов дека има убави чанти и во Parfois па сум на два ума. Untitled.png

Што мислите вие за ова? Дали имате сретнато вакви слични модели (мали чантички/за секој ден) низ Скопје за оваа или помала цена?

Miss.N likes this.
  8. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Здраво, ке сака ли некој да ми помогне, не го разбирам многу ова преку страната 17track за тоа до каде како и што се нарачките. Ако може некој да ми провери, заш гледам а ништо не свакам :/ RF027653955CN
    RN078392052CN

9. Sesil

RF027653955CN - ja напуштила кина на 7ми, за другата нема информации, пиши му на продавачот зошто нема, ако не ти одговара откажи ја

10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Фала ти многуу :*

Sesil likes this.
  11. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Ве молам ако некој има искуство да ми одговори. Нарачав подарк- играчка која чини 99 евра од ebay , но на адреса во Делчево. Играчката стигна и сега треба да се плати царина. Таму прашале во поштата кај да платат, но не знаеле да им кажат. Која е постапката за плаќење?

12. Sesil

во писмото шо им има стигнато за плаќање царина, има број од царинска пошта, јавете се ке ви објаснат подетално

13. butik.impress

butik.impress Активен член

devojki kako sto razbrav prodavacot ne saka da mi gi vrati parite, prv pat otvaram dispute i ne se razbiram mnogu, ve molam za pomos. eve i slika

Initiator Received Goods Return Goods Refund Amount Date Action Reason & Detail Attachment
    Buyer No No US $ 11.98 2015-05-12 04:48 Modify I Want my money back, the seller does not deliver the package within the prescribed period of 60 days
    Seller No No US $ 0.00 2015-05-10 20:18 Reject i can full refund you first,if you receive the item at last. Could you please pay it again?
    Buyer No No US $ 11.98 2015-05-10 03:58 Modify I'm looking to return the money. I waited enough not accept another compromise. Thank you.
    Seller No No US $ 0.00 2015-05-06 20:13 Reject The item is the way to your country,could you please wait a few days later? If you have any problem,please contact me,i will reply you as soon as possible Best regards
    Buyer No No US $ 11.98 2015-05-03 05:26 Open Dispute I do not delivered the shipment. time almost expired, I think I was patient enough. I'm looking to return the money in full. Thank you.

14. SV1911

SV1911 Форумски идол

@butik.impress продавачот сака да ти ги врати парите, но те замолува да почекаш уште некој ден, бидејќи пратката е на пат кон твојата адреса. Но, доколку отвориш спор и подоцна ја добиеш нарачката, продавачот те замолува да му пишеш за тоа, за да се договорите да му ги дадеш парите за нарачката.

15. butik.impress

sega sto da pravam? da pocekam li navistina nisto ne mi e jasno!

16. butik.impress

fala ti najmnogu

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Има ли некој порачано од парфемите од алиекспрес ?Како е задоволен ?

18. supersonic

supersonic Истакнат член

Прашање за ALIPAY - Дали сите ја имате логирано вашата картичка во Alipay Wallet?
    Јас нејќев да ја ставам мојата, зашто не правам толку чести порачки од Алиекспрес, а и страв ми е да оставам мое инфо што перманентно ќе го има странава.
    Има простор за грижи, или безбедно ќе биде да се логирам и таму ако се предомислам? :)

19. Leopard0312

Leopard0312 Активен член

И мене исто ми се слчи кога видов селерот го снема скроз.. ми пишуваше дека ми е замрзната нарачката после ми се смени како отказана нарача и кога отворив.... ништо немасе од продавачот.. сега незнам дали ке ми ги вратат парите автоматски.....:/

20. Sesil

Штом ви е замрзната порачката од нив парите ке ви бидат вратени, отприлика за 5 работни дена.